hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. május 1. kedd   10:57
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Trivium, Annihilator a bécsi Planet Music-ban
2007. május 21, Bécs, Planet Music Hall

  Napjaink talán leggyorsabban és legjobban befutott metal zenekara az amerikai Trivium. Matthew Heafy (21 éves, ének-gitár), Corey Beaulieu (24 éves, gitár), Paolo Gregoletto (23 éves, basszusgitár), és Travis Smith (25 éves, dob) - mint a korukból is látszik - elképesztően fiatalok, és már a harmadik nagylemezüknél tartanak. Ebből következően 2003-ban, amikor első albumuk megjelent Ember To Inferno néven, még 4 évvel fiatalabbnak számítottak.
  Az igazi áttörést a 2005-ös Ascendancy hozta meg, az erősen metalcore alapokra építkező két lemezre bombaként robbanó, hihetetlen fogóssággal bíró dalokat pakoltak fel. Heafy dühödt üvöltése és lágy éneke, Corey fantasztikus gitárszólói, Travis szélvészgyors dobjátéka, Paolo masszív basszusa, és persze a kiválóan megírt dalok felkeltették Amerika figyelmét.
  A 2006-os The Crusade lemez már magán viseli a Roadrunner Records hatásait: Heafy felhagyott az üvöltözéssel, és végig a dallamos énekre koncentrál, a nóták pedig még kimunkáltabbak, még precízebbek lettek. A Metallica munkásságából is sokat merítettek, noha ez már a kezdetektől tetten érhető volt náluk. Ezzel az albummal a tarsolyukban az amerikai fiatalok előtt már minden ajtó kitárult Amerikában és Európában. A legnagyobb fegyvertény talán az volt, hogy turnéra nem mással, mint a legendás Iron Maiden-nel indulhattak. Jelenleg saját koncerteket adnak, hozzánk legközelebb Bécsben, a Planet Music-ban lépnek fel május 21-én.
  
  Érdekes módon a kanadai Annihilator speciális vendég státuszban, azaz kvázi előzenekarként lép fel ezen a koncerten, pedig a „zöldfülű” háromlemezes Trivium-hoz képest Jeff Waters-ék már 12 albumot tudnak a hátuk mögött, pályafutásukat a ´80-as évek derekán kezdték. Bár karrierjük nem volt egyenletes (a tagság meg pláne nem - szinte minden lemezen és turnén más és más felállás dolgozott Jeff keze alá), az Annihilatort sok régi és mai zenekar jelöli meg egyik legfőbb hatásként. Ennek okai leginkább a Jeff Waters-féle jellegzetesen dögös riffek (amely mintegy védjegye a bandának) és a remek szólók. Jeff egyébként manapság az egyik legkeresettebb figura, az utóbbi években alig jelent meg Európában olyan metal lemez, amelyen ne vendégszerepelt volna...
  Sokan az első lemezüket, az 1989-es Alice In Hell-t tartják a legnagyobb mesterműnek. Legalább ugyanennyien a második albumra, a Never Neverland-re voksolnak. Az tény, hogy mindkét alkotás kivívta a kult státuszt, minden idők legjobb metal lemezei között van a helyük. A harmadik nagylemez, a Set The World On Fire kissé letért az addigi útról, a kíméletlen és szélvészgyors thrash metaltól elindultak a dallamosabb, heavy metal-osabb irányba. Az 1995-ös King Of The Kill lemez felvonultat néhány örökbecsű klasszikust (például a címadó nótát), de alapvetően szürkébb alkotásként tartják számon, itt Jeff magára vállalta az énekes szerepét is.
  A Refresh The Demon-tól kezdve egészen a 2001-es Carnival Diablos-ig igaz a megállapítás, hogy kivétel nélkül mindegyik albumon több olyan dal található, amelyek a zenekar kiváló alkotásai közé sorolhatók, de összességében egyik korong sem vetekedhet az első lemezek sikerével. Jeff diktátorszerű munkamódszere oda vezetett, hogy az 1997-es Remains albumot például teljesen egyedül játszotta fel, dobgép segítségével.
  
  2001-re már újra összejött egy használható felállás, a velük elkészített Waking The Fury album meggyőző alkotás lenne, de a hangzását sikerült élvezhetetlenné tenni... Dave Padden énekes az All For You lemezen mutatkozott be, amely album jellegzetes Annihilator jegyeket és némi modern metal hatást is felvonultat. A 2005-ös Schizo Deluxe kiadvánnyal talált végre vissza a thrash metal ösvényére Jeff Waters, sokan az első lemezek világát látják visszatükröződni az albumban.
  Jelen alkotásról, az egyszerűen Metal címet viselő lemezről is hasonlókat nyilatkozott a bandafőnök, ám nehéz ezt egységes albumként kezelni, hiszen minden számban tobzódnak a vendégzenészek (Jeff Loomis, Alexi Laiho, Michael Amott, Corey Beaulieu, Danko Jones, Anders Björler, stb.), és ezáltal kissé vegyes összképet mutat a kiadvány. Ettől függetlenül remekbeszabott játékot hallhatunk az új lemezen, a május 21-i koncerten minden bizonnyal több dal is terítékre kerül róla. Érdekes módon a turnéra Dave Padden is gitárt ragadott, rajta kívül Alex Landenburg-ot (dob) és Brian Daemon-t (basszusgitár) üdvözölhetjük még a színpadon Jeff mellett.
  
  Egy harmadik zenekar is fellép ezen az estén, az amerikai Sanctity zenéje a thrash és a modern metal keverékeként írható le, a Megadeth, Killswitch Engage és az In Flames szerepelnek legfőbb hatásaikként.
  Kiváló zenekarok koncertjét tekinthetjük meg május 21-én a bécsi Plant Music Hall-ban, egy legendás kanadai zenekart, és egy szemtelenül fiatal amerikai csapatot, és egy újabb feltörekvő amerikai bandát. Jegyek 24 Euro árban kaphatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Trivium

Rock The Nation

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 redheart    beneath    james sullivan    no omega    iced earth    danny barker    rite    a titánok harca    hanna    satyricon    björk    danny devito    a közösségi háló    six feet under    il divo    rém hangosan és irtó közel    balaton sound 2013    postmodern jukebox    kip winger    dead kennedys    csiribiri    impro school    csihar    parkway drive    heidevolk  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!