hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2007. július 6. péntek   15:47
nincsen hozzászólás

szerző: Billentozet
Kontrollzé


  Nekem a Kontrollzé névről a billentyűzet jut eszembe. Honnan jött ez a név? Ki találta ki?
  
  Igen így van, erről a billentyűparancsról neveztük el magunkat. Eleinte ctrl-z volt aztán megváltoztattuk Kontrollzé- re. Honnan jött a név? Ezzel mindig bajban vagyok, mert el- felejtem pontosan, hogy is volt. Ilyenkor megkérdezem Szaki-t. Ő megmondja, és akkor megint emlékszek egy darabig. Tehát onnan jött a név, hogy az életben is sokszor jól jönne ez a kombináció. Az ember eljut valameddig és dönt, aztán ha nem jön be, jöhet a ctrl-z.
  
  Mutasd be légyszi a zenekart! Hogyan jellemeznéd a tagokat és magadat?
  
  Az alap zenekar háromtagú: Szakáll Csaba gitár, Kutrás Csaba perka, sampler (most már tényleg van!) Nagy Ferenc akusztikus gitár, ének. Így írjuk a dalokat, és utána jönnek a többiek a képbe. Vendégzenészekkel koncertezünk. Általában ugyan az a hármas jön velünk : Kiss Viktor dob, Kóródi Árpád basszus. Somogyi Viktor- gitár. Somogyi Viki a dalszerzésben is szép lassan belefolyt már. Sokszor játszott (és fog is) már velünk Marsi Illés. Ő játszotta fel a demót is. Féke Zsolti nagybőgő játékát is volt alkalmunk élvezni. Mindig örülünk a vendégeknek, jól érezzük magunkat velük. Nekik is jó, mert megtanulják a számokat, egy-két próba, aztán ha jönni kell, beülnek a kocsiba és indulunk koncertezni. Mindent elrendezünk. Nekik semmivel nem kell törődniük (pl.: szervezés). Ha jól játszanak kapnak egy sört meg egy szendvicset... Ha jól játszanak, persze csak akkor. Úgy vettük észre bármelyikükről legyen szó, ha teheti szívesen jön és ez jól esik nekünk. Na persze néha a hajam kihullik mire egy koncertet, próbát leszervezek ennyi emberre
  
  Én pedig egy nagyon aranyos és szerény ember vagyok, illetve ha nagyon kiakadok , gondolkodás nélkül elküldök mindenkit a fenébe..Neeeeeeem!!!! Mondjuk volt már rá példa......
  
  Mikor alakultatok? Minek/Kinek a hatására alapítottátok a zenekart?
  
  2004-ben kezdtük így együtt. Száz éve és száz zenekarban ezer emberrel zenéltünk együtt. Szakival, Illéssel kisebb nagyobb szünetekkel 10 éve nyomjuk együtt. Kutrás Csabival is régebben már zenéltünk aztán szünet, most meg megint.
  
  Azért csináltuk a zenekart, hogy legyen a rengeteg szabadidőnket és a pénzünket valahol kamatoztatni... Nem is tudom... mindig ezt csináltuk így vagy úgy... Magunknak is újat akartunk. Persze ezt a gépes dolgot nem mi fedeztük fel, nyilván. Mindig írtam dalokat és ennek adtunk egy ilyen új köntöst. Zenélni akartunk így hárman és majd meglátjuk alapon vágtunk neki. Eleinte furcsa volt még elképzelni is az egészet: dobgép, perka, szintik, akusztikus gitár, Feri ének volt baj bőven. Aztán elindult az egész a maga útján. Szépen lassan, minden letisztázódott.
  
  Egyre több alkalommal hívtak titeket Budapestre. Miben másabb a fővárosban játszani, mint vidéken? Melyik a jobb?
  
  Ez a Budapest dolog eléggé tudatosan lett építve. Azt gondoltunk ennek a zenének talán ott lehet egy nagyobb bázist kialakítani. Pár koncert után azonban azt kell mondjam ez nem teljesen igaz. Több a klub több az ember, viszont millió a zenekar, koncert. Van miből válogatni! Általában 20-60 fős közönség előtt játszottunk eddig. Mostanában is megyünk játszani Pestre. Megismertünk jó pár zenekart, akikkel szívesen játszunk Hívnak mi, visszahívjuk. Ezért nagyon jó az Ifi Házban (Karcag) koncertezni, mert így megfelelő körülményeket tudunk a vendégeknek biztosítani. Köszönet érte!
  Kapcsolat építés szempontjából is nagyon hasznos ez a lehetőség. Amúgy megyünk mindenhová ahová hívnak, nem vagyunk válogatósak. Igazából az a megtisztelő ha minket keresnek meg koncert ügyben . Az nagyon jó , mert akkor azt érzi az ember szeretik a zenéjét és emiatt hívják. (Remélem)
  
  Lemez felvételen még nem gondolkoztatok?
  
  Természetesen szeretnénk egy teljes lemezt nagyon profi stúdióban, jó hangmérnökkel, nagyon szép borítóval és egy zseniális videó klippel.......na ebből mostanában nem lesz semmi.
  Pályáztam a PANKK programban egy kis pénzre de nem lettünk kegyeltek. Valószínű saját otthoni munka lesz megint a következő anyagunk. Abból hozzuk ki a maximumot, mert pénz az nincs.
  A wavok demót is tekinthetjük első lemeznek/demonak/Ep- nek mert 37 perc. Azt veszem észre egyébként, hogy mindenki a lehető leghamarabb lemezt akar kiadni. Nem értem. Szerintem nem az a fontos, hogy hú most legyen gyorsan egy lemez aztán egy év múlva a következő ...mert más is így csinálja. Az a lényeg, hogy olyan dalok legyenek rajta amit az ember később is szívesen hallgat. Azokat meg kell írni, játszani, próbálgatni csiszolni és ez sok idő . Nem sietünk, dolgozunk ha össze áll az anyag felvesszük. Jó lenne profi stúdióban, hangmérnökkel.....stb. Belekóstoltunk novemberben Jantyik Csabával (P.G. Csoport) a stúdiózásba és élmény volt. Úgy is, mint munka meg úgy is, hogy személyesen is nagyra tartjuk a P.G. Csoport munkásságát. Csaba pedig egy fantasztikusan közvetlen ember és profi hangmérnök. Yeah!
  Összegezve mindezt jövő év végére van tervben az újabb Kontrollzé anyag.
  
  Melyik a kedvenc dalod? Miért?
  
  Kedvenc dal? Hm... A Hívomat mindig nagyon élvezem a végén, ha Illéssel játszunk, mindig bele HÉÉÉÉÉÉÉ zünk a végébe mind a ketten...szeretni szoktam nagyon!! A legújabb dalunk, ami nincs is még kész teljesen, várom már élőben előadni
  
  Melyikőtök írja a dalszövegeket?
  
  Közönségénekeltetés...hát ez jó... Igazából ez meg sem fordult a fejemben, mert annyira fura lenne. Te el tudod képzelni? Azt szoktam néha hallani, hogy éneklik a szöveget, vagy ha koncert közben látom mozognak a szájak. Az király.
  
  Volt már olyan, hogy elfelejtetted a dalszöveget? Mit tettél ilyenkor?
  
  Míg nem én voltam a mikrofonnál el sem tudtam képzelni olyat, hogy egy énekes elfelejti a szöveget. Megtapasztaltam párszor már milyen az, ha gondolkodni kell a következő soron. Nem jellemző rám egyáltalán de párszor jöttek ki érdekes dolgok, max egy-két alkalommal. Szótagszámra mindig meg van a dolog csak nem éppen ugyan az, amit leírtam. Tehát ilyen káoszba azért nem csúsztam még bele. Ez a dolog összezavarhatja a többieket is. Volt példa viszont arra, hogy egy adott rész megengedte és a szöveget improvizáltam, míg a többiek ugyan ezt tették a hangszerükön. Különleges élmény és érzés volt.
  
  Milyen hangszeren tudsz játszani?
  
  Gitáron, basszuson kiismerem magam nagyjából. Dobolni is le tudok néhány taktust. Zongorázni viszont csak szeretnék tudni. Szívesen elbíbelődök vele alkalomadtán. Hegedű, nagybőgő, trombita is volt már a kezemben de katasztrófa közeli volt az eredmény.
  
  Hogy jellemeznéd a zenei stílusotokat?
  
  Alapjában véve rock zenekar vagyunk. Ez elég tág fogalom így beleférünk mindenképp. Igazából semmilyen stílus nem áll távol tőlünk. Egészen érdekes dolgok születnek a kezünk alatt és elgondolkozunk picit ez még belefér? Ha tetszik mindenkinek, akkor marad az adott ötlet függetlenül attól, blues, rock, alter, meg mit tudom én milyen stílusra hasonlít. Úgy is mást hozunk ki belőle, mint amire számítanak.
  Ez a jó benne. Nem skatulyázunk.
  
  A videoklipekkel hogy álltok? Nem gondolkoztatok még azon, hogy forgassatok egyet?
  
  Van már több videónk is, főleg koncert anyagok. Tavaly mikor stúdióztunk az eredeti tervben az volt, hogy készítünk a felvett dalhoz egy klipet és egy remixet majd ezeket egy maxi formájában megjelentetjük. Folytak egyeztetések, készültek felvételek, forgatókönyv. Ami a napig nem készült el sem, a klip sem a remix. Annyiban maradtunk legutóbb, hogy felveszünk pár jelenetet plusz Kutrás Csaba vetítéséből és saját anyagokból összevágunk valamit a kész dalra. Amint említettem ennek is anyagi oldala az, amiért nem egy profi stábbal dolgozunk.
  
  A rajongóitokkal milyen a kapcsolat? Ki szoktátok kérni a véleményüket?
  
  Általában a zenekari fórumon keresztül tartjuk a kapcsolatot az úgymond rajongókkal. Mondjuk ez a rajongó szó idegen számomra : Inkább azt mondom, hogy akik szeretik , értékelik, amit csinálunk azok rendszeresen érdeklődnek mi a helyzet velünk. A zenész barátaink is belesnek a próbaterembe megnézni min dolgozunk. Koncertek után szoktak azok megkeresni vagy fórumba írni, akiknek bejött a produkció. Közeli barátok, barátnők el szokták mondani a véleményüket egy- egy koncertről, új dalról. Ezeket meghallgatjuk, átgondoljuk, ha olyan az észrevétel de igazából hárman döntünk mindenben, függetlenül a külső véleményektől.
  
  Legjobb koncert élmény? (néző, zenész)
  
  Az Ifi-házban 2007. 02. 25 én játszottunk és akkor volt minden: elég sokan is voltak, visszatapsolás, ráadás számok... Élmény volt. Akkor kicsit meg is lepődtem:..hát minket szeretnek itt kérem.
  
  Monsters Of Rock a kilencvenes évek elején: ott láttam a Metallica- át. Két és fél órás giga show.
  Anathema E-klub azt is élveztem eléggé. Az elmúlt pár évben nem járok olyan intenzitással koncertre mint régebben. Lelkesedni is inkább magyar zenekarokért szoktam akiket a nagyközönség szinte nem is ismer. Sokat netezek, így találok mindig újat. Elképesztő hány olyan zenekar van akik csak azért nem közönség kedvencek mert nem karolja őket fel a média. A zeneiparban az az úgymond sztárok akik 5, 10, 15 évvel ezelőtt.
  
  Mi jut eszedbe a közönség szóról?
  
  A közönség szóról pedig Antal Imre híres Kedves nézőink, kedves közönségünk.. bejelentkezése jut eszembe . Szeretem, ha jó sokan vannak koncerten és látom odafigyelnek arra, amit csinálunk. A taps pedig a legjobb érzés egy színpadon álló embernek.
  
  Milyen sűrűn koncerteztek? Évente kb. hány koncertet adtok?
  
  Eddig a mérleg évi 10-12 koncert
  
  2007-es tervek?
  
  Mostanában az új dalokkal, ötletekkel foglalkozunk. A klip témát is napirenden tartjuk. Olyat szeretnénk, amit nem csak magunknak csinálunk de, le is adják a zenei tv-k. Koncertezünk is folyamatosan, minden meghívást szívesen veszünk.
  
  Nyári fesztiválok?
  
  Az ide nyárra eddig egy fesztivál meghívást kaptunk (noha én KB. 40- re jelentkeztem) Rákócziújfaluba aug. 4.-re.
  Nagyobb fesztiválra kapcsolatok nélkül bejutni szinte lehetetlen. Tavaly voltunk a Félsziget Fesztiválon Erdélyben, reménykedünk idén is mehetünk.
  
  Hol láthatnak titeket legközelebb a rajongók?
  
  Aug.4. Rákócziújfalu Rockfesztivál
  
  A honlapunkon folyamatosan frissítjük a koncert dátumokat, történéseket. Megtalálhattok még bennünket a www.myspace.com/kontrollze oldalon is. Szeretettel várunk mindenkit a koncertekre.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Kontrollzé

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 stan lee    glen matlock    nervecell    velvet underground    Ü    képregény    monster magnet    hell-vill    tool    cate blanchett    gesztivál    fusion bomb    bal-sagoth    danger angel    fleshgod apocalypse    csiribiri    morre    the nick rivers    csiribiri    kitty in a casket    haelo    satöbbi    the rotted    the dead daisies    martonosi györgy  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!