hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2007. november 6. kedd   13:47
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Krisiun, Incantation, Inactive Messiah, Estuary, Depths of Depravity
2007. október 14., Budapest, Kék Yuk

  Az októberi koncertfelhozatal egyik kiemelkedő eseményének ígérkezett a brazil Krisiun fellépése, akik már tavaly is megmutatták a Kék Yuk színpadán, hogyan kell brutális death metalt játszani. Idén ráadásul olyan bandákkal zenéltek egy színpadon, mint a veterán amerikai death metalos Incantation, a görög Inactive Messiah, az amerikai Estuary és a magyar Depths Of Depravity. Tehát magas elvárásokkal tekinthetett minden death metal rajongó az este elé, ami nem is okozott csalódást a jelenlévők számára.
  
  Az este első fellépőjét, a brutális, komplex death metalt játszó Depths Of Depravity-t sajnos sikerült lekésnem, mivel meglepő módon pontosan kezdődött a rendezvény. A jó fél, egy órás késést bekalkulálva pedig érkezésemkor már az Estuary előadásba csöppentem. Ismerőseim szerint egyébként egy nagyon jó előadással ajándékozta meg a Depths Of Depravity az időben érkező rajongókat. A megtekert témákat játszó brigád zenéje nagyon minőségi produkció, amit élőben is kellő erővel és brutalitással tálalnak.
  
  A koncertterembe érkezésemkor az amerikai old school death/thrash metalt játszó Estuary nyűtte a húrokat. Meglepetésemre egy ismerős arcot fedeztem fel a basszusgitár nyakára tekeredve, méghozzá az ex-Cannibal Corpse-os, most pedig Deicide-ban játszó Jack Owen-t. Kisegítőként vett részt a zenekarban a turnén, és láthatólag élvezte a régisulis death/thrash-es témák pengetését. A színpadképet megfigyelve a másik érdekesség az volt, hogy a hörgős énektémákat egy alacsony, farmermellényes leányzó közvetítette. A Zdenka Prado nevű hölgy férfias brutalitással hörögte a közönség felé az énektémákat. A 2002-ben alakult zenekar egyébként két nagylemezzel büszkélkedhet, és ezekről válogatták össze nekünk egy ütős programot a rendelkezésükre álló bő fél órában. Egész kellemes muzsikát toltak az arcunkba a zenészek, jó kis fejrázásra ingerlő thrash riffek sorjáztak az old school felfogásban fogant számaikban. Nem játszanak túl eredeti, egyéni zenét, de jól adják elő a régimódi thrash/death metalt. Kellemes kikapcsolódást nyújtott koncertjük, jó felvezetést nyújtott az este hátra lévő fellépői elé.
  
  Az utánuk következő Inactive Messiah zenéje már nem nyerte el ennyire a tetszésemet. A görög formáció 2001-ben alakult és eddig két albumot jelentettek meg. A muzsikájuk sok modern metal-os megoldása mellett egyéb adalékokat is tartalmaz, a szimpla zúzós metal riffek mellett a sötét atmoszféra és a szintis megoldások is a repertoárjukat képezik. Ezen az estén eléggé kilógtak a többi fellépő brutális death metal stílusából, és nem is volt a Kék Yuk közönsége vevő a zenéjükre. Emellett a banda nem rendelkezik karakteres számokkal, elég sablonos, ezerszer hallott témák köszöntek vissza zenéjükben. A színpadi produkció sem vonta magára a figyelmemet, Xristos énekes és a többi zenész is elég statikusak voltak, nem igazán mozogták be a pódiumot. Tehát egy elég semmitmondó koncertet adtak a görög srácok, hiába volt benne néhány gitártémájukban az a jellegzetes görög íz, ez így nagyon kevés volt.
  
  Az amerikai Incantation ezek után egy gyilkos death metal koncertet vezényelt le a Yuk közönségének. A viszonylag hosszú bevezető után nagy elánnal vágtak bele az old-school, brutális amerikai death metalba, és szennyes, súlyos riffekkel felvértezett szerzeményekkel zúzták meg a jelenlévőket. Nem játszanak technikás zenét, de egyszerű, sokszor lassan zakatoló, ólomsúlyú riffjeik óriási hatással tudnak lenni a hallgatóra. A doom-os vonszolások mellett többnyire középtempós témák jellemzik brutális számaikat, amelyekből itt egy háromnegyed órás kóstolót kaptunk. A zenészek nagy erővel és energiával adták elő a dalokat, de ilyen zenét máshogy nem is lehet játszani, mint zsigeri indulatból. John McEntee énekes/gitáros és Joe Lombard basszer kegyetlenül fűrészelték a riffeket és ehhez Kyle Severn erőteljes dobolása adta meg a biztos alapot. A hangzás is kellően brutalitás volt, a lassú témák nagy súllyal dörrentek meg, bár a gyorsabb témákat nehezen lehetett kivenni a hangosra vett dobok által okozott zajmasszában. A programjukat jól válogatták össze, hallhattuk az Primordial Domination című új lemezükről a címadón kívül a Conquered God, a Lead To Desolation és a The Fallen Priest című szerzeményeket, a Decimate Christendom című előző korongról pedig az Oath Of Armageddon és a Dying Divinity hangzottak el. Továbbá olyan régebbi Incantation számok is felcsendültek, mint a Once Holy Throne, az Anoint The Chosen, az Impending Diabolical Conquest, a Profanation és a The Ibex Moon. Egy igazán súlyos koncertet adott az Incantation, melyet csak az ezután következő Krisiun tudott felülmúlni.
  
  Végül eljött a precíz brazil mészárosok, a Krisiun ideje. A dél-amerikai trió fellépett a színpadra, és egy órában újfent megmutatta, hogyan kell brutális, és hihetetlenül precíz death metalt játszani. Alex Camargo basszer/énekes, Max Kolesne dobos és Moyses Kolesne gitáros olyan fölényes technikai tudással kezelik a hangszereiket, mint nagyon kevesen a színtéren. Hihetetlenül pontosan fűrészelik el élőben is a gyilkos, fejet letépő riffeket, és a szélvészgyors dobtémákat. Akár egy gyilkoló gépezet, olyan nagy elánnal és kegyetlenséggel darálták el a kíméletlen Krisiun szerzeményeket. Letaglózva figyeltük az olyan Krisiun esszenciákat, mint az Ominous, a Murderer, a Slain Fate, a Vicious Wrath, a Bloodcraft, a Kings Of Killing, a Hatred Inherit, az Ethereal World, a Refusal és a Vengeance Revelation. A ráadásban egy átdolgozott Venom számot is kaptunk az In League With Satan képében, ami egy lazább kitérőt jelentett, és ezzel változatosabbá tette a koncertet. A hangzást nagyon jól sikerült belőni, hasító pengeként vágtak húsunkba a horzsolóan brutális riffek. Alex frontemberi kvalitásaival sincsenek gondok, nemes gesztus megköszönni a rajongóknak, hogy támogatjuk az underground death metalt, bár sokadszorra elmondva már inkább megmosolyogtatóvá válik. Mindent összevetve egy hihetetlenül precíz és gyilkos mészárszéket produkált a Krisiun legénysége, az év egyik legintenzívebb death metal buliját adták.
  
  Szerintem senki sem bánta meg, aki ellátogatott a Kék Yuk-ba ezen az októberi vasárnap estén, hiszen nagyon kellemes élményekkel távozhatott. A Krisiun és az Incantation is nagyszerű koncerteket adott, és a három előzenekar is hozzájárult az este zenei felhozatalának teljessé tételéhez. Még több ilyen death metal bulit a jövőben, és remélhetőleg jövőre is Krisiun koncertet!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Krisiun

Incantation

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kraanium    silenos    képregény    mitch tucker    palace    Ákos    posthum    january jones    date night    satöbbi    tiga    inspector cluzo    viharsziget    rock tv    björk    i killed the prom queen    footlose    spelll    billy lunn    dharma    the eyes of a traitor    vader    malevolence    genus ordinis dei    fertőzés  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!