hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [mozaik]  2006. augusztus 6. vasárnap   10:46
nincsen hozzászólás

szerző: Sziget.Hu
Adatok a Szigetről
2006. augusztus 9-16., Sziget 2006, Budapest - Óbudai-Sziget

  Napi 200 programmal, 44 országból érkező 252 nemzetközi és további 500 hazai produkcióval, 76 hektáron 66 programhelyszínnel, augusztus 9-16 között várja látogatóit az idei Sziget.
  
  Épül a Sziget
  6000 ember 15 nap alatt építi fel a 76 hektáron elterülő Szigetet. Bár az eső nem könnyíti a munkát, a szervezők folyamatosan szivattyúzzák a vizet és az ütemezés szerint folyik a munka.
  
  A felépülő sátrak összterülete mintegy 30000 m2, legnagyobb a Party Aréna 2700 m2-es nagysátra, melynek tartozékait 4 kamion szállított a helyszínre. Bár a HammerWorld sátra kisebb (mindössze 2400 m2) mint az Aréna, mégis a tartozékok elrendezése miatt ezt 5 kamion hozta a Szigetre. A sátrakban illetve az utakon a porfelverődés megelőzése érdekében burkolatot fektetne le a szervezők. A Sziget főbb útvonalaira 11 kamionnyi műanyag burkolatot fektetnek le, míg a sátrakban 24000 m2 fa burkolattal borítják a talajt.
  120 kamion szállított ki konténereket a rendezvényre, ezek közül 125 db vizes és kazánkonténer, 155 iroda, raktár, öltöző, tároló és egyéb. 20 kamionban kerítés és kordon érkezett, 4 kamion kábelt és kapcsolószekrényt hozott a Hajógyári szigetre.
  
  7 napon át 80 ember és 4 targonca építi a - több mint 3500 négyzetméternyi színpadokat, melyekhez az anyagot 18 kamion szállította a Szigetre. Közülük a legnagyobb, a 840 m2 es 14 m magas, 20 t teherbírású Nagyszínpad, melynek súlya több mint 80 tonna. A Nagyszínpadon 4 tonnányi világítás biztosítja a koncertek látványosságát, 400.000 wattnyi teljesítménnyel, 80 intelligens lámpával. Fejlesztik az egyes színpadok hangminőségét is. A Nagyszínpadon például a legmodernebb technikáknak megfelelő digitális hangkeverő pultokat állítanak be a rendszerbe: 250 kw, Meyer Sound hangtechnika, Line Array hangrendszer.
  
  További színpadokon, így a Party Arénában, a Roma Sátorban, a WAN2 Színpadon a Blues helyszínen és a Pannon Világzenei Nagyszínpadon is Meyer Sound hangtechnika biztosítja a kiváló hangzást.
  
  A Sziget kertészeti rekonstrukciójával a szervezők szeretnénk javítani a sátorozási körülményeket. A Sziget Nagyszínpada előtti területet pedig szeretnék megbízhatóan használhatóbbá tenni azzal, hogy feltöltik és füvesítik, megelőzve a tavalyi évben tapasztalt problémák megismétlődését, amikor a nyitás előtti esőzés következtében megállt a víz és hatalmas sár lett. Az árvíz és eső okozta terepkárok rendezésére eddig több mint 700 m3 földet és homokot terítettek szét a szervezők.
  
  Évek óta egyre több bio-wc van a Szigeten, de a könnyebben tisztán tartható és kivilágított konténer-wc-k száma - a csatornahiány miatt - nem igazán tudott nőni. Egy új megoldás révén azonban idén sikerül lényegesen megnövelni a konténer-wc-k számát, amelyekből további wc-központokat hoznak létre a Sziget frekventált pontjain. Ez a technológia nem igényel szennyvízelvezető csatornát: egy tartály kerül a konténer alá, amely összegyűjti a szennyvizet, amit folyamatosan elszállítanak. Az Ausztriából behozott konténer-wc-kből 5 centrumot alakítanak ki, ahol minden egyes centrumban 45 kivilágított wc lesz, állandó takarító személyzettel, folyamatos takarítással. A mobil WC-kel és a korábban is használt konténer WC-kel valamint az épületekben lévő illemhelyiségekkel együtt idén már 179-cel több összesen 1329 ülőke áll a látogatók rendelkezésére. Lesz továbbá mobil pissoir (16 db), és szintén újonnan beállított kézmosószett (8X4 kézmosóval). A tavalyi tusolók és mosdók számát 10 új konténerrel növelik az idén.
  Tovább fejlesztik a közvilágítást, idén több mint 4,5 km út lesz megvilágítva.
  
  Étel ital
  A vendéglátás terén a tavaly debütált és bevált vendéglátó blokkok idén is megmaradnak. Az egyre növekvő igényeknek megfelelően, a gördülékeny kiszolgálás érdekében a szervezők bővítik a blokkokban található vendéglátósok számát. Idén 3 kürtöskalácsos, 10 grillhúsos, 5 pizzás, 6 hot-dogos, 5 pékárus, 1 melegszendvicses, 1 rétes- és 1 minifánk árus, 1 halétel árus, 3 főtt- illetve pattogatottkukoricás, 7 lángosos, 2 gyümölcsárus, 4 jégkrémdrazsés, 10 nemzetközi éttere, 2 vegetárius konyha, 3 főzelékes, 2 krumplikocsi várja a vendégeket.
  
  Mindezeken túl 2 narancsfacsaró, 4 borozó, 3 pálinkaház, 52 kocsma, 5 kávézó és 1 teázó ad helyet a szomjoltásra.
  1 dl üdítő 60 Ft
  1 dl folyóbor 90 Ft
  1 korsó csapolt Dreher 320 Ft
  
  50.000 lumen
  
  A VLS európai piacvezető videó technikai szolgáltatásokkal foglalkozó cég szervezésében az idei Szigeten remélvén, hagyományt teremtve - a Nagyszínpad és környezete egy héten át konstruktív vizuális térré alakul át. A tér naponta újabb hangulatba öltözik, mely a szigetlakókra felejthetetlen vizuális hatást gyakorol majd. A térben több felület lesz megvetítve; a teljes színpad és hangfalai (kb 800 m2), a föld, és a környezet. A színpadra vetített képanyag 3D
  animációban, High Definition felbontásban készül. A vetítőgépek fényereje összesen 50 000 lumen, mely óriási fényerőt és tökéletes kontrasztot biztosít, a teret varázslatos helyszínné átalakítva. Statikus képet, ekkora méretű animált videóval összehangoló vetítés még nem valósult meg zenei fesztiválon. A fény koncertek karaktere egyedi, művészi kivitelezése a Sziget méltó kiegészítő elemévé válik. A kreatív csapat vizuális improvizációt valósít minden este hajnalig, illetve adott tematikákat dolgoz fel. Olyan alkotásokat hoz létre a Sziget hangulata, tartalma által létrejött inspiráció folytán, melyek a technikai adott feltételek maximális kihasználását, sőt azok paramétereinek túllépését idézik elő. Ezáltal európai szinten egyedülálló show műsorral gazdagítja a Szigetet.
  
  Pannon a Szigeten
  
  Kikapcsolódást kínáló táborhely, mobil szélessávon elérhető szolgáltatások, interaktív játékok a djuice Nigthlife-fal és számos meglepetés: a Sziget főtámogatója, a Pannon az idén is forró hangulattal várja a Sziget-látogatókat. A Pannon és fiatalok körében sikeres szolgáltatásának, a djuice-nak a nevét viseli a Sziget Siesta táborhelye, mely a múlt év sikere után idén high-tech formában újul meg, ráadásul a rendezvény ideje alatt itt igazán felfrissülhetünk, hisz a felüdülést biztosító ételek, italok mellett egy vízfalas zárt térben hűsölhetünk, miközben élvezhetjük a mobil szélessávon elérhető tartalmakat. A djuice Siesta területén kipróbálható minden bravúros mobil szolgáltatás: a videotelefonálás, vagy éppen a kedvenc videoklipek megtekintése; a Mobil szélessáv internetes sátorban több mint 100 számítógép várja a látogatókat. A djuice Nightlife szolgáltatása számos meglepetéssel készül, melyekkel érdemes lesz a barátokat is megtalálni a Szigeten.
  
  Bank a Szigeten
  
  A K&H, a Sziget Bankjaként, 10 darab, mesés díszletbe öltözött pénzkiadó automatát helyez el a Sziget forgalmasabb pontjain, amelyek a rájuk erősített világító ballonok révén a Sziget bármely pontjáról láthatók lesznek. Üzemelni fog a múlt évben már megismert K&H Sziget bankfiók is, amely a fesztivál minden napján 10-18 óra között, a banki szolgáltatások teljes körével várja az ügyfeleket.
  Az idei év legnagyobb újdonsága a Sziget 2006 alkalmából kiadott, koncertképpel ellátott K&H Sziget bankkártya, amely augusztus 1-től igényelhető a K&H országos fiókhálózatában, és a rendezvény időtartama alatt a K&H Sziget fiókban. A K&H Sziget bankkártya a Maestro típusú kártyák kondíciói szerint működik, azok hagyományos szolgáltatásaival.
  
  Fő az egészség és a biztonság!
  
  A Szigeten működik Egészségügyi Bázis, Lélekambulancia és Véradó Központ is.
  
  A Szigeten 400 fős egészségügyi szolgálat látja el feladatát, köztük az ambulancián 8 orvos, 44 nővér, 12 fős motoros és 75 fős gyalogos járőr továbbá ápolók és betegkísérők valamint 1 rohamkocsi, 3 esetkocsi és 2 kiemelt mentőkocsi. A Szigeten lesz természetesen gyógyszertár is. A biztonsági szolgálatot az In-Kal 1500 fővel látja el, köztük kb. 250 fős nyelveket beszélő fiatal a tömegirányítási feladatokat végez. A biztonsági szolgálaton felül 400 fő jegyellenőrzési, forgalomirányítási feladatokat lát el. A Szigeten rendőrörs is működik 24 órásszolgálattal, többnyelvű tolmácsokkal, s naponta 80-100 fős szolgálat látja el a - belső és külső - rendőri feladatokat. Az útlevelekkel esetlegesen felmerülő problémákat ugyanitt, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalmunkatársai orvosolják.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pfa    short sharp stock    malevolent creation    vészkijárat    eron mezza    a pénz nem alszik    Éjfény    bloodbath    onerepublic    beyond fear    deák bárdos    török ferenc    dio    szexhead    panírozott barikák    redheart    peter watkins    spirit blue    korzus    stadt    karnak    Őrült szív    zsikla mónika    tankcsapda    distorted impalement  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!