hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. március 20. csütörtök   12:38
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Columbus Jazzklub 13. heti programjai
2008. március 26-30. Columbus Jazzklub - Budapest (V.Vigadó tér 4. számú kikötő)

  Március 26.
  
  Borbély Műhely

  
  Borbély Mihály - szaxofonok, tárogató, furulyák
  Szabó Dániel - zongora
  Horváth Balázs - nagybőgő
  Baló István - dob
  
  A zenekar öt éve alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak valamint a Kárpát medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. 2004-ben Az év jazz együttese eMeRTon díjat kaptak. Meselia Hill című lemezük 2005-ben jelent meg a BMC Records gondozásában, s az album a rangos hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán elnyerte Az év magyar jazz lemeze díjat. Hazai és európai koncertjeik mellett nagy sikert arattak Mexikóban is.
  Ezen az estén ízelítőt adnak új, felvétel előtt álló lemezük anyagából is. A Hungarian Songbook régi magyar táncdalokat, slágereket, illetve hazai szerzők jazz darabjait mutatja be sajátos feldolgozásban.
  
  Március 27.
  
  Szakcsi-Egri-Jellinek Trió

  
  Szakcsi Lakatos Béla zongora
  Egri János nagybőgő
  Jellinek Emil (Emilio) dob
  
  Szakcsi Lakatos Béla a magyar dzsessz egyik legnagyobb formátumú képviselője. A hatvanas években a gitáros Kovács Andor zenekarában kezdte pályafutását, és az igazi siker 1970-ben jött el, mikor Pege Aladár kvartettjével hatalmas sikert aratott Montreux-ben. Ez indította el nemzetközi karrierjét, melynek csúcsát a Special EFX-szel készített lemezek, illetve a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján a legendás GRP kiadónál megjelent négy szólóalbum jelenti. Zenésztársainak névsora lenyűgöző: Victor Bailey, Terri Lyne Carrington, Art Farmer, Omar Hakim, George Jinda, Carmen Jones, Dave Weckl, Frank Zappa. Az utóbbi időben figyelmét megosztja Új Magyar Gypsy Jazz nevű projektje, illetve a kortárs zene magyar nagyjainak tolmácsolása között, de mindezek mellett arra is jut ideje, hogy új felállású triójával játsszon.
  Egri János tizenhét éves kora óta aktív színpadi muzsikus és jelenleg az egyik legkeresettebb jazz bőgős Magyarországon. Szinte minden neves magyar jazzmuzsikussal játszott együtt, így Szakcsi Lakatos Bélával, Babos Gyulával, Snétberger Ferenccel, Tony Lakatossal vagy Dresch Mihállyal. Megalakulása óta állandó tagja a Trio Midnight-nak és gyakori résztvevője Oláh Kálmán más formációinak is.
  Jelinek Emil (Emilio) már 16 évesen az ország kiemelkedő jazz zenészei oldalán játszhatott, mint Babos Gyula, Szakcsi Lakatos Béla, Egri János. Húszévesen, 2001-ben Brüsszelben elnyerte az év legjobb európai jazzdobosa címet. Sokoldalúságát dobosként, énekesként és különleges beat-box technikájával egyaránt bizonyítja, mind a jazz, mind a popzene területén.
  
  Március 28.
  
  Berkes Balázs Trió

  
  Vukán György zongora
  Berkes Balázs nagybőgő
  Lakatos Pecek András dob
  Special guest: Szalóky Béla harsona
  
  Berkes Balázs 1962-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola nagybőgő szakán és 1978-ig a Magyar Rádió Tánczenekarának, majd a Stúdió 11 zenekarnak volt tagja. Rádiós, televíziós munkája mellett különböző jazz együttesekben játszott, hazai és külföldi partnereit, akikkel fesztiválokon, versenyeken, koncerteken és stúdiókban szerepelt, talán ő maga sem tudná felsorolni. Néhány kiragadott név a külföldi sztárok közül, akikkel alkalma volt együtt muzsikálni: Jiggs Whigham, Kay Winding, Kenny Wheeler, Albert Mangelsdorff, Tony Scott, Teddy Wilson, Stepko Gut, Frank Foster, Paquito DRivera, Ted Curson, Charles Tolliver, Anette Lowman, Steve Grossman, Art Farmer, a Golden Gate Quartet és a környező országok vezető jazzmuzsikusai. A magyar élmezőnyben is kevesen vannak, akikkel nem szerepelt. Alkalma volt bemutatkozni Havannától Palermóig számtalan rangos fesztiválon: Prága, Bled, Varsó, Nürnberg, Belgrád, Ljubljana, Göttingen, Leverkusen, Pori stb. Négyszer hívták meg Montreux-be, ahonnan már 1968-ban a Tomsits együttessel a Sajtó és kritikusok díjával térhetett haza. 1965 óta a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola Jazz tanszakán, 1993-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazztanszékén tanít, docens.
  Berkes Balázs számtalan formációban játszott, de igazi világa, saját nyilatkozata szerint is a triómuzsika zongorával és dobbal. Már csak zenei előélete folytán is zenei mindenevő. Örömet talál a kortárs jazzben, a latin jazz világában, a be-bop és hard-bop zenei nyelvezetében, technikai korlátai már régen nincsenek.
  
  Március 29.
  
  Babos Project Special

  
  Babos Gyula - gitár
  Szakcsi Lakatos Róbert - zongora
  Veres Mónika - ének
  Takács Donát - nagybőgő
  Balogh László - dob
  
  Közép-Európai-Kortárs-Zenekar - Babos így nevezi a formációját. „A térség zenei kincseit szeretném integrálni az általam képviselt improvizatív összefoglaló zenébe. Ehhez fantasztikus partnereket találtam. A zongorán Szakcsi Lakatos Róbert játszik, aki a bázeli Zeneakadémia klasszikus, majd jazz tanszakán tanult. Legjelentősebb elismerése a Montreux-i jazz zongora-verseny első díja. Dobokon a fiatal tehetség, Balogh László, nagybőgőn Takács Donát játszik. A különleges adottságú Veres Mónika énekkel, s éneken alapuló hanghatásokkal járul a zene megvalósításához.”
  
  Március 30.
  
  Perico Sambeat Quartet
(Spanyolország)
  
  Perico Sambeat szaxofon
  Bernardo Sassetti zongora
  Javier Colina basszusgitár
  Marc Miralta - dob
  
  Perico Sambeat fuvolistaként indult, majd 1991-ben New Yorkba költözött, ahol neves jazz zenészekkel játszott együtt (Jimmy Cobb, Lee Konitz). Autodidaktaként tanult szaxofonozni, majd hamarosan az amerikai jazz klubok és fesztiválok rendszeres szereplője lett. Játszott többek között Pat Methenyvel, Louis Bellsonnal, Bob Mintzerrel, Michael Breckerrel.
  A kvartett műsorán Perico kompozíciói mellett jazz standardek és tradicionális latin számok átiratai szerepelnek. Bár a kompozíciók gyökerei a klasszikus jazzhez nyúlnak vissza, világosan felismerhetők a kortárs zene, vagy az afrikai és flamenco hatások is. A quartet - melynek tagjait a spanyol jazz élet legkiemelkedőbb muzsikusai között tartják számon - több éve változatlan felállásban játszik, aminek következtében együttes játékuk kimunkált, gazdag a négy muzsikus spontán interakciója nyomán.
  Mindannyian számos lemez felvételén működtek közre, melyek közül kiemelendő a Lola Records gondozásában kiadott Perico 2000 című album.
  
  Belépőjegyek 1500 Ft-os áron, diákoknak 950 Ft-os áron kaphatók a helyszínen.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ska-pécs    cimbaliband    tiamat    symphonium    világveleje    steven tyler    ralph fiennes    lenny kravitz    takács eszter    tompos kátya    bootsie    dropout kings    röyksopp    queens of the stone age    botanica    axe to fall    noel gallagher    the secret    pixelhősök    subsonica    the killers    clash of  the titans    cauldron    dordeduh    social distortion  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!