hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. március 7. péntek   12:58
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Húsvéti Metal Vihar (Brainstorm, Pagan´s Mind, Sabaton)
2008, március 22, Avalon Klub

  A német Brainstorm-nak sikerült olyan elképesztő népszerűséget elérni hazánkban, amelyet a power/heavy metal érában talán csak az őskori Helloween-éhez lehet hasonlítani. A Brainstorm utóbbi kiadványai taroltak a magyar eladási listákon, sok nagyobb európai ország eredményeinél is jobbat produkáltunk! A banda a magyar rajongók felé közzétett köszönetnyilvánításon túl azzal is meghálálta mindezt, hogy a Honey From The B´s címet viselő legfrissebb DVD-jükön a fergeteges hangulatú magyarországi koncertekből is szemezgettek.
  Szóval mondhatjuk, hogy a Helloween után a legnagyobb kultusszal bíró német power metal alakulatot tekinthetjük meg a személyükben újra, mert bár az utóbbi években rendszeresen szerepeltek nálunk önálló koncertekkel és fesztivál fellépésekkel, a Brainstorm most 2008-ban is, a Downburst című lemezüket prezentálva ismét megérkezik hazánkba.
  
  A Torsten Ihlenfeld (gitár.), Milan Loncaric (gitár.) és Dieter Bernert (dob) által alapított Brainstorm már az 1990-es évek elején ismertté vált a német underground-ban, sőt már ekkor a Stormwitch, Exciter, és a Rage oldalán turnéztak. Andreas Mailänder (basszusgitár) és Marcus Jürgens (ének) csatlakozásával, és számos demo kiadásával már a legnagyobb német rockmagazinok és kiadók is felfigyeltek rájuk. Az 1989-es alapításhoz képest az első nagylemez, a Hungry meglehetősen későn, csak 1997-ben jelent meg. A siker viszont így is elsöprő volt, csakúgy mint az 1998-as Unholy idején. A turnék a Morgana Lefay, Solitude Aeternus, Skyclad, Iced Earth, Sentenced oldalán tovább növelték a Brainstorm ismertségét.
  
  Majd a csapat egy újabb hatalmas lépést tett előrefelé: Marcus Jürgens-et a klasszisokkal jobb Andy B. Franck váltotta a mikrofonnál, és ő lett a Brainstorm aranykorának jellegzetes, ezer közül felismerhető hangja. Szerződés a Metal Blade kiadóval, újabb zseniális album a 2000-es Ambiguity képében, turné az Armored Saint-tel és a King Diamond-dal, és a Brainstorm máris a leginkább körülrajongott német power metal bandává vált.
  A 2001-es Metus Mortis, és a 2003-as Soul Temptation kiadásával a csapat felért a csúcspontra, Andy fantasztikus énekdallamai, Thorsten és Milan kemény riffjei, és a zseniálisan összerakott, olykor fogósan egyszerű, máskor epikusan sokszínű dalok a Brainstorm védjegyévé váltak. A 2005-ös Liquid Monster is folytatta a sort, újabb kiváló dalcsokrot kaptunk a német metalosoktól. A 2007-es év a vicces című Honey From The B´s DVD megjelenésével, és Andreas Mailänder távozásával telt, akit Antonio Ieva váltott a posztján.
  
  Most 2008-ban napvilágra került az újabb remekmű, a Downburst, amelynek 10 nótája továbbra is magán viseli a csapat jellegzetességeit. A banda az idők folyamán egyre érettebb és érettebb produkciókat tett le az asztalra, erre kiváló példa a Downburst lemez. És mindez nem csak a stúdióban, hanem a koncerteken is megnyilvánul, ugyanis bátran mondhatjuk, hogy a Brainstorm jelenleg az egyik legütősebb német koncertbanda, Andy pedig elsőrangú frontember és kiválóan képzett énekes. Bár már rengetegszer üdvözölhettük őket Magyarországon, az ő koncertjük sosem okoz csalódást.
  
  A Brainstorm mellett a Pagan´s Mind koncertje is élményszámba megy, hiszen norvég prog-power metalosok hihetetlen zenei képzettségről tesznek tanúbizonyságot. A kemény rock/metal zene mellett a jazz és a klasszikus zene hatásai is felsejlenek, a Dream Theater és a Queensryche hatásaiból is sokat merítettek. 2000-ben alakultak meg, és ezévben megjelent Infinity Divine debütalbumuk máris megkapta az elismerést.
  2002-ben a német Limb Music-hoz szerződtek, akik a power metal zenekarok Mekkájaként még ismertebbé tették a Pagan´s Mind nevét. Persze ehhez további kiváló albumok is kellettek, mint a 2002-es Celestial Entrance, a 2005-ös Enigmatic: Calling, és a legfrissebb 2007-es God´s Equation.
  A Pagan´s Mind jó választás a Brainstorm turnévendégeként, hiszen az igényes zene, az elgondolkoztató dalszövegek, és a jó koncertkiállás egyaránt ötvöződik náluk. A csapat megmutatja, hogy Norvégiában is teremnek elsőrangú prog-power bandák, mégpedig március 22-én az Avalon Klubban.
  
  A harmadik külföldi fellépő egy különleges meglepetés, ők pedig nem más, mint a svéd Sabaton. A svédek egy speciális műsort adnak, hiszen éppen javában dolgoznak legújabb albumukon, a The Art Of War-on, de a stúdiómunkát megszakítva, a magyar közönséget az elsők között vezetik be az új szerzemények harcias világába.
  A Sabaton 1999-ben alakult, és 4 nagylemezük jelent meg azóta. A siker csak a meglehetősen későn, 2005-ben megjelent 2. album, a Primo Victoria idején jött meg, vagyis ez volt a banda „első győzelme”. Az Attero Dominatus és a Metalizer is megnyerte a közönség ízlését, így a már említett ötödik albumot, amely szeptemberre várható, már világszerte rengetegen várják. Az Avalonban tehát igazi exkluzív Sabaton buli várható, amelyet kár lenne kihagyni.
  
  Az eredetileg Brainstorm és Pagan´s Mind nevével fémjelzett koncert köré egy alapos fesztivált rittyentettek a szervezők, a speciális beugró Sabaton mellett néhány magyar banda is fellép, akik szintén igencsak különleges bulival örvendeztetik meg a rajongóikat.
  Itt van rögtön a legendás Moby Dick, akiknek a 25 éves fennállását jubileumi koncert DVD, sőt egyedülálló módon tribute album is megünnepelte. A csapat az utóbbi időkben nem nagyon hallatott magáról, de most minden bizonnyal újra róluk lesz hangos a metal-sajtó. Mégpedig azért, mert a legendás múltját ápoló banda visszarepít minket a ´80-as, ´90-es évekbe, amikor az első sorlemezek megjelentek, megjelenhettek! Ugyanis újra DVD forgatásnak lehetünk szemtanúi és szereplői, amely a klasszikusnak számító Ugass Kutya album újrakiadásának része lesz.
  Maga a koncert is ebbe az időszakba fog kalauzolni, ahol nem csak az Ugass Kutya számai kerülnek lejátszásra, hanem a teljes Kegyetlen Évek lemez is, amely a Moby Dick talán legsikeresebb produkciójának tekinthető. Hasonlóan különleges esemény lesz ez a Moby Dick koncert, mint a 25 éves jubileumi buli, a csapat rajongói egyszerűen nem hagyhatják ki ezt az eseményt!
  
  És hogy ne legyen elég a jóból, további bandák is lemezbemutatót tartanak, így a Rotor zenekar az Acélba Zárva, a Vida Rock Band pedig az Ellopott Remények albumát ismerteti meg a jelenlévők számára. Rajtuk kívül még a Salvus és az Ad Astra teszi teljessé a kört, összesen tehát 3 külföldi banda, és 5 magyar zenekar koncertjét élvezheti végig az a látogató, aki március 22-én az Avalon Klubot választja. A kapunyitás már 15 órakor megtörténik, jegyek pedig 5000 Ft-os árban kaphatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Brainstorm

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sentinels     pintér gábor    slaughter to prevail    crowbar    despised icon    wacken metal battle    esben and the witch    autopsy    finntroll    orient fall    resistance    slytract    ismerős arcok    caliban    civil war    foster the people    s-modell    evile    decapitated    moby    the inspector cluzo    sunrise avenue    she past away    leaner    evanescence  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!