hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin   2007. május 12. szombat   16:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Augusztusban SZINezd újra
2007. augusztus 22-26. Szeged - Újszegedi Partfürdő

  Már megszokott, hogy a nyár utolsó nagy fesztiválja a Szegedi Ifjúsági Napok. Az idei nyárzáró buli augusztus 22-26-ig várja látogatóit az Újszegedi Partfürdőn, tucatnyi programhelyszínnel, több mint száz koncerttel, nemzetközi és hazai sztárokkal, feltörekvő tehetségekkel, filmekkel, dumaszínházzal, szabadidős programokkal, stranddal, vízparttal és napfénnyel.
  
  Buli a parton és a vízben
  
  A Szegedi Ifjúsági Napok nem csak a legnagyobb hagyományokkal rendelkező fesztivál mint tudjuk 1968-ban már megmozgatta a hazai fesztiválozó közönséget, tehát jövőre immár 40 (!) éves lesz , de az egyik legjobb adottságokkal bíró rendezvény-helyszín is egyben. A Tisza közelsége, a medencékkel tarkított Partfürdő egyedi buli-helyszínt biztosít az idelátogatóknak. Éjszakai mozizás egy melegvizes medencében vagy strandolással levezetni az esti koncertek fáradalmait mindez csupán töredéke annak a számos lehetőségnek, amit a SZIN magában rejt.
  
  Programok:
  
  Badár Sándor dumarekordra készül a SZIN-en
  Badár Sándor az ismert karakterszínész vállalta idén, hogy népszerűsíti a Szegedi Ifjúsági Napok rendezvényét. A Szentesről származó művész örömmel fogadta a felkérést, hiszen a szülővárosától 50 kilométerre lévő SZIN-en gimnazista korában látogatóként ő is sokszor megfordult. A kiváló stand-up komédiás - túl azon, hogy a SZIN arca lesz - nem kis fába vágja a feszéjét az idei Szegedi Ifjúsági Napokon. A fesztivál közönsége előtt ugyanis élete leghosszabb „dumaprodukcióját” fogja előadni, így nagy eséllyel pályázva a „Magyarország legnagyobb dumagépe” címre. „Egy alkalommal Szőke késett egy fellépésről, akkor három és fél órát beszéltem egyfolytában, hogy kihúzzam az időt” - mondta Badár eddigi leghosszabb produkciójáról, amit többször is teljesített már. Miután többen is unszolták egy hosszabb produkcióra, most a SZIN-en készül ennek megduplázására.
  
  Ákos, Kosheen lemezbemutató, és Forbidden Hollywood a Nagyszínpadon.
  
  A SZIN Borsodi Nagyszínpadán már a bemelegítő nap estéjén óriási koncert várható. A Magna Cum Laude fellépése után ÁKOS ad koncertet a Még közelebb turné keretein belül a Tisza parti bulin, augusztus 22-én. Másnap már délután fél öttől beindul itt a koncertgépezet, s a Salvus, a Dystopia, a Wisdom, és a Depresszió után az esti koncertet a Tankcsapda adja majd. A pénteki napot a Borsodi Nagyszínpadon a Másfél nyitja és a Kosheen zárja. A zenekar Damage című albuma tavasszal jelenik meg, az együttes pedig turnéra indul, melynek idén egyetlen magyarországi állomása Szegeden, a SZIN-en lesz augusztus 24-én. A kilátogató közönség experimentális erejű, sajátos hangzásvilágú élő koncertre számíthat, ahol ott a helye mindenkinek, aki unja a sablont és valami újszerű zenei élményre vágyik.
  
  A Borsodi Nagyszínpadon a SZIN zárónapján a 30Y, a Quimby, valamint a Kispál és a Borz után fellép a Forbidden Hollywood. Ez utóbbi név ebben a formájában talán keveset mond, arra azonban többen felkaphatják a fejüket, hogy a zenekart a 80-as évek sikercsapatának, a Frankie Goes to Hollywoodnak 3 tagja alapította, akik maguk mellé vettek egy énekest, és 2007-től új dalokkal, valamint régi Frankie klasszikusokkal lépnek a közönség elé. A zenekar ebben a formájában Magyarországon kizárólag Szegeden lép fel.
  
  Pepsi Színpad a stílusok SZIN-es kavalkádja
  
  Augusztus 23-án, csütörtökön indul a buli a Pepsi színpadán, ahol fellép majd a Heaven Street Seven és a Mystery Gang. Másnap a Tehetségkutató döntősei után az Alvin és a Mókusok folytatja a sort, majd jön a Pannonia All Stars és a Navrang. A zárónapon a Beatrice mellett fellép a Superbutt.
  
  Red Lounge sátor NEOtól a Freestylersig
  
  A SZIN party sátrában elindul a buli már a nulladik napon. Szerdán ennek megfelelően a Neo, majd Yonderboi várja a látogatókat. Másnap a Mantra Pornó, Varga Zsuzsa, a Belmondo és a Balkan Fanatic lép itt fel, majd hajnalig tartó party várja a bulizókat. Augusztus 24-én többek mellett az EmilRuleZ! és a Kiscsillag ad koncertet, és itt lesz a keményvonalas Drum and Bass egyik legígéretesebb tehetsége, SPOR Angliából. A SZIN utolsó napján a Party Sátorban lép fel a Brains, a Korai Öröm, az Anima Sound System, Anglia vezető dancehall formációja, a Freestylers és mások.
  
  JATE Klub Sátor bulik hajnalig
  
  Minden nap hajnal 5-ig pöröghetnek a SZINezők a JATE Klub sátrában. A nulladik napon Palotai és Ludmilla szórakoztatja majd a nagyérdeműt. Másnap jön a Supernem, a Belga, Jamie Winchester és Hrutka Róbert és a végén őrületes party. Augusztus 24-én Zagastic, Testi Egyenleg és természetesen hajnalig tartó party a JATE Best of DJ Settel. A zárónapon a Gőzerő, a Beshodrom, a Fabula Rasa és Makedónia kedvenc underground csapata, a 12 tagú Superhiks várja a világzenét kedvelő közönséget.
  
  Borsodi Malátabár jazz, blues, rock: elméletben és gyakorlatban
  
  A rocktörténet legizgalmasabb momentumaival ismerteti meg látogatóit a Borsodi Malátabár minden délután 17 órai kezdettel. Az elmélet után pedig jön a gyakorlat. Csütörtökön a Buffalo Express, Roy és Ádám Trió, majd hajnal 3-ig country kocsma. Másnap Boogie és a Cry Baby, Török Ádám és a Mini, majd blues kocsma. A zárónapon Mókus és az Alvinok, Babos Projekt Special és zárásként pedig jazz kocsma várja a látogatókat.
  
  A Tisza Gyöngye Retró helyszínen a nyitó napon régi idők bulija, másnap video disco, aztán Péntek Esti Frász és Rock and Roll tanítás, valamint a zárónapon Black Factory Club várja a bulizókat este 9-től hajnal 4-ig.
  
  Casablanca Kávézó - A latin és reaggee zene szerelmeseinek
  
  A SZIN egyik legnépszerűbb programhelyszíne idén latinos és reaggee hangulattal várja az érdeklődőket. A műfaj kedvelői nemcsak hastáncbemutatókat nézhetnek meg, de meg is tanulhatják a mozdulatokat, ahogyan a salsa alapjait is. Emellett folyamatosan szól majd a zene, amely Kuba és Jamaica világába repíti majd a medencében bulizókat.
  
  
  Szeged Színpad
  
  Idén újdonságként nem a Dugonics téren, hanem az Újszegedi Szabadtéri Színpadon várja az érdeklődőket a Szeged Színpad. A programok mindenki számára ingyenesen látogathatók, a koncertekre várunk kicsiket és nagyokat egyaránt.
  
  A SZIN egyik kedvenc programhelyszíne és egyben különlegessége az úgyírjukahogymondjuk Nájtmúvi, melyet a következőképpen kell elképzelni: Éjfél után a kissé fáradt (de nem muszáj annak lennie) fesztiválozó átveszi fürdőruháját, beleteszi habtestét egy termálvizes medencébe, magához veszi kedvenc italát, és egy 5X6 méteres kivetítőről indulhat a múvi. Külföldi és magyar filmek egyaránt szerepelnek a filmpalettán, így kezdetnek szerelmes filmként például a Lorára lehet összebújni, csütörtökön Badár filmekből, pénteken ázsiai rendezők remekeiből csemegézhetnek a filmrajongók, míg pénteken Amerika-nap lesz.
  
  Minden évben üde színfoltja a fesztiválnak a sokatmondó Hydrogamez nevű sporthelyszín. Lehet itt esni-kelni, csúszni-mászni, gólt rúgni és mellérúgni A lényeg, hogy a reggeli (vagy sokkal inkább dél körüli) ébredés után és az esti koncertek előtt is nőhet az adrenalinszint némi sportnak köszönhetően, ami akár egyéni, akár csapatjáték, biztos, hogy vízzel kapcsolatos. Csak ízelítőként: víz alatti foci, matracfutás és egyéb őrültségek várják a lelkes és bevállalós fesztiválozókat, akik garantáltan élvezni fogják a nem mindennap űzhető sportok adta lehetőségeket, nem beszélve a közönségről, akik mindig jól szórakoznak egy-egy produkció (de főleg az esések) láttán.
  
  A SZIN alatt sem kell lemaradniuk a fesztiválozóknak a világ nagy történéseiről, e-mailjeiknek nem kell olvasatlanul maradniuk, sőt a hálózati játékok kedvelői sem panaszkodhatnak, hogy megfosztjuk őket a játék örömeitől. A SZINformatika Stage-en várják a szervezők a netezni vágyókat, akik mindig szeretnek naprakészek lenni.
  
  Az Esélyév célkitűzéseit előtérbe helyezve a Szegedi Ifjúsági Ház Kht. és az Esélyek Háza - Szeged Csongrád Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda immár harmadik alkalommal alakít ki Esélyegyenlőségi Parkot a Partfürdőn a Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt. A Parkban ez évben is mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni a kerekesszékes akadálypályát, az ülőröplabdát, a boccia labdajátékot, a Braille írógépet. A játéksarokban pedig érzékszervi játékokat próbálhatnak ki a fiatalok.
  
  A Szegedi Ifjúsági Napok alatt idén is bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőséget kívánnak biztosítani a SZIN szervezői a nonprofit ifjúsági szervezeteknek. A már fogalommá vált úgynevezett „CIVILSTRAND idén a környezetvédelmet helyezi a középpontban. Pavilonjai 2007. augusztus 22-26. között az Újszegedi Partfürdő területén fogadják a fő tevékenységükként környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezeteket. Jelentkezni a tavalyi évhez hasonlóan a www.szin.org honlapról letölthető adatlapon lehet.
  
  Szupermeglepetésként mi más várhatná nyár legvégén a fesztiválozókat, mint a téli idők egyik kedvenc sportja, a korcsolya. A Kalinka Jégpálya igazi különlegesség a nagy melegben, ráadásul egy medence mellett kap helyet, így a korcsolyázást egy kis úszás válthatja fel.
  Akinek pedig ez sem elég, az új helyszínként és alternatívaként az Unicum Next bulikamionban múlathatja az időt.
  
  SZIN Tehetségkutató
  
  A minden évben meghirdetett SZIN Tehetségkutató döntője idén is a rendezvény alatt kerül lebonyolításra. A selejtezőkből bejutott 6 zenekar és a tehetséges DJ-k széles publikum előtt mutatják be tudásukat és mérettetik meg magukat a szakmai zsűri előtt. A fellépő zenekarok több zenei stílusból adnak ízelítőt, lesz köztük, aki rockot játszik, mások a funkyt, rock and roll-t, popot, és az alternatív stílust képviselik.
  
  Jegyinformáció:
  
  Idén jegyeket elővételben a Ticketportál országos hálózatában lehet venni. (Infó: www.ticketportal.hu) Az SZTE EHÖK-kel kötött megállapodás értelmében a Szegedi Tudományegyetem nappali tagozatos hallgatói kedvezményes áron, elővételben 7500 Ft-ért vásárolhatnak bérletet az EHÖK által kijelölt elárusító helyeken. (TIK ajándékbolt, Jate Klub)
  Jegyvásárlás üdülési csekkel is lehetséges, de kizárólag Szegeden, a Belvárosi Moziban (6720, Vaszy Viktor tér 3.)
  
  
  Jegyárak:
  Bérlet:

  Elővételben: 8.000 Ft
  Helyszínen: 9.900 Ft
  
  Napijegy:
  
  0. nap elővételben: 3.000 Ft
  0. nap helyszínen: 3.500 Ft
  További napok elővételben: 3.500 Ft
  További napok helyszínen: 4.000 FtSzólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

SZIN

Ticketportál

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dave grohl    spirits    diamondeyes    house of pain    loch vostok    hans zimmer    good charlotte    csak kép    saint deamon    gasometer    leander risingleander    heidrik    richie kotzen    helia    cameron    adam darski    neal morse    the ghost inside    jared leto    gondozoo    andrew garfield    gentleman    barack obama    crazy town    biffy clyro  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!