hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [háttér]  2002. április 6. szombat   11:39
nincsen hozzászólás

szerző: U. N./ Hammer Music Production
Metal Blade kiadó újdonságai


   Az Angliába költözött, chille-i extrém metalos Criminal új felállása így néz ki: Anton Reisenegger-gitár/ének, Rodrigo Contreras-szólógitár, Zac ONeil-dob, Rob Eaglestone-basszusgitár (ex-Cradle Of Filth, ahol Robin Graves néven futott), Mark Royce-billentyűk és samplerek. Zac-et az utolsó Extreme Noise Terror albumon (Being And Nothing) lehetett hallani, s a dalok javát is ő írta, de részt vett a Failed Humanity-ben, és turné-dobosként a Christian Death-ben is. Mark pedig az Entwined és Primary Slave zenekarok lemezein és turnéin szerepelt.
   A Criminal a ´90-es évek közepén került a dél-amerikai metalszíntér legismertebb bandái közé. Harmadik albumuk, a múlt évben megjelent Cancer (Metal Blade) nagyon jó kritikákat kapott az európai metalsajtóban. Az ezévi Wacken Open Air-en ők is ott lesznek, és további fesztiválokon is felbukkannak majd.
   „Király, hogy Zac, Mark és Rob beszállt hozzánk”, mondja Anton. „Nagyszerű zenészek, és az, hogy Mark cuccai digitálisan kreált zajt hoznak a zenénkbe, új távlatokat nyit a Criminal hangzásban. Ez egy új kezdet számunkra, s készek vagyunk bevenni Európát!”
   Rob ehhez még a következőket fűzte hozzá: „Tíz évnyi Cradle Of Filth-tagság után úgy éreztem, eljött az ideje a váltásnak, s annak, hogy feltöltődjem egy kicsit. Nagyon kíváncsi vagyok, mit szólnak majd az emberek a Criminal-hoz. Biztos lesz, aki szerint ez old school zene, de lesz olyan is, aki úgy érzi majd, ez végre valami új.”
   A Criminal már írja új albumát, aminek megjelenése őszre várható.
  
   A múlt évi Summer Rocks fesztiválon is fellépett svéd Amon Amarth új albumának megírásával van elfoglalva. Augusztusban vonul a csapat a malmöi Berno stúdióba. Most először fordul majd elő, hogy nem Peter Tägtgren Abyss stúdiójában vesznek fel lemezt, minthogy Peter egy időre most kiszállt a zeneiparból. Az új albumnak még nincs címe, de pár dalcím már akad: Bloodshed, Death In Fire, Vs The World, ... And Soon The World Will Cease To Be.
   Április-májusban az Amon Amarth turnézik, méghozzá a Vomitory, a Callenish Circle, a Sins Of Omission és a Diabolical társaságában. Hozzánk legközelebb május 12-én lesznek, a bécsi Arena-ban.
  
   A lengyel Vader, mind a főnök Peter, mind pedig a hangmérnök Piotr Łukaszewski szerint megcsinálta eddigi legjobb albumát. A Revelations című anyag egyesíti a kristály-tiszta produkciót a kíméletlen brutalitással. A felvételeknél közreműködött a Lux Occulta-s Ureck, akinek a szinti-részek száradnak a lelkén. A 200 órányi stúdiómunka folyamán a csapat 14 dalt vett fel, valamint a Morbid Angel Immortal Rites nótájának feldolgozását. A felvételek a Red stúdióban folytak, ahol a Litany és a Reign Forever World albumok is készültek. Az album először Japánban jelenik meg, május 22-én. Lengyelországban 5 nappal később jön ki a lemez. Az európai megjelenés június 2. A különféle megjelenésekhez különböző bonustrackek járulnak. Az alap európai, lengyel és amerikai kiadáson 9 dal lesz: Epitaph, Torch of War, Nomad, Grand Traveller, The Code, Wolftribe, Devotion, Whisper, Revelation of Black Moses. A japán verzió két bonusnótája: Angel of Death, As the Fallen Rise. A Metal Blade valószínűleg kiad majd egy digi-pack verziót is, amin a Lukewarm Race lesz a bonus.
   A Vader részt vesz a No Mercy fesztiválturnén, ami április 4-én érinti Bécset, április 5-én pedig Wels-t.
  
   Május 6-án jelenik meg az új Red Aim album. A világhírű Woodhouse stúdióban rögzített Flesh For Fantasy album egy újabb masszív stoner rock anyag, némi metallal és pszichedeliával fűszerezve. Az album 11 dala közt találjuk az alábbiakat: Arabisches, Aroma, Captain, Tombola, Aprilfuckers, Snokeshooter, és a Scorpions klasszikus Rock You Like A Hurricane-jének óriási feldolgozását.
   Elkészült az új Engine album. A Superholiv május 20-án jelenik meg. Az Engine egy szuergrup, tagjai: Ray Alder énekes (Fates Warning), Joey Vera basszusgitáros (Armored Saint), Bernie Versailles gitáros (Agent Steel) és Pete Parada dobos.
  
   A német Fleshcrawl gitárosa, Stefan Hanus kilépett a csapatból. Íme a nyilatkozata: „Több, mint tíz éven át voltam a Fleshcrawl gitárosa, s úgy éreztem, eljött az ideje, hogy visszavonuljak a zenélésből. Mindig is nagy élmény volt a Fleshcrawl gitárosának lenni, és fantasztikus dolgokat éltünk meg együtt. Ennek ellenére így döntöttem, mert szeretnék több időt fordítani a személyes életemre - emellett tervezek pár hosszabb külföldi utazást. De természetesen maradok rajongója a Death Metal zenének! Nem tartom kizártnak, hogy ha úgy alakul, koncerteken kisegítem majd alkalmanként a Fleshcrawl-t, amennyiben szükség lesz rám. Köszönet minden rajongónak és a Fleshcrawl-os srácoknak ezért az óriási Death Metal dekádért!” A Fleshcrawl jelenleg keresi Stefan utódját



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Criminal

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the moon and the nightspirit    novarock 2012    the rite    gemma arterton    abbie cornish    road    bőrgyári capriccio    sisters of mercy    dimmu borgir    george clooney    nicole kidman    gaya arutyunyan    simply red    parkway drive    death night feast    könyvtár    trigger the bloodshed    belmondo    norther    grand magus    alcohol    faster    mocsok 1 kölykök    aborted    helia  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!