hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2007. október 31. szerda   16:41
nincsen hozzászólás

szerző: Billentozet
Garden Of Eden


  Megjelent az újabb hangzóanyagotok Mondd Tovább címmel. Ha jól tudom nem ment minden olyan simán, ahogy azt elterveztétek. Erről elárulsz nekünk valamit?
  
  Sziasztok. Nagyon egyszerű dologról van szó, ami egyébként már egy régen lerágott csont a számunkra. Ahogy elkészültek a lemez felvételei, a régi tagok, Tóth Misi, és Galambos Zoli úgy gondolta, hogy több áldozatot nem képes hozni a zenekarért, ami személyi ellentéteket szült Binci és köztük. Misi azonnal távozott, Zolival még próbálkoztunk, de aztán ő is elment! Remélem, ezt utoljára kellett leírni, illetve nyilatkozni, hiszen a gépezet ugyanúgy működik tovább! Találtunk új barátokat, tagokat, jó a hangulat, megy a zenekar, ennyi. Tényleg unalmas fél éven keresztül arról beszélni, hogy mi volt. Mi van, mi lesz, és ez a legfontosabb! Nekünk ez számít..
  
  Miért gondoltatok arra, hogy angol dalokat is vesztek fel a lemezre? Mennyire van lehetőségetek külföldi fellépésekre?
  
  Egyenlőre, még abban a stádiumban vagyunk, hogy próbálkozunk a külföldi kiadóknál. Hál az istennek nagyon jó visszajelzések érkeztek különböző országok kiadóitól. Nagyon úgy néz ki, Európa szerte kapni lehet majd a lemezünket! Binci éjt-nappallá téve űzi a külföldi kiadókat, nagyon sok sikerrel. Ezért vannak az angol nyelvű dalok. Mikor csináltuk őket, már akkor tudatosult bennünk, hogy külföldre kell mennünk, ugyanis hazánkban legnagyobb bánatunkra sajnos nincs jövője ennek a zenének. Egy szűk réteg hallgat Garden of Eden-t, akiknek egy még szűkebb része jár el a koncertjeinkre! Tapasztalataink szerint pedig a vidéki nagyvárosokban is kihalóban van ez az ág!
  Ezért külföld! Lesz rá lehetőség, amiket meg is fogunk lépni!
  
  Van egy nem mindennapi különlegessége a lemezeteknek. A Cd egyik oldala zene a másik oldala videó. A videó oldalán mi található?
  
  Igen! Dualdisc-nek hívják, ami még itt nálunk nem annyira elterjedt. A magyar kiadónk bizalmat szavazott nekünk ezzel a megoldással, azonnal rábólintottunk. Lényegében olyan dolgot szerettünk volna csinálni, ami mindenképpen különleges. Eredetileg 2 külön lemez lett volna Mondd Tovább lemez, és a Vampires of Eden DvD. A kiadó ötlete volt a dualdisc. Nekem ez a megoldás nagyon tetszik, mivel így sokkal barátibb áron lehet beszerezni a lemezt. Ez is egy fontos szempont. Tartalma pedig:
  a régi Garden of Eden videó klipek, 2 dal A38 as felvétel, amely egy egykamerás felvétel, az új My Time klipünk, 3 dal a Gothica 6.66 Petőfi csarnokos buliról, ezek profi felvételek, és 2 Fotógaléria, rengeteg fotóval. Véleményem szerint nagyon tartalmas.
  
  A My Time című számotokra már forgattatok egy koncert videót. Miért pont erre a számra forgattátok?
  
  Két dologban keresendő. Az első, hogy mindenképp angol nyelvű videó klipet akartunk először csinálni, tehát a lemez első klipjének. A másik dolog pedig az, hogy mindnyájunk közös kedvence. Pörgős viszonylag, tele jó részekkel. Erre kiváló alkalom volt a Petőfi Csarnokos buli, hiszen egy nagyon jó koncertet adtunk. Ezt szerettük volna visszaadni annak, aki ott volt, aki pedig nem, annak bemutatni.
  
  Nekem a Mondd Tovább című album mindegyik hanghordozó anyagotoknál jobban tetszik. Remélem, ezzel nem sértettelek meg titeket. Ezt valószínűleg a zene kiforrottsága miatt érzem így. Te hogy látod ezt a változást?
  
  Ahogy megalakul egy zenekar, lemezeket készít, dolgozik. 2 ugyanolyan lemezt egymásután kiadni semmi értelme! Próbáljuk a saját utunkat járni, változunk, mindenki változik, fejlődik. A dalok nagy részét én írtam, de együtt csináltuk meg, Binci írta az éneket, szövegeket. Ezért érezhető a zenén némi változás. De egyébként maradt minden ugyanaz, csak egy kicsit más ízt kapott a zene.
  
  A nyár hevében gondolom, felléptetek egy-két nagyobb fesztiválon is. Ott már játszottatok újabb dalokat a kíváncsi közönségnek? Ha igen, akkor hogy tetszett a dark&roll fanatikusoknak?
  
  Igen, játszottunk egy pár fesztiválon, és természetesen játszottunk új dalokat. A javát biztosan. A közönség nagyon jól fogadta őket, ez annak is köszönhető, hogy szerintem nagyon fogósak a dalok. Gyönyörű dallamok, refrének, szólók, kitűnő lemez, kitűnő dalok.
  
  A zenekarban történt mostanság tagcsere? Kit/Kiket ismerhetünk kevésbé a bandán belül?
  
  Gyakorlatilag, az előző lemezhez képest Binci maradt egyedül az őstag. Én tavaly nyáron jöttem vissza a zenekarba, még régen én is alapító tag voltam, csak akkor nem tudtam folytatni a tanulmányaim miatt! Azóta először Réman Peet csatlakozott először basszusgitár poszton. A következő váltás ugye dobos poszton volt, Laskai Viktort tisztelhetjük benne. Régi, jó barátom, én már zenéltem vele együtt középiskolában. Egyenlőre még nem 100%-os a közös munkánk, ugyanis nagyon elfoglalt, jelenleg nagy neveknél session zenész. 8 10 zenekart hord a vállán, Debrecenben él, ami ugye megnehezíti a közös munkát, de haladunk. Debreczy Zozó gitár poszton érkezett, vagy landolt inkább nálunk, Peet által. Ők is játszottak már együtt, és első meghallgatás után azonnal Zozó mellett döntöttünk. Nagyon jó zenész, és ami fontos, jó ember is. Mindenképp meg kell említenem Kisduda Árpit, aki eddig nem mint tag szerepelt nálunk, viszont most már teljes mellszélességgel részt vesz mindenben. Ennek személy szerint nagyon örülök, mert nagyon jó billentyűsnek tartom, és egyszerűen ezek a dalok nem szólalnának meg nélküle úgy, ahogy kell. A zenekaron belül fontos a barátság, fontos a tudás. Fontos hogy elismerjük egymást, és elfogadjuk egymás hibáit. Tényleg profi zenészek, ennek nagyon örülünk Bincivel. Szerintem még sosem volt ilyen ütős a Garden legénysége.
  
  Az szerintem nem titok, hogy a nyári szünetben nem egyszer beszéltünk egymással. Mennyire tartod fontosnak a fiatal tehetségek megnyilvánulását?
  
  Abszolút fontosnak tartom. Binci tavaly a Sense of Silence zenekart szerződtette vendégzenekarnak a koncertjeinkre, most pedig a Secret Sin nevű bandát istápoljuk. Szerintem ez nagyon fontos. Érdekességként egyébként, egy hangmérnök barátommal most vesszük fel nekik az első demójukat, szinte non-profit alapon.
  
  Kerestek már meg titeket fiatalok, hogy segítsetek nekik a zenei élet bekerülésébe?
  
  Igen, a Secret Sin banda Bincit kereste meg. Igazából sokat segíteni nem tudunk a fejlődésükben, inkább a hírverésben. Az útjukat maguknak kell megtalálni, minden másban viszont ott vagyunk mellettük, hátuk mögött mi, illetve Binci.
  
  Elégedettek vagytok az új tagokkal?
  
  Erre a kérdésre a válaszom a határozott IGEN. Ha nem lennénk velük elégedettek, már nem játszanának a zenekarban. Az említettek alapján a Garden of Eden még sosem volt ilyen jó csapat. Reméljük ez így is marad!
  
  Miért éppen ezt a stílusú zenét választottátok magatoknak?
  
  A stílust nem választottuk, a szaksajtó emlegetett minket a dark n Roll hazai fenegyerekei-nek. Tehát, ránk ragasztották. Ami alapjában nem rossz, hiszen most már mindenki így emleget. Egyébként mindenki ezt a fajta sötét zenét részesíti előnyben, ezért nem nehéz ilyet írni.
  
  Mit gondoltok az új albumról? Olyan lett amilyet szerettetek volna?
  
  A Mondd Tovább abszolút, beváltotta az eddigi reményeinket. Remélem a távlati reményeink egy része is teljesül, bár ebben biztos vagyok, hiszen Binci tűzzel, vassal küzd, és hajtja. Ezért ezzel kapcsolatban nincsenek kétségeim.
  
  A régi vagy az új tagokkal jobb a zenekar?
  
  Ez egy nagyon nehéz kérdés! Nyilván való, hogy a mostani zenészek képzett, tapasztalt muzsikusok! Profibb lett a zene! Viszont Misi, Zoli, Binci, meg én még óvodába is együtt jártunk. Közel 20 éves barátságokról van itt szó. Technikailag sokkal jobb, hangulatilag is. Ez azért lehet, mert meguntuk ennyi idő alatt egymást, nehezen tűrtük el egymás heppjeit, ingerültebbek voltunk egymással. Máig is tartjuk a kapcsolatot, amely sokkal jobb lett így. Misi egyengeti a weboldalt, borítót is ő csinálta, tehát segíti az ügyet ahol tudja.
  
  Van-e példaképetek?
  
  Mindenkinek van példaképe! Neked is, nekem is, mindenkinek. Én például nem szívesen beszélek róla, mert vannak nagyon rossz tapasztalataim ezzel kapcsolatban. De vannak persze példaképek.
  
  Ha újra kezdhetnétek az életeteket újra a zenélést választanátok?
  
  Ha újrakezdhetném az életem, ugyanúgy zenélnék csak más formában! Lenne egy kis farmom, rengeteg juhval, meg a velejáró dolgokkal. Nyugalom, csend, magány. De mellette zenélnék ugyanúgy, de ez egy kis szigetnek is felfogható, ahová menekülhet az ember a világ bajai elől.
  
  Budapesten kívül más kisebb városba terveztek koncertet?
  
  Persze, de most már mindenképp kidolgozunk egy stratégiát erre. Eddig mindig elvállaltunk olyan koncerteket, ahová csak hívtak. Most már például olyan helyre nem is megyünk, ahová minimum a backline nem fér fel. Sajnos ezt a rengeteg rossz tapasztalat mondatja velem. De megpróbálunk mindenhová eljutni.
  
  Mi volt a legrosszabb koncertélményetek?
  
  Személy szerint a szigetes buli. Annyira berúgtam, hogy semmire nem emlékszem. Hajnalban játszottunk, de előtte Szendrey Szaszával iszogattunk, a többiek abbahagyták, nekem nem sikerült. Ennyi, amire halványan vissza tudok emlékezni.
  
  Melyik a kedvenc dalotok az albumról?
  
  Tudom, hogy mindenki ezt mondja, de nekem mindegyik tetszik. Talán a Mondd Tovább, és Az Út című dalt emelném ki. Azért, mert ezekben nagyon szeretek vokálozni.
  
  Szeretnétek sokkal híresebbek lenni vagy jó ez a családias ismeretség?
  
  Természetesen szeretnénk, de nem minden áron. Egész jó úton haladunk, hogy ez hamarosan valóra is váljon.
  
  Van-e kapcsolatotok külföldi bandákkal?
  
  Van egynéhány zenekar, akik szívesen játszanak velünk. A paletta egyre szélesebb, remélem ki is tudjuk ezt használni.
  
  Melyik külföldi együttes előtt lennétek előzenekar?
  
  Van egy pár zenekar, nem szeretnék neveket említeni. Remélem következőleg arról tudunk beszélni, hogy előttünk milyen bandák szeretnének szerepelni külföldön. Hehehe
  
  Milyen hangszereket alkalmaznátok a dalaitokban?
  
  Nem vagyunk kísérletezős típusok. Magyarországon nincs is sokmindenre lehetőség. Árpi, nagyon ügyesen megoldja ezt a kérdést. A Mondd Tovább lemezen a Holdtánc című dalban, van cselló és hegedű. Szalai Ildi, és Kakuszi Kata játszották fel. Ildi ugye régen a Garden of Eden hegedűse volt. Ezért nem volt zsákbamacska, hogy milyen lesz a hangzás. Ezt a jövőben is próbáljuk kamatoztatni.
  
  Szerintetek milyen korosztálynak való a zenétek?
  
  Ahogy ezt a koncertek bizonyítják, a fiatal korosztályú kedves hölgyek, vagy inkább lányok szeretik jobban a zenénket, de természetesen más korosztály, és nem is képviselteti magát rajongótáborunkban. Szerintem egyébként ez azért van, mert a fiatalabb korosztály sokkal érzékenyebb, és Binci ezt nagyon jól tudja kamatoztatni a szövegeiben. Ez persze nem azt jelenti hogy nekik szól, csak könnyebben észreveszik a szövegek mondanivalóját.
  
  Hogy tartjátok a kapcsolatot a rajongóitokkal?
  
  A technika nagyon sok lehetőséget ad manapság erre. Különböző internetes fórumok, msn, stb. Binci tudna erről mesélni. Ő az aki folyamatosan érintkezik a rajongókkal, bár néha Zozó meg én is megjelenünk itt, ott.
  
  Milyen stílusú zenét hallgattok, amikor nem zenéltek?
  
  Mint említettem, mindenki a sötétebb zenéket szereti. Én is azt részesítem előnyben, bár egyébként nagyon széles a kör! A pop-tól a new wawe-n át a Black metálig mindent vegyesen. Szerintem minél több fajta zenét szeret az ember, annál szélesebb skálán tud gondolkodni, írni.
  
  További tervek az elkövetkezendőkben?
  
  Szeretnénk a hosszú távú tervek egy részét is valóra váltani, és mindenképp külföldben gondolkodunk. Szeretnénk gyarapítani a rajongótábort is.
  
  Legközelebbi koncert időpontok?
  
  Nagyon fontos kérdés, ugyanis a mi feketelelkű énekesünk, Binci, egy bulit szervez November 2.-án a Blue Hell (kék yuk) ban. Amit tudni kell a buliról az az, hogy lesz egy finn vendégzenekar, a Sonic Roots (glam/gothic), akik a 69-Eyes turnézenekaraként váltak híressé, remélem nálunk is jól fogják magukat érezni, ugyanis mi szervezzük a vendéglátásukat is! Lesz közös jammelés, bulizás, alig várjuk már! Természetesen mi is tiszteletünket tesszük a jövőben náluk. Ezen kívül ezen a bulin lesz a Mondd Tovább lemezbemutató koncertünk, ahol rengeteg meglepetéssel készülünk. Itt is tiszteletét teszi a Secret Sin, és a Moon zenekar is.
  
  Mit üzentek a rajongóknak és nekem?
  
  Kitartás, az elkövetkezendőkben megpróbálunk mindenhová eljutni, és még jobb bulikat csinálni, és utána veletek is bulizni egy jót! Mint mindig!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 utcazene fesztivál    ivan & the parazol    ordog    narnia    inspector cluzo    clutch    titanic 3d     robert redford    war of ages    tornűr    trigger the bloodshed    fifa    halflives    deák bill blues band    alight    carbonfools    the black dahlia murder    a titánok harca    virrasztók    distrust    dudás zsombor    contagion    dóm tér    alice in wonderland    night is the new day  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!