hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2007. augusztus 31. péntek   15:59
nincsen hozzászólás

szerző: Billentozet
Félúton


  Ha jól tudom most vesztitek fel az első nagylemezetek. Mikor fog megjelenni? Mit lehet tudni a lemezről?
  
  Nos, valóban ez lesz az első nagylemezünk, melynek megjelenése a tervek szerint majd valamikor október környékére várható. 11 dal lesz a hanghordozón, amely körülbelül 35-40 percet foglal magába. Ezeknek a daloknak a többsége jórészt már ismerősek lehetnek azoknak, akik rendszeresen eljárnak a koncertjeinkre, de azért lesznek köztük újak is. A dalokon rengeteget formáltuk, hogy a jelenlegi tudásunk maximumát tudjuk belefektetni.
  
  
  Nem volt egy koncertetek sem ezen a nyáron. Augusztus végén felléptek Karcagon. Miért nem volt egy koncertetek sem a szünidőben?
  
  Az elmúlt egy évben 17 koncertet adtunk, amely egy kezdő zenekarnak elegendő ahhoz, hogy kicsit pihenjen, viszont szó sincs semmilyen belső gondról vagy hasonlóról. Ez amúgy is kényszerpihenő volt, hiszen István egy műtéten esett át, de már jól van szerencsére. Augusztus 25-én egy régen beígért Lajos napi bulin veszünk részt a karcagi OHIO vendéglő udvarán, ez amolyan felkészülés is lesz az elkövetkező koncertekre.
  
  
  Péter, te vagy a zenekar legfiatalabb tagja. Mióta gitározol? Hogy jött ez az ötlet, hogy elkezd pengetni a húrokat? Most az Akela gitárosánál tanulsz. Hogy kerültél hozzá?
  
  Körülbelül 2 és fél éve gitározok. Az ötlet egy Metallica poszterröl jött, akkor döntöttem el hogy gitározni fogok. Az Akela gitárosánál tanulok, mert a helyi gitártanár Mátyus Sanyi nem tudta vállalni tovább az órákat. Először Kukovecz Gáborhoz (Pokolgép) akart küldeni, mivel nem tudta elérni, felhívta Zsoltit. Két hét után hozzá jártam.
  
  
  Az első hangzó anyagotok Mit vársz tőlem? címmel jelent meg. Milyen érzéseket váltott ki belőled?
  
  Mint minden normális zenekar, mi is nagyon örültünk, amikor a felvétel elkészült. A hangzás nem volt különösen jó, de mi nagyon örültünk ennek is. Nem fogyott belőle sok (100 alatt), de öröm látni a koncerteken, amikor a demós dalokat éneklik velünk együtt a közönség tagjai.
  
  
  Mikor alakultatok? Minek/Kinek hatására kezdtetek el zenélni?
  
  Hogy hogyan is indult, ez visszanyúlik 2004 végére, de ez hosszú történet. Valahogy olyan hatásra indult még akkoriban két ősi tag révén, hogy csináljunk zenekart. Mindenesetre 2006 áprilisától beszélünk Félúton zenekarról.
  
  Honnan jött ez a Félúton név? Ki találta ki?
  
  Ez egy amolyan hirtelen kipattant ötlet volt Ferenc részéről egy esti sörözés alkalmával. Nincs különösebb rejtett jelentése. Sok nevet néztünk, de sajnos foglaltak voltak, ez pedig nem olyan szokványos zenekari név és könnyen megjegyezhető.
  
  Hogy jellemeznéd a zenei stílusotokat?
  
  Na igen, a fogós kérdés Mikor milyen, ha rövidre akarnám fogni. Sok ágazatát hordozzuk a rockzenének, kezdve a blues, punk-rock, heavy-sebb témáktól a metalosabb műfajig. Nem mondhatnánk azt, hogy szimpla posztmodern-amerikai trendi rock, vagy épp eszeveszett zúzás, nem kategorizálható, de aki meghallgatja a zenéinket, rá tud ismerni egyes szövegi- vagy akár zenei témáról, hogy ez a Félúton. Mindenesetre sikerült olyan zenei stílust kitaposnunk magunknak, amire nincs még egy példa itt helyben (Karcagon), ennek örülünk.
  
  Csak saját számokat vagy feldolgozásokat is játszatok? Ki írja a dalokat?
  
  Nem újdonság, ha azt mondom, egy kezdő zenekar koncertjén jó, ha vannak ismertebb dalok is a sajátokon kívűl, mert arra hamarabb felfigyelnek. Nálunk 1-2 szokott lenni koncertenként, de mindenképp saját dalokat játszunk többségben. A dalok zenei részét közösen oldjuk meg, amennyiben az lehetséges; a szövegek 90%-át István írja, újabban Ferenc is kiveszi a részét ebben.
  
  Tavaly augusztusban felvettétek első demo-tokat. Meséljetek a lemezfelvételről!
  
  Na, hát ott aztán volt minden (ha-ha!!) Az összes dalt másféle beállítással vettük fel, tehát amolyan kísérletezés is volt egyben. 2 hét alatt készen is lettünk. A nagylemez mindenesetre sokkal több időt és precízebb munkát igényelt, de nagyjából már annak felvételével is készen vagyunk.
  
  Mutasd be légyszi a zenekart! Hogy jellemeznéd a többieket? És a többiek hogy jellemeznek téged?
  
  Kerekes Zita a frontasszonyunk, Nagy Péter a gitárosunk, Mátyus Ferenc a basszeros és Törőcsik István a dobos. A jellemzés attól függ, kinek a szemszögéből történik:
  
  Zitáról:
  Feri: A közismert személy
  Peti: Jól énekel
  Pisti: Mély hangja teszi különlegessé
   Feriről:
  Peti: Sokat röhög
  Zita: Nélküle megállna az élet
  Pisti: 21.századi Beethoven
  Petiről:
  Feri: A GITÁROS
  Zita: Rendes kis öcsi, nagyon tehetséges
  Pisti: Gitár-virtuóz
  Pistiről:
  Zita: Jó dobos, jó szervező
  Feri: Az országutak réme
  Peti: Ragaszkodik a lábgépéhez
  
  Már nem egyszer léptetek fel vidéken. Miben másabb vidéken játszani, mint itthon?
  
  Tudod, ha egy zenekar csak 1 helyen játszik, akkor egyre kevesebb ember kíváncsi rá, nem beszélve arról, hogy máshol nem hallják meg a nevüket. Sajnos ezt mi is megtapasztaltuk, amikor egyik alkalommal - jó indulattal - 10 ember volt bent nálunk. Vidéken azért szeretünk játszani, mivel ott derül ki, hogy vannak-e úgymond road-rajongók, akik elutaznak vidékre is, hogy lássanak, de nem utolsó sorban az új arcoknak is szívesen zenélünk, főleg, ha nagy a buli a közönség körében.
  
  Kik voltak az alapító tagok?
  
  Az ősi felállásból, ami még nem a Félúton volt, hanem csak szimpla kísérletezgetés, ketten maradtak meg: Ferenc és István. Ketten nyitották meg ezt az új korszakot.
  
  Péter hogyan került a zenekarba?
  
  Sokáig kerestük a gitárosunkat, mivel nem sok hasonló korú van itthon, aki jól is bánik a hangszerrel a kezében, végül Pétert a helyi hangszerboltos ajánlotta, mint az egyik legjobb tanítványa. Kiderült aztán, hogy István régről ismerte, csak nem tudta, hogy gitározik is.
  
  Tervek a jövőt illetően?
  
  Először is, végzünk a lemezfelvétellel. Szervezünk az őszre és télre is koncerteket, szeretnénk minél több helyen megfordulni, minél nagyobb ismeretséget szerezni a zenekarnak. Készítünk 1-2 klipet is, melyet Magyarország legnézettebb zenei csatornájának elküldünk, hogy a kedd esti rock műsorban lejátsszák. Fel lesz véve néhány angol verziójú dal is, melyet magyarországi viszonylatban nem lehet majd beszerezni, hanem külföldre megy promo céljából, hátha érkezik felhívás oda is.
  
  Még valami amit nem kérdeztem meg?
  
  Azt már csak te tudod



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 project x    twitter    des filles et des riffs    jorn lande    grindrise    molotov solution    360° at the rose bowl    odin    implode    metsatöll    the bouncing souls    black veil brides    orient fall    tius norma    vészkijárat    panic radio            metal dayz    ulver    chris hemswoth    twin temple    pixies    mózes réka    rubicon    betraying the martyrs  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!