hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2007. július 12. csütörtök   15:26
nincsen hozzászólás

szerző: Sziget.Hu
Balaton Sound – a legjobb hang
2007. július 12-15. Zamárdi szabadstrand

  Jose Padilla a naplementét hozza el Zamárdiba, a Playmate döntősökkel fotózkodni, a válogatott vízilabdásainkkal pedig pólózni lehet majd a Balaton Sound fesztiválon. Az egyik nemzetközi sztár az öltözőjének falán egy magyar zenekar dedikált fotóját szeretné látni, másik a somlói galuskához ragaszkodik. Július 12-től indul a négynapos buli, ahol a Beastie Boys, Kruder & Dorfmeister, A Basement Jaxx, Eric Prydz és Hernan Cattaneo is fellép más világsztárok és hazai fellépők társaságában.
  
  112500 m2-nyi területen egy 1350 m2-es sátor, egy átlátszó ponyvával bevont 800 m2-es terasz, 140 m2-es színpad 11 méteres hangfaltoronnyal, 40 intelligens és 80 hagyományos lámpával, egy 100 és egy 200 m2-es stég ez utóbbin két 10 méter magas torony közé kifeszített drótkötélen lehet biciklizni, s nem utolsó sorban a Sound nagy sztárjaival találkozni 20 programhelyszín, 100 fellépő valamint 3,5 kilométernyi kerítés, 130 bio wc, 6 konténer-toalett, 6 zuhanykonténer és 2 kazánkonténer ez a Balaton Sound számokban. Ja, és csütörtökön 23, pénteken 27, szombaton 32 és vasárnap 35 °C, a meteorológiai jelentések szerint.
  
  Sushi Bár és tihanyi panoráma
  
  A kiváló programok mellett koktélbárok, hűtött gyümölcsök, frissen facsart narancslé, és minőségi borok és sörök is várják a Balaton Sound fesztivál látogatóit. A kínálatot színesíti majd a Macskafogó tejbár és a pizza, hotdog, pannini valamint az elmaradhatatlan balatoni sülthal mellett Sushi Bár is szolgálja majd az éhezőket.
  Nagyrészt száműzik a sörpadot a Balaton Sound szervezői. E hagyományos fesztivál-bútordarab helyett kényelmes székekből, nyugágyakból szemlélhetik a tihanyi panorámát a lazulni vágyók. És a Balaton Sound-on az sem lehetetlen, hogy a fürdőzést rövid időre megszakítva, a Balatonban felállított szigetek valamelyikén fogyassza el a vendég a hűsítőjét.
  
  Sztárok a parton
  
  A fesztivál legnagyobb dobásának a Beastie Boys fellépése ígérkezik a Heineken Nagyszínpadon. Minden idők legnépszerűbb hiphop csapatára nagyjából egy évtizede vár a hazai közönség. Az elmúlt években megjárták a világ legnagyobb fesztiváljait, korosztályok hiphop-himnuszait írták meg és adták elő, most pedig a várva-várt európai turné keretében látogatnak el a Balaton Soundra. Szintén ezen a helyszínen köszönthetjük majd a fergeteges tánczenét produkáló brit Basement Jaxx csapatát is, akik két éve a Szigeten pörgették meg a közönséget, azóta pedig egy újabb lemezzel is megörvendeztették rajongóikat. Fellép a londoni acid jazz szcéna alapkövének számító Brand New Heavies, akik ismét a korábbi énekesnő NDea Davenporttal turnéznak és tavaly - vele együtt - jelentették meg legújabb, aktuális slágereiket tartalmazó, nagylemezüket Get Used To It címmel. Az idei évben mindössze néhány fellépést vállalt el a Kruder & Dorfmeister páros: Londonban és a Balaton Soundon. Az osztrák zenészpáros akik együtt még sosem jártak Magyarországon - nagyszínpados programjuk kíséreteként páratlan vizuális élményt ígérnek. Ugyancsak a Nagyszínpad programját erősíti a francia Patrice, aki az európai reggae-szintér egyik legnagyobb mai sztárja. Jön az Oi-Va-Voi: ez a zenekar példamutató arány- és jóérzéssel szintetizálja a jiddis és a kelet-európai népzenéket a technóval, a gyökereivel éppúgy tisztában van, mint a mai széljárással. Itt lesz a Saian Supa Crew , mely csapat ´99-ben robbant be a zenei köztudatba, debütáló albumukból kapásból több, mint 400.000 darab talált gazdára, amivel alaposan felrázták a francia hip-hop életet. És fellép majd a Client, a stewardess-esztétikát szexis hűvösséggel és vonzó glamúrral párosító angol elektronikus hölgy-duó, az elmúlt évek egyik legtrendibb, legsikkesebb popformációja.
  
  A rendezvény leghosszabban nyitva tartó helyszíne a vízpartra épült T-Mobile-LG Terasz. A délelőtti órákban itt finom zenék és koktélok kíséretében strandolhatnak a vendégek. Jazz-zenekarok és csendesülős koncertek után már a délutáni időszakban olyan nagy nevekkel találkozhatunk itt, mint a francia Nouvelle Vague, az osztrák acapella hiphop csapat, a Bauchklang, vagy a Madrid de los Austrias. Sokak örömére a Café del Mar albumok keresztapjaként világhírűvé vált José Padilla több órás szettel szórakoztatja a vendégeket stílusosan a Naplemente idején. Az esti órákban a Terasz táncparkettjén is hatalmas bulira számíthatunk, hiszen egymást követő estéken Adam Freeland, DJ Storm, és Tiga lép itt színpadra.
  
  A Stage Fever Aréna programja ugyancsak világsztárokat ígér. Eljön például a Balaton partra a new yorki house egyik ikonikus alakja, Roger Sanchez. Először találkozhat a hazai közönség Eric Prydzdzel, aki hónapok óta Európa-szerte listavezető Pink Floyd feldolgozás dalával. Valamint a legnagyobb elektronikus zenei fesztiválok sztárjai közül Hernan Cattaneo, Ferry Corsten, Junkie XL, és Darren Emerson is színpadra lép a rendezvény Arénájában.
  
  A hazai csapatok és előadók közül a Kispál és a Borz csendes-ülős formációja, a Quimby, Yonderboi, Mitsura, a Zagar, a Colorstar, a Neo, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Palotai, az Irie Maffia vagy az Anima Sound System lép fel mások mellett - a különböző színpadokon...
  
  Jegyek még kaphatók
  A rendezvényre elővételben 6000 forintért lehet napijegyet váltani, míg a négynapos bérlet ára 14.900 Ft. (A helyszínen a napijegy 6.500.-, míg a bérlet 16.900 forint lesz majd.).



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Balaton Sound

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 fast five    jon lord    anselmo    lúdbőr    entombed ad    pannónia fesztivál    dr. melancholia    the last stand    sunrise avenue    rotting christ    bognár szilvi    kulturális intézmény    veridia    carpathian forest    árvíz    distorted impalement    wall of sleep    love and other drugs    blink 182    buena vista social club    the cure    frankenstein-terv    oneheadedman    trafó    dr. melancholia  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!