hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. október 23. kedd   17:15
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Fusio Group – Stickman
2007. október 25. Budapest - Kultea Klub

  A Tom-Tom Records gondozásában jelent meg a 2006-os év eMRTon díjas jazz zenekarának, a Fusio Groupnak negyedik nagylemeze Stickman címmel. A lemez anyagával folyamatosan koncertezik a zenekar. A turné legközelebbi budapesti állomása 2007. október 25-én lesz a Kultea Klubban. A koncertet a Duna TV is rögzíti.
  
  A Fusio Group 1992-ben alakult, amikor még a Fusio Quartet nevet viselte. Néhány tagcserét és egy bővülést követően 1995 óta Fusio Group néven működik a Szendőfi Péter vezette formáció. Az együttes zenei arculatát nagymértékben meghatározza az alapító személye és zeneisége, hiszen a repertoár Szendőfi Péter saját szerzeményeiből és hangszereléseiből áll. Stílusirányzatát tekintve leginkább a Chick Corea Electric Band, Joe Zawinul (1932-2007) - féle Weather Riport vagy a Dave Weckl Band képviselte jazz-fusion irányzatba sorolható, akik a legnagyobb hatást gyakorolták a zenekar vezetőjére, hangszerelőjére, de az egyes nóták széles spektrumon mozgó zenei irányzatokat foglalnak magukba.
  
  Első önálló lemezük 1995-ben jelent meg Life Rhythm címmel, ezt követte négy év múlva az Attitudes album. A formáció ebben az évben új taggal is bővült, mert a csapathoz csatlakozott Romhányi Áron billentyűs és ekkor változott a zenekar neve Fusio Group-ra. 2003-ban pedig Energy címmel megjelent első koncertlemezük. Az idei évben pedig a negyedik albumuk látott napvilágot Stickman címmel, amellyel az ország első vonalbeli muzsikusaiból álló együttes egy újabb lépést tett előre sajátos stílusának és hangzásvilágának kialakításában.
  
  Az együttes rendszeres szereplője hazai is külföldi fesztiváloknak. A zenekar tagjai pedig a magyar zenei élet neves muzsikusai, akik számos produkció, lemez illetve televíziós és rádiós felvétel közreműködőjeként szereztek hírnevet. A Fusio Group zenei jelentőségét a 2006-ban kapott eMeRTon díj is bizonyítja.
  
  Tagok:
  Elek István saxofon
  Kormos János gitár
  Barabás Tamás basszusgitár
  Romhányi Áron billentyű
  Szendőfi Péter dob, octapad
  
  A lemezről:
  A Stickman c. (pálcikaember) lemez 2007 januárjában került rögzítésre. Az új album - akár csak az előzőek - Szendőfi Péter vadonatúj szerzeményeit tartalmazza, melyek más eddig megjelent lemezen nem hallhatóak. Egy-két szerzeményben ismét visszatér az elektronika, mint ahogy az jellegzetessége volt a régebbi lemezeknek, de itt csak színfoltként hallható néha egy-egy effektszerű hangzás, vagy aláfestés. A dalok mindegyike külön-külön jellegzetes karakterrel bír, mégis az album egységes stílust és hangzást mutat.
  
  Néhány érdekesség a lemezről:
  A felvételek most is ahogy mindig nagyon jó hangulatban zajlottak, leszámítva Szendőfi Péter és Barabás Tamás küzdelmeit az influenza vírussal. Néhány jól sikerült nóta felvétele orbitális pizza rendelésbe torkollott. A harmadik Pros & Cons című track végén hallható YODA hangszínen elhangzó kis mondatocska is egy ilyen után született meg Barabás Tomi szájából, amikor bejátszott valami figurát, ami nem feltétlenül passzolt a nóta végéhez. Ennek magyarázataként mondta bele a beszélő mikrofonba azt az ominózus Csak egy ötlet volt, kivághatod mondatot. De legalább a mondat rímel
  
  A lemez érdekessége még a lemez borítója, amely a művész hangszerkészítő édesapjának keze munkáját dicséri. Az ember nagyságú acélszobrot Szendőfi Attila a kert végében otthagyott, selejtre ítélt hulladékból alkotta meg. A figura merev, mint egy igazi Stickman - pálcikaember, mégis rendkívül dinamikus és lendületes. Külön kiváló karakter a mosolygós arc a félre fésült frizurával, ami alapvető mottója lett az albumnak. Az albumot egy beteg zenésztársuk felépülése reményében dedikálta a zenekar, ami még ember közelibbé teszi az emberfeletti zenei produkciót.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Fusio Group

Szendőfi Péter

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 arkona    another way    sziget 2011    franz ferdinand    tony scott    tom cruise    karai anna    kick/ass    une misére    anti-flag    james l. brooks    celtachor    till we drop    sebők    tökéletlen trükk    expired passport     guillermo del toro    ék    om    god forbid    escape the fate    illúzió    wilhelm scream    vágtató csodaszarvas    crimson shadows  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!