hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2024. május 9. csütörtök   06:23
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Idén is a fesztiválszezon egyik unikuma lesz a Denagyvilág, amit második alkalommal rendeznek meg Szigetmonostoron
2024. július 5-7. Szigetmonostor

  A Szentendrei-szigeten számos alkotó van otthon, az itt élő közösségek pedig gyakran tesznek tanúságot róla, hogy az összefogásnak és a minőségi együtt töltött időnek kiemelkedő szerepe van.
  Zenész, zenei menedzser, grafikus, nyomdász, fotós és még számos kiváló szakmabéli összefogásával jött létre tavaly első ízben a Denagyvilág fesztivál, ami az első és rendkívül sikeres „próbaszezon” után idén már rendes üzemmódban 2024. július 5-7. között várja a közönséget Szigetmonostoron. A Denagyvilágon számos zenei műfaj lel otthonra a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával. És ami a legfontosabb: a remek zenék, kiváló előadók és számos program között mi is otthonra lelünk a Denagyvilágon.
  
  „Nagy öröm, hogy a tavaly megálmodott és sok művész-barát segítségével életre hívott Denagyvilág első kiadása sikeres lett és ennek nyomán 2024 nyarán is várjuk a közönséget. Boldog vagyok, hogy minden kollega örömmel jön ismét, vagy először, akár fellépőként, akár programötletekkel és remek programot sikerült összeállítani. Úgy látom, hogy a Szentendrei-sziget teremtő szellemisége nemcsak nekem fontos és békére, otthonra, feltöltődésre lel itt mindenki, aki ellátogat hozzánk – legyen az művész, vagy közönség. Hiszem, hogy ennek a összefogásnak, együtt gondolkodásnak, ami nálunk megvalósul, nagy ereje van és a közönség is örömmel vesz benne részt. Erős line-up-unk van idén, ismert nevekkel és emellett kisebb unikum-programokkal az egész család számára egy olyan csodálatos környezetben, amilyet csak álmodni lehet! Jöjjenek nyaralni, zenékkel és gondolatokkal feltöltődni a Denagyvilágra!” (Varga Kornél, alapító, a Denagyvilág fesztiváligazgatója)
  
  A Nagyszínpadon a legnevesebb világzenei bandák adják egymásnak a stafétát. Pénteken a Hét Hat Club kezdi az estét, majd Szabó Balázs és Bandája folytatja, hogy végül a Gypo Circus-szal táncoljuk át magunkat az éjszakába. Vasárnap a Zűrös Banda indít, majd az idei Fonogram-díjas Góbét hallhatjuk a színpadon, végül az estét egy elképesztő bulival, vérbő roma ritmusokkal zárjuk a Parno Graszt-tal.
  
  A Régi-módi Jazz udvarban olyan világklasszikusokat hallhatuk, mint a világot járó és többek között a New Yorki-i Filharmonikusokkal is rendszeresen fellépő Lisztes Jenőt és Cimbalom Projektjét, a zenei kreativitásával mindig elképesztő Szirtes Edina Mókust és kvartettjét, vagy a két fúvós-fenomént, Dresch Mihályt és Borbély Mihályt együtt, kvartettben, és velünk lesz Mr. Moodburn, Nagy Ádám triója a Zsiványjazz és Németh Juci és G. Szabó Hunor is. Vasárnap pedig a Mosaeic valamint Horváth Sára Nina kiváló énekesnő Ninshar projektje varázsol majd el bennünket.
  
  Szirtes Edina Mókus nemcsak mint előadó érkezik a Denagyvilágra, hanem saját udvara is lesz, a Mókuskert, ahol válogatott zenés és irodalmi programok várják az érdeklődőket. Rohmann Ditta (cselló) és Mókus közös duója nyitja meg a Mókuskertet, hogy utána olyan előadók lakják be e csodálatos helyet, mint a Ruach duo, a Fejnélküli lovas, vagy a Szélműves, de érkezik a kiváló Times New Román, a remek Cimbaliband és a Bokros Trió Kertész Ákossal, valamint a 30 Fok Árnyékban. Késő esténként Csillagfényes estek lesznek Lázár Ervin novellái Kakasy Dóra színművésszel, majd a Musicolore Énekegyüttessel. A vasárnapi – rövidebb – program Virágszámláló Felolvasó Színházában Papadimitriu Athina áll színpadra Szirtes Edina Mókussal és a nap folyamán még hallhatjuk a Four Bones Harsona Kvartettet és a Balkan Popupot is!
  
  A tavalyi nagy sikerű Panoráma Színház idén Dunakanyar Udvar néven várja a közönséget Lőrinczy György, a Szentendrei Teátrum igazgatójának portáján. A csodás fekvésű udvarban olyan művészekkel - színészekkel, zenészekkel, irodalmárokkal, képzőművészekkel - találkozhat a közönség, akik a Dunakanyarban találtak otthonra. Lesznek beszélgetések, irodalmi estek, koncertek és film is.
  
  A Gyerekliget Kerekítő és Ringató foglalkozásokkal, kézműves és sportos játékokkal, a Grimm-busz Színház gyerekelőadásával és a Molnár Réka-Csürrentő együttes moldvai családi táncházával várja a családokat.
  
  Aki pedig hajnalig szeret mulatni, azok számára igen vonzó lesz a Toporgó Folkkocsma, ahol pénteken a Szászcsávási zenekar, szombaton pedig a Sárarany húzza a talpalávalót.
  
  A Denagyvilag összművészeti, hiszen a különböző zenei stílusok jeles képviselői mellett találkozhatunk számos helyi-, szigeti- és a Dunakanyarban alkotó képző- és iparművésszel, gyermekprogramokkal, irodalmi előadásokkal. A település 6 különböző pontján kialakított helyszínek teszik lehetővé a változatos irányzatok megjelenését, külön Gyermek Liget kerül kialakításra a Madárbarát parkban.
  
  A Puszta Monostori Birkás és Sajtszalon ingyenesen látogató a fesztivál ideje alatt és állatsimogatással, sajtkóstolóval készülnek, de lesz arcmasszázs jurtában és bakelithegyek is!
  
  A falu elején található a Szigetmonostori Levendula Major, ahol lehet majd fotózkodni, gyűjtögetni, palántát venni, kóstolni és levendulás termékeket vásárolni.
  
  Szigetmonostor bicikliúttal és számos kijelölt turistaútvonallal teszi könnyeddé a látogatóknak, hogy feltérképezzék nem csak a háromezer lelkes falut, de akár az egész Szentendrei-szigetet is. A településnek Horányban kijelölt dunai strandja van, amit a fesztiválozók is birtokba vehetnek. 
  
  Jegyek.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 25.
Dinamit 45 – Az utolsó jubileum
2024. május 30.
Palaye Royale a Barba Negrában!
2024. május 31.
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Képzőművészeti Pályázat - mutassuk be alkotásodat a Fishing on Orfűn?
Kultúrák találkozása a zenében - María Toro, Daniele di Bonaventura és Mogyoró Kornél koncertje
Falra fel! plakátaukció és pop-art kiállítás Marczibányin
HangFeszt – Minden, ami zene, minden, ami érték
Egy este, egy koncert, három barokk orgona
Különleges játékélményt nyújt az autista gyerekeknek a Hot Wheels® új kisautója
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
 kiemelt 
Winger: búcsúkoncerten játsszák el az életmű minden slágerét
  
Alapító tagjaival tér vissza június 11-én Budapestre a Winger

Magyar thrash nagyágyút választott a Megadeth: az Archaic játszik Mustaine-ék előtt júniusban
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
Bring Me the Horizon koncert a Budapest Parkban
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sc.art    glen matlock    ease of disgust    no strings attached    zsákbamacska    elyose    krisiun    soundgarden    the ocean    hot water music    inception    lara stone    helia    electric callboy    neurosis    mastic scum    apey and the pea    anvil    zzz    amputated    schizophrenia    divine ascension    headbangers ball    franz ferdinand    jex thoth  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!