hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2006. október 12. csütörtök   11:56
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Brains „Humanual” lemezbemutató koncert v2.0
2006. október 13. péntek, 21:00, Szentendre - Barlang (Eleven pont) (2000, Dunakorzó 11/A)

  A Brains Magyarország legjobb zenekara. Ez a tény nem lehet kérdés tárgya, egy folyamatosan megújuló, önmagát mindig felmúló, a zenei trendeket állandóan megelőző csapatról van szó. Zenéjük szinte megfoghatatlan hibrid: tartalmaz elektro, hiphop, ragga, reggae, rock, punk, folk, dancehall, drum n bass és breakbeat elemeket, és ennek csodálatos vegyítése még egy erre szakosodott, fehérköpenyes okostojásnak sem sikerülhetett volna jobban.
  
  A többszöri tagcserét megélt zenekar amely idén ünnepli fennállásának 12. születésnapját mára teljesen beért, és egyre bővülő rajongótáborral rendelkezik, országhatáron belül és kívül, tekintettel a banda külföldi népszerűségére.
  
  Egy mostani koncertet hallva elképzelhetetlennek tűnhet, hogy a banda alakulásakor még hardcore metalt játszott, és csak nagyjából 3-4 éve tértek át jelenlegi stílusukat is meghatározó kevert műfajra, amely végül meghozta a töretlen sikert.
  A legtöbb hazai fesztiválon megvetették lábukat, és fergeteges koncertjeiknek hamar híre ment, így elmondható, hogy a közönség és a szakma is egyaránt elismeri a zenekart.
  
  A tavalyi fesztiválhajrában mutatta meg magát először a csapat új mc-je, Mc Columbo, aki a Gimmeshot! és az Irie Maffia crew oszlopos tagja, és teljesen új irányzatot hozott a bandába(az előző szövegbetyár, Mc Rasztabandia tavaly lépett ki a csapatból, de Columbo megjelenését és hangját osztatlan siker övezte a kezdetektől)
  
  Az idei Sziget Fesztivál talán legjobb hangulatú telt házas koncertjét adó (ahol a PASO-s KRSA és Mc Rasztabandita is vendégszerepelt) banda most saját hazájában, Szentendrén készül bemutatni legújabb, Humanual című lemezét, amely egyértelmű bizonyítéka annak, hogy magyar csapat is képes világszínvonalú lemezt készíteni.
  
  Humanual
  
  A Humanual címre hallgató album a legfrissebb dolog, ami ebben az évezredben eddig könnyűzenében született.
  
  Ennyi stílust összeforrasztani már rég nem sikerült, pedig sokan próbálkoztak a kudarcuk előtt.
  
  A 2005-ben Mc Rasztabanditát leváltó Mc Columbo megjelenése óta már kidobódott egy maxi (Ooo Dem!), de azt még előfutárnak sem nevezhetjük e lemez hallatán.
  Furcsa hibrid ez, kéremszépen, mint a pedofilizmus, csak a zenélés nem bünetendő (kivétel persze a trash-metál, amit az épelméjű irodarobot akkorsem fog megérteni, ha kiadnak végre egy hörr-magyar magyar-hörr szótárt), és persze itt nem két személyről (jelen esetben stílusról) van szó, hanem legalább harmincról, ami azért már a pornóosztályon is a durvább kategóriába sorolandó. Hiphoptól kezdve az elektro-n át, a törtesebb irány felé haladva jutunk el a drum n bass-hez, mégpedig mindezt egy frissen ropogó rockandroll köntösbe csomagolva, egy (és még egy maréknyi) őrületes hangú mc-vel megspékelve.
  Az új Brains korongot nem csak hallgatni érdemes, hanem megfigyelni és megérteni is, jobb esetben (pl. koncert, vagy házibuli) ugrálni rá, mint a teknokol rapiddal felerősített perzsapatkány.
  Ha van híd az underground és az alternatív mainstream között, akkor a Brains az, hiszen rádióbarát slágermuzsikájukat ska-, reggae-, funk elemekkel ötvözik, és az egészben a legfurcsább, hogy elektronikus zenét kapunk a végére.
  Az albumon közreműködő Irie Maffia, Gimmeshot, SKC, Anorganik és Psure pedig olyan milliőt adnak kontrasztanyagként a hanglemezhez, hogy ha ez az anyag létezett volna sokszáz évvel ezelőtt, valószínűleg erre szívták volna mindenkivel a békepipát indián barátaink.
  Egyértelmű tehát, hogy ez a tökéletes karácsonyi ajándék, bárki számára.
  Elég populáris ahhoz, hogy bárki füle könnyen befogadja, és elég mély ahhoz, hogy a legtorzabb földalatti arc is büszkén bólogasson rá.
  2006-ra eljutottunk oda, hogy pont egy magyar zenekar mutatja meg az utat, és lövi át a zenét a XXI. Századba.

  
  (Zenit)
  
  Szentendrei zenekar, 99-óta nyomják.
  Ez itten a friss, szerintem nemzetközivilág-szinten hozzák a drumnragga-t.
  Az albumon jeles magyar MC-k: Kemon, Irie Maffia, Colombo- mondják az igét.
  Igényes munka.

  
  (Dj Nesta)
  
  A Healing of the nation című dal két hét alatt a második legtöbbet játszott dal a Radiocafé 986 rotációs listája szerint.
  
  Zenit The incompatible dj
  
  Zenit nem egy normál értelemben vett dj, és mondhatni, nem egy normál értelemben vett ember sem.
  
  Miután minden pénzét elköltötte lemezre, és még úgy sem sikerült egy rendes vinylparkot összehoznia, úgy döntött, igénybe veszi a technika nyújtotta lehetőségeket, és áttért a laptop-djzésre, még azelőtt, hogy ez trendi lett volna.
  
  Jelenleg olyan zenét játszom, amire Londontól New York-ig minden zeneszerető úgy ugrál, mint ha epilepsziás rohamot kapott volna, de ezek a germanoid trenszen nevelkedett (picúr országunkban is jócskán előforduló) emberek valamiért nem értik a dolgot.
  
  Újkori népnevelési eszközeimet próbálom bevetni, de mivel általában elég rövid időn belül leküldenek a pultból, gyorsan mutatok mindent: élőben bootlegelek 2stepet house-zal, bigbeatet brokenbeattel, rockot prüntyis vokálpoppal.
  
  Az egyetlen tehetségem az, hogy bármilyen tömött helyet ki tudok üríteni, legkésőbb 6 percen beül.

  
  A HUC és a Wan2 újságírójaként is tevékenykedő mixer/bootlegger tavaly alapította meg a Budapestereo crew-t, amelyben Dj Bernard-dal közösen próbálják szintre hozni a magyar fiatalságot, most pedig a szentendrei Barlangban, a Brains előfutáraként prezentálja, hogyan képzeli el a mai klubzenét tört és teljes ritmusok, gyomorrengető basszusok, és a füleknek kedves vokálok várhatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Brains

Elevenpont

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 maradék    october    checkpoint charlie    before the dawn    royal republic    metalmania    beholder    rocktusa    reese witherspoon    tnt    maneskin    demonica    túl jó nő a csajom    vengince    kick/ass    mark jansen    helmet    holy moses    swashbuckle    headbanger    hardcore    faith no more    subscribe    könnyedén    sweat & tears  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!