hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2006. április 2. vasárnap   11:29
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
I. Budapesti Pálinka Fesztivál
2006. május 5 – 7., Budapest - Városháza park (V.ker. Erzsébet krt.)

  Idén első ízben kerül megrendezésre a Budapesti Pálinka Fesztivál, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a pálinka egyedi értékeire, valamint arra, hogy a magyar kultúra része, hungarikum.
  
  Más országok kitűnő párlatai sem vetélkedhetnek az itthoni pálinka minőségével, ízével, előállítási technológiájának igényességével, mely köszönhető a Kárpát medence kiváló adottságainak, a magas színvonalú gyümölcstermesztésnek és szakszerű feldolgozásnak.
  
  A pálinka magában hordozza a gyümölcs zamatát és alkotójának ízlésvilágát, szakmaiságát. Fogyasztásakor tiszta, gyümölcsre jellemző, virágos, fűszeres illatok valamint karakteres, harmonikus és hosszantartó gyümölcsös ízek varázsolhatók elő. Ez mutatja rendkívüliségét, amelyről a május 5-e és 7-e között zajló fesztiválon meggyőződhetnek az érdeklődő gurmanok.
  
  Az első Budapesti Pálinka Fesztivál szervezője a Magyar Pálinka Marketing Kht, amely azzal a céllal alakult, hogy népszerűsítse a magyar minőségi pálinkát a hazai és a külföldi fogyasztók körében. Az igényes pálinkafogyasztást terjeszteni kívánó eseményükön a közönség az őstermelők jeles italait kóstolhatja és vásárolhatja meg. A kilátogatók Magyarország több tájegységéről származó ital ízvilágával is megismerkedhetnek.
  
  2002. július elseje óta ekkortól hatályos a Magyar Élelmiszerkönyv vonatkozó törvénye - pálinkának kizárólag a Magyarországon, teljes egészében gyümölcsből készült párlatot lehet nevezni, melynek következtében az Európai Unió elfogadta a pálinka név kizárólagos magyar használatát.
  A pálinka megítélése és valódi értéke között óriási a különbség. Ennek oka, hogy 2002. július 1-je előtt minden kommersz szeszesitalt pálinkának lehetett nevezni. A fesztiválon termékeiket kizárólag őstermelők mutatják be, akik nagy szaktudással rendelkeznek, és közülük sokan a tavalyi évben megrendezett Közép-európai pálinkaversenyen (Destillata-Ausztria) kiemelkedő eredményeket értek el. Összességében 24 érmet söpörtek be a magyar termelők, mely egyértelműen azt bizonyítja, hogy a hazánkban előállított pálinka a nemzetközi igényeknek is maximálisan megfelel.
  
  A Budapesti Pálinka Fesztivál célja, hogy a pálinkára, mint történelmi értékre felhívja a figyelmet, mivel a pálinka sok évszázados múltra tekint vissza a magyar gasztronómiában, készítését és fogyasztását több mint 500 éve írásos emlék őrzi.
  
  A pálinkafesztivál szervezőinek eltökélt szándéka az is, hogy a fogyasztásban élő tévhiteket eloszlassák, felhívják a figyelmet a minőségi és a kommersz italok közötti különbségre, és hogy elmozdítsák a mai fogyasztási szokásokat a minőségi magyar pálinka irányába.
  
  Az esemény a Deák téri templom háta mögött lebontott bazársor helyén kialakított Városháza parkban kerül megrendezésre. Az 1000 forintos belépőjegyből 500 forint értékben fogyaszthatnak az ínyencek. A belépő mellé egy ajándék kóstolópohár is jár.
  
  Jó pálinkához elengedhetetlen az igényes zene. A fesztivál programjában jazz, pop és folk zenekarok egyaránt szerepelnek. Fellép többek között a Váczi Eszter Quartett, Pély Barna, Kozma Orsi és zenekara, Gál Csaba Boogie, a Téka és a Makám.
  
  Egy Pálinkás jó reggel(t)! után érdemes felkerekedni és kilátogatni az első Budapesti Pálinka Fesztiválra!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 james keenan    protest the hero    buena vista social club    fast five    cd pince    ryan phillippe    vallenfyre    qss    nemes andrás    mech    carlos santana    van még remény    ronnie james dio    grape    skalar    schizophrenia    satelles    pluto    ticketexpress    nova prospect    noel gallagher    kelet-nyugat    jürgen von knoblauch    shrek    maria brink  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!