hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. április 6. péntek   11:18
nincsen hozzászólás

szerző: A38
Uno Y Medio (Másfél Special), Myster Möbius (H/F), Chiki Liki Tu-a (SK), Tagnapután és DJ Cadik az A38-on
2007. április 7., szombat 21:00. Budapest – A38

  Április elején ismét különleges zenei csemegében részesülhetnek az A38 Hajó látogatói: a hazai elektro-rock szcéna legfontosabb együttese, a Másfél mutatja be új produkcióját, a sűrű drum and bass és jungle-alapokra építkező Uno Y Medio projektet. A pörgős és vad koncert mellett fellép a Másfél egykori basszusgitárosának, Sekinek Franciaországban működő triója, a Myster Möbius, a hazájában már-már kultikus népszerűségnek örvendő ska-punk zenekar, a Chiki-Liki Tu-a, illetve a feltörekvő, fiatal Tegnapután. A produkciók mellett a koncert másik különlegessége, hogy a rajongók azonnal, a fellépések után közvetlenül hozzájuthatnak a koncertről készült - korlátozott példányszámban megjelenő - hangfelvételhez, amit azon frissiben sütünk számukra.
  
  A Másfélt igazán nem kell bemutatni: Magyarország egyik legnépszerűbb és legstabilabb zenekaráról van szó. Instrumentális muzsikájára a kortárs repetitív zene éppúgy hatott, mint a drum and bass vagy a funky. És emellett táncos groove-ok, metálos zúzások, pszichedélia és rockzene, sodró lendület és átható intenzitás - a Másfél minden egyes koncertje alapvető élmény.
  
  A Másfél 1989-ben jött létre, és néhány tagcserét követően alakult ki a zenekar klasszikus felállása: Barnabás, Lukács Levente, Salamon Eszter (cselló), Kalocsai Tamás (dob), Hegedűs János (basszusgitár), illetve a „Csendes Bob” névre keresztelt dobgép. Első igazi anyaguk az 1993-ban kazettán megjelent Mese volt, ezt követően egy-két évente megbízhatóan hozták létre új produkcióikat, melyeknek a ritmusközpontú instrumentalitáson kívül egyetlen közös jellemzőjük volt: a folyamatos újdonságkeresés. Ennek köszönhető, hogy a zenekar filmzenét éppúgy írt, mint színházi kísérőzenét, CD-Rommal éppúgy kísérletezett, mint quadro-hangzású koncerttel. Lassan-lassan a budapest klubélet egyik központi zenekarává nőtte ki magát, illetve sikerrel jutott be az európai (különösen a francia) klub-vérkeringésbe. Aztán 2002 őszén törés következett be: Salamon Eszter és Hegedűs János távoztak a zenekarból (Kalocsai már korábban kilépett, őt Ujj Zoltán váltotta fel). Az új, immár négytagú felállás basszusgitárosa Sabák Péter lett. Nem sokkal később megjelent az A38 Hajón felvett koncert anyagából a Ballast című lemez, amely erős bizonyítéka, hogy a tagcserék csak átmenetileg ingatták meg a zenekart.
  
  Ahogy a tagok egyre tudatosabban álltak a zenéléshez, úgy alakult ki az a páratlanul változatos, mégis összetéveszthetetlenül egyedi zenei világ, mely azóta is egyfajta Másfél-védjegy. Valószínűtlenül gazdag ritmusvilág, a gitár csilingelő, visszhangos futamai, a szaxofon staccatós, önmagával feleselő lüktetése - ezek a Másfél legfontosabb jellegzetességei. És most itt a Másfél legújabb vállalkozása: a megszokott koncertrepertoárba be nem férő számtöredékek egységes koncepcióvá formálva a d´n´b és a jungle jegyében. Ez a Uno Y Medio (Másfél Special) projekt, melyben a zenekar tagjai a Rewind lemezlovasaival organikus kapcsolatot alkotnak. A ceremóniamester poszton MC Zeek (Rewind Allsoundz) tündököl és büntet, ha kell.
  
  A zenekar felállása:
  Barnabás: gitár
  Lukács Levente: szaxofon
  Ujj Zoltán: dob
  Sabák Péter: basszusgitár
  DJ Cadik: lemezjátszók
  MC Zeek: szöveg
  
  Diszkográfia:
  Mese (MC), 1993
  Kínai nátha (live CD), 1994
  Viperagarzon, 1996
  Villamos (EP, CD-ROM), 1997
  Katasztrófamámor (CD, CD-ROM), 1998
  Angyaltojás, 2000
  Rádióbarátnő (remix EP), 2000
  Moni (remix CD), 2001
  Ballast (live CD), 2003
  En garde! (CD), 2005
  
  Myster Möbius
  A súlyos ritmusokkal, kavargó instrumentális kompozíciókkal, ütős élő elektro-tribe-transz produkcióval operáló együttest a Másfél egykori basszerosa, Seki alapította. A közös gyökerek nyilvánvalóak: Mőbiusz úr mintha csak a Másfél testvérzenekara lenne. A trió fellépéseinek erejét csak fokozza a zenével szinte egyenrangú látványvilág.
  
  A zenekar tagjai:
  Pascal Noirant: dobok, sampling
  Benjamin Constantini: gitár
  Hegedűs János: basszusgitár, nsstick
  Brigitte Kull: látvány
  
  A több mint egy évtizede a folyamatos zenei zavarkeltésben érdekelt Chiki Liki Tu-a Szlovákia legőrültebb zenekara. A sokkoló fellépőruháiról és színpadi megjelenéséről elhíresült trió vérbő ska-punkot és pszichedéliába hajló, szintikkel dúsított rockot nyom, elképesztő intenzitással. A valamilyen sajátos okból kizárólag úszó- vagy síszemüvegben és műszálas takarítónő-köpenyben fellépő basszusgitáros-énekes, a legsúlyosabb metál-izompólókban pompázó gitáros és a bestiális ádámcsutkával büszkélkedő dobos triója tíz évnyi szubkulturális küszködés után jutott az őt megillető helyre: a szlovák slágerlisták csúcsára. Évekig csak a leginkább vájtfülű közönség értékelte nagyra a Chiki Liki Tu-a szürreális szövegeit és felforgató tánczenéjét, míg tavaly a Laska moja de si című hiperminmalista számuk akkorát robbant, amekkorára senki sem számított. Ennek köszönhetően a szlovák zenei díjra, az Aurelra is jelölték őket Az év felfedezettje kategóriában, majd egy évvel később a a Laska moja... videóklipjét is Az év videóklipje kategóriában. Habár az első helyezést egyik esetben sem szerezték meg, a Chiki Liki Tu-a egyetlen év leforgása alatt Szlovákia legnépszerűbb zenekarává vált. A tagok régi barátságot ápolnak a Másfél zenészeivel, turnéztak is együtt, és többször léptek fel a Szigeten, illetve az A38 Hajón is.
  
  Diszkográfia:
  Chodte sa hrat´ pred vlastný vchod, 2003 Kysak, 2002 Pohoda 91-01, 2001 Budeą musel vlasy na blond prefarbil (MC), 2000 Best of Demos, 1998 Nezatváraj Milan dvere (MC), 1998
  
  A zenekar tagjai:
  Martin Visnovsky: basszusgitár, vokál
  L´uboslav Petruska: gitár
  Tomáą Visnovsky: dob
  
  
  Belépő elővételben: 1500 Ft, a koncert napján: 1900 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Myster Möbius

Chiki Liki Tu-a

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 való világ    dirkschneider    amerika kapitány    mundruczó kornél    billie joe armstrong    roar    kerekes anna    into darkness    soilwork    jay chou    green zone    skywalker    the stone roses    lich king    airbourne    opeth    feltbeats    joe bonamassa    a perfect circle    diamond eyes    clint eastwood    sonata arctica    németh juci    vader    trail of tears  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!