hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. február 14. szerda   14:15
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Irie Maffia Live és Riddim Colony az Almássy téren
2007. február 16. péntek, Budapest – Almássy téri Szabadidőközpont

  Program:
  
  20.00 Kapunyitás
  22:00-23:00 Irie Maffia Soundsystem ( Jumurjak, Dermot, + Irie Mc´s)
  23:00-00:30 Riddim Colony
  00:45-02:15 Irie Maffia Live
  02:30-végéig Dj Future és Dj Ozon
  
  Irie Maffia
  Az Irie Maffia zenekar ötlete sok éve megszületett már, de ténylegesen csak 2004 végén állt össze. Bemutatkozó koncertjét 2005. március 15.-én adta a Trafóban. Ezt a formációt Élő Márton, művésznevén Dermot és Horváth Gáspár, művésznevén Jumurjack hozta létre. A zeneszerző páros már 1999 óta készít közösen elektronikus zenéket de komolyabban 2003 óta gyártanak alapokat  hiphop, reggae és  dancehall stílusban. 2002 óta, mint DJ-k a magyarországi reggae élet élvonalába tartoznak. Dermot 2001 óta folyamatosan készíti önálló műsorát, az Élő Adást a Tilos rádióban. 2002-ben mindketten csatlakoztak a Love Alliancehoz, Magyarország első, jamaikai mintát követő soundsysteméhez. A  Dj Bosi vezette formációban 2004. decemberéig dolgoztak. Ez alatt az idő alatt a sound létrehozott 3 saját klubestet, számos külföldi előadót meghívott Budapestre, és számos magyar városon kívül eljutott Belgrádba, Hamburgba és Párizsba is. Miután kiváltak a Love Allianceból a saját produkcióra szerették volna fektetni a hangsúlyt, ezért hívták életre első zenekarukat, az Irie Maffiát.
  
  A 11 tagú zenekar felállása a következő: Dermot harsonázik, Jumurjack a billentyűs. Basszusgitáron Havas Miklós játszik, aki többek között a Sziámi és a Duende zenekarok tagja is. Barabás Lőrinc trombitál, aki a Zeneakadémia jazz tanszakán végzett, és számos más zenekarban is fújja. Gitáron Kürthy Miklós játszik. Az ütős szekció tagjai: Dési Tamás, dobos és Oláh Antal, ütős. A zenekarban, Baranyai Ákos, azaz Dj Future szkreccsel, aki e mellett az Uptown Fellaz nevű banda tagja is. A mikrofonoknál pedig a magyar reggae és hiphop énekesek élvonalából: Mc Busa, Mc Kemon (karib származású énekes, aki korábban szintén a Love Alliance tagja volt) és Mc Columbo.
  
  A banda számos tagja a Gimmeshot Crewban is tevékenykedik.
  
  A zenekar megalakulása óta folyamatosan koncertezik. Teljes felállásban több koncertet adtak a budapesti A 38, West Balkán, Trafó, Kultiplex, Mokka Cuka, Blue River és Tűzraktár klubokban. E mellet játszottak szinte az összes nagy hazai fesztiválon, külföldön  Varsóban, Wroclavban, Poznanban és Késmárkon. Soundsystem felállásban, illetve live act műsorral  szinte minden magyar nagyvárosban megfordultak.
  Első megjelenésüket a Rodeo riddim nevű Seeed szerzeményen jegyzik Angyal Vadász címmel. A húsz európai előadót felsorakoztató német válogatás magyar verzióját készítették el a Maffia mc-k. A lemez a Germaica kiadó gondozásában jelent meg. Első önálló lemezük egy hat számos kislemez, amely a zenekar egy éves születésnapjára készült, Geller címen kapható. Már készül a zenekar bemutatkozó albuma, melynek első elkészült felvétele a Soul Trouble hamarosan letölthető. 
   
  Riddim Colony
  
   A banda reggae zenét játszik (modern roots, dancehall, oldschool roots, rub-a-dub stb), 2005 elején alakult, azzal a céllal, hogy a mai jamaicai irányvonal mentén elindulva saját stílust alakítson ki, minél teljesebb koncertélménnyel boldogítsa a közönséget, és terjessze a pozitív üzenetű, minőségi zenét. Ez év elejére alakult ki a jelenlegi, tízfős felállás (három énekes, dob, basszusgitár, gitár, billentyű, percussion, fúvósok), ami már többé-kevésbé végleges. Kezdetektől fogva saját szerzeményeket játszanakk és emellett általuk feldolgozott riddimeket (népszerű reggae zenealapok) saját szövegekkel, magyarul és angolul egyaránt.
  
  Elég sok koncertet adtak 2005 november 1, az első fellépésünk óta (Trafó Bár Tangó, Szociál Klub, Újvár Klub, Blue River állóhajó, Zöld Pardon, ELTE, A38, Nagy West Balkán, Nagy Skaland, LB27 Reggaecamp, Efott stb.), és egyre többen kíváncsiak a muzsikájukra. Mindezek mellett intenzív szervezőtevékenységet is folytatnak a reggae színtéren: 700 fős fesztivál (Irie Day 2006), heti rendszerességű nyári klub (Little Zion Club), és számos nagy buli is van már mögöttük.
   
  Tagok:
  Vas Mihály (Miguel) - dob
  Tóth László (Leslie 2 Long) - basszusgitár
  Puskás Richárd (Ritchie Ritch) - gitár
  Kottmayer Krisztina (Krisy) - billentyű
  Komáromy Gergő (Greg GRas) - ének, percussion
  Horváth Boldizsár (JZA) - ének
  Tóth Barna (Junior Brown) - ragga
  Nagy László Ábel - Harsona
  Szabó Pál (NoKain) - Trombita
  Czap Örs - Szaxofon



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Riddim Colony

myspace

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 cannibal corpse    bécs    nevermind    code    mechanical sound empire    semi holsen    karácsony    jake gyllenhaal    ozzy osbourne    imminence    the amazing spider-man    dark fortress    strong deformity    nemjuci    ironman 2    sick of it all    stonelight    v.i.v fesztivál    foamo    starbenders    hangsúly    diamondeyes    cult of grace    jan rechberger    carnivore diprosopus  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!