hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. november 16. péntek   12:20
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Sonata Arctica, Epica, Ride The Sky a Petőfi Csarnokban
2007. november 20, Petőfi Csarnok

  A finn Sonata Arctica elérte azt, mint egykori turnépartnereik, a Nightwish. Világszerte és hazánkban is komoly ismertségnek örvendenek, stabil rajongói bázisuk van. Az utóbbi években nálunk is többször megfordultak, és a bulikat mindig hatalmas érdeklődés kísérte. Szerencsére ez az év sem múlhat el Sonata Arctica koncert nélkül, ezúttal az Epica és a Ride The Sky társaságában látogatnak el a Petőfi Csarnokba.
  
  A Sonata Arctica alapítói 1996-ban álltak össze Tricky Beans néven, majd 1999-ben alakult meg ténylegesen a Sonata Arctica nevű csapat Tony Kakko (ének és billentyű), Jani Liimatainen (gitár), Janne Kivilahti (basszusgitár) és Tommy Portimo (dob) közreműködésével. Első lemezeik a Spinefarm Records-nál jelentek meg, 1999-ben az Ecliptica, 2001-ben a Silence, 2003-ban pedig a Winterheart´s Guild ért el komoly sikereket. Ez utóbbi lemezen a Stratovarius billentyűse, Jens Johansson is hallható, állandó tagként viszont Henrik Klingenberg csatlakozott billentyűsként. A Sonata-t amúgy is legtöbben a Stratovarius követőjének tartották, valóban sokat merítettek és tanultak Timo Tolkkiék munkásságából, de kialakultak azok a jellegzetes Sonata Arctica jegyek is, amelyeket a sajátjának mondhat a banda. Ilyen például Tony jellegzetes, kiválóan képzett énekhangja, Jani gitárjátéka és a tipikus szintifutamok.
  
  2004-ben a Reckoning Night már a Nuclear Blast-nél jelent meg, tovább ívelve a banda karrierjét. Ekkortájt az Iron Maiden-nel és a Nightwish-sel turnéztak, ismertségük azonban hamarosan olyan szintre jutott, hogy saját headliner turnékat is megengedhettek maguknak. Ezek során Magyarországra is többször eljutottak.
  2006-ban For The Sake Of Revenge néven elkészült a csapat első DVD kiadványa, amelyen a 2004. februári tokyói koncert kapott helyet. A Spinefarm Records pedig a kiadóváltás előtt a The End Of This Chapter című válogatáslemezt jelentette meg.
  Idén jött ki a legújabb Sonata Arctica album Unia néven, ami minden bizonnyal fordulópont a csapat történetében, hiszen eddigi legösszetettebb, legprogresszívebb lemezüket hozták világra, amely bár tartalmazza a már megszokott Sonata Arctica jegyeket új irányokba tereli a banda zenei világát.
  November 20-án ismét tiszteletét teszi nálunk a finn csapat, koncertfelállásuk annyiban módosult, hogy Jani Liimatainen gitárossal nem tudták összeegyeztetni a zenekar működését, így a mostanra már állandó taggá vált Elias Viljanen fog pengetni.
  
  A Sonata Arctica vendégeként fellép még a holland Epica zenekar is. Ez a csapat a power / gothic metal üstököseként robbant a színtérre, legújabb anyaguk, a The Divine Conspiracy óriási sikert aratott. Noha ez már a 4. nagylemezük (a 2005-ös The Score An Epic Journey mondjuk egy filmzenei jellegű album, metal hatások nélkül), a csapat most éli története csúcspontját. Az Epica zenei világára a gyönyörű Simone Simmons jellegzetes lágy hangja, és Mark Jansen gitáros hörgős vokálja jellemző, súlyos power metal és hatásos filmzenés témákkal megtámogatva.
  A zenekar nevét a Kamelot Epica című albuma ihlette, és nem véletlen az összefonódás, hiszen Simone Simmons vendégszerepelt két Kamelot dalban, valamint Roy Khan is tiszteletét tette a 2005-ös Consign To Oblivion címet viselő Epica albumon. Az idei nagylemezt már a Nuclear Blast adta ki, ez is bizonyíték arra, hogy a holland csapat a jövő egyik nagy reménysége lehet, hacsak már most nem az...
  
  Az est harmadik fellépő bandája a Helloweenből, Gamma Ray-ből, és Masterplan-ből ismert Uli Kusch új formációja, a Ride The Sky. A New Protection címet viselő debütalbumuk idén jelent meg, zenei világa power metal, hard rock, de még AOR és progresszív elemekből is táplálkozik.
  Elmondható, hogy a power metal legnagyobb reménységei osztják meg egymással a színpadot november 20-án, így a dallamos metal kedvelőinek mindenképp ajánlatos a részvétel. A nálunk már jól ismert Sonata Arctica, a legmagasabb szintre törő Epica, és a reményteli Ride The Sky minden bizonnyal felejthetetlen koncertet fognak adni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sonata Arctica

Epica

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the girl with the dragon tattoo    welicoruss    skyforger    job for a cowboy    refused    shinedown     self deception    les touffes kretiennes    palmetta    keresztesi botond    -szeged    twitter    anna & the barbies    metalcampsabaton    jövő háza    gentleman    chaoswave    asian dub foundation    death feast    van canto    starbenders    root    catheine zeta-jones    liszt    kimnowak  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!