hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. január 19. szombat   17:53
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Big Daddy Wilson & Ripoff Raskolnikov az A38-on
2008. február 4. hétfő, Budapest - A38 hajó

  Az amerikai Big Daddy Wilson jól ismert név Magyarországon is. Idestova 4-5 éve visszatérő vendége a legjobb fesztiváloknak és kluboknak. Az eddigiektől eltérően ezúttal egy igazi All Stars csapat részeként teszi tiszteletét hazánkban. A lassan nálunk is legendás státuszt kivívott Ripoff Raskolnikovval évek óta kölcsönösen tisztelik egymás munkáját de valahogy eddig még nem adódott lehetőség néhány spontán jam session-t leszámítva a közös muzsikálásra.
  
  Mind hangzásában, mind a repertoárt tekintve egy teljesen megújult programot mutatnak be ezúttal, amiben nagy hangsúlyt kapnak a saját szerzemények.
  A résztvevők szerint eddigi karrierjük legjobb produkciója állt össze. A lelkesedés érthető, hiszen egy olyan párosítás, ahol a világ egyik legjobb hangú fekete blues énekese egyesíti erőit Közép Európa egyik legjobb dalszerző-énekes-gitárosával megspékelve hazánk első számú blues zongoristájával csak nyerő lehet. A három zenész annyira egyféleképpen gondolkodik, hogy olyasfajta muzsikálásnak lehetünk tanúi, amire csak igen ritkán van alkalma az embernek.
  
  A Big Daddy-től eddig megszokott tradicionális blues mellett a mostani produkcióban megjelennek az általa korábban sikerrel művelt soul és gospel zene elemei is.
  
  Tagok:
  Big Daddy Wilson: ének, ütős hangszerek, gitár
  Ripoff Raskolnikov: ének, gitár
  Nagy Szabolcs: zongora
  
  Big Daddy Wilson (USA)
  
  Az USA béli Észak-Karolina egyik dél-keleti parti városában született. A blues énekes és dalszövegíró egyenesen a Dél szívéből érkezett. Egy Edenton nevű kisvárosban nőtt fel, ahol a helyi rádiók szinte csak a gospel és a country zenét sugározták.
  A templomba járás kötelező dolog volt Wilsonnak és két nővérének - Dorisnak és Phyllisnek -, melyet anyjuk Miss Dorothy Lee Blount és nagyanyjuk Leola Blount szorgalmazott. Emellett Wilson még tagja volt a Groove Junior Gospel kórus közösségének is. Vallásos családból származott így „a gospel éneklés természetes dolog volt a számunkra, de a blues, az valami más volt!”- mondta Wilson.
  
  Tinédzserként nagy hatással volt rá a hetvenes évek funk és a soul zenéje. Végtelenül félénk és visszahúzódó gyerek volt, de a zene segítségével sikerült kibontakoztatnia tehetségét.
  16 évesen kilépett a suliból, eljött otthonról és később csatlakozott a Hadsereghez, ahol sikeres nehézsúlyú boxoló lett. Nem sokkal ezután átélte első blues koncertjét is és a koncert után azt mondta: „Végre megtaláltam, amit kerestem! Ez a nekem való zene, ez az én zeném.
  Egy héttel később meg is alakítja saját blues csapatát Carolina Blues Connection néven, azóta is bluest énekel. „A funk, a soul, a gospel és a country még mindig közel áll hozzám, de semmi nincs, ami a bluest felülmúlhatná.”
  
  Ripoff Raskolnikov (A)
  
  A grazi bluesmuzsikus jó eséllyel a legismertebb külföldi blueser Magyarországon, hiszen 1987-es első hazai fellépése óta megfordult szinte minden valamirevaló fesztiválon és klubban. Felvétleivel egyaránt összefuthatunk a TV adókon és a rádióállomásokon is.
  
  Karizmatikus előadó, egyéni stílusú gitáros, énekes, akinek játékára egyaránt hatást gyakoroltak a blues nagy öregjei (John Lee Hooker, Muddy Waters, Skip James, Robert Johnson vagy akár Taj Mahal, Buddy Guy és még sorolhatnánk hosszasan) és a rock kultikus figurái (Keith Richards, Tom Waits, Bob Dylan, Van Morrison).
  
  Dalszerzőként jó eséllyel Európa egyik legjobbját tisztelhetjük személyében, egyáltalán nem túlzás, amikor Dylan és Tom Waits neve merül fel az összehasonlítások alkalmával.
  Az első budapesti fellépése óta eltelt több, mint húsz év alatt Ripoff megtanult folyékonyan magyarul és olyan előadók tekintik a mai napig mesterüknek, mint a Palermo Boogie Gang, Muddy Shoes, Quimby, Ferenczi Gyuri stb.
  
  Nagy Szabolcs (H)
  
  A professzor! Ha valaki blues zongorázásról beszél felénk Szabolcs neve kikerülhetetlen. A Muddy Shoes alapító tagja, a Hobo Blues Band zongoristája és hangszerelője ezen felül tucatnyi más produkció résztvevője (többek közt a Braindogs - Tom Waits tribute, Ray Charles Tribute produkcó, a Ripoff Raskolnikov Allstars) . Talán az egyetlen olyan hazai muzsikus, aki ugyanolyan otthonosan mozog a klasszikus zene világában, mint a századeleji autentikus blues univerzumában. (Szabolcs klasszikus zeneszerzői szakon végezte a konzervatóriumot) A technikai virtuozitás esetében kiemelkedő stílusérzékkel párosul így nem csoda, hogy egyike a legkeresettebb zenészeknek.
  Saját neve alatt két lemeze jelent eddig meg.
  
  További info: http://nagyszabolcs.com
  
  További közös fellépések:
  
  febr. 1. Belgrád
  febr. 2. Veszprém
  febr. 4. Budapest, A38
  febr. 5. Baja
  febr. 6. Dunaújváros



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Big Daddy Wilson

Ripoff Raskolnikov

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 red partizan    david guetta    the cribs    stimmgewalt    falka    destinity    type o negative    eric martin    neal morse    ratm    odett és a go girlz    rick rubin    local heroes    fekete zaj    wolf parade    anne hathaway    a hobbit    kiskalász    youth violence    kabinláz    rhapsody    jude law    rachel mcadams    savage messiah    mole listenig pearls  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!