hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
film [filmszemle]  2005. november 20. vasárnap   15:53
nincsen hozzászólás

szerző: troppauer
Elizabethtown
Hazai bemutató: 2005. november 17.

  Amennyiben tovább folytatódik a sorozat, és persze miért is ne folytatódna, akkor hamarosan rekeszteni lehet a Dunát ezekkel az összejövős filmekkel.
  Még ki sem hűltek a moziból az ünneprontók, a 4o éves szűzember, az egy cipőben lányok vagy legutóbb azok az álkutyás kíméletlenek, máris a következő románc alanyainak szurkolhatunk ezúttal Elizabethtown ban.
  Ahol a leányszívek tiprását a most is közepes Orlando Bloom végzi, a fiúk libijét pedig ezalatt - a szintén erős közép - Kirsten Dunst birizgálja.
  
  Előbbi, bukott cipőfelsőrészkészítőként éppen meg akarja öngyilkolni magát, amikor is telefont kap, hogy az apja megelőzte az örök vadászmezőkre vezető úton. És mivel a húgának közben a fájdalmában hiperaktivizálódott anyukájukat kell kezelnie, rá hárul a feladat, hogy elrendezgesse a temetéssel járó ügyeket ezért aztán az öngyilok egyelőre halasztódik.
  
  Repülőre száll, ugyanis a papa az ország túlfelén szenderült az örök nyugalomra, és akkor a gépen megismerkedik a leendőbelijével, aki pont egy stewardess. Beszélgetnek, a végén meg örökre elbúcsúznak, de bennünket persze nem lehet egy ilyen olcsó trükkel megvezetni, mert, miután a régen látott rokonok kellőképpen kiborítják, természetesen egyből ezt a lányt hívja telefonon. És rögvest beszélgetnek is annyit, amennyiből egy kisebb telefontársaság fél éves működését finanszírozni lehetne. Konkrétan alkonyattól pirkadatig, és a kettejük közötti félútig, mert közben úgy döntenek, hogy reggelire mégiscsak találkozni akarnak egymással.
  
  Ekkor viszont még csupán a film negyedénél járkálunk, úgyhogy egy bonyodalomnak is kell itt lennie, ezért mindketten hazudnak maguknak egy komoly kapcsolatot, de később ez majd elmúlik. Addig azonban még következik néhány, a családdal kapcsolatos konfliktus, nem annyira komolyan, de legalább addig is fogy a celluloid. Ugyanis egyéb magyarázatot nem igazán tudok elképzelni arra, hogy mi szükség van egy filmben századszorra is az unalomig ismert mellékalakok megjelenésére.
  
  Vicces kiskölyök, jópofa uncsitesó, gyanús nagybácsi vagy mókás nagypapa, ezek kicsit már olyan tizenkettő egy tucat szintű megoldások egy romantikus komédiában.
  Viszont utoljára a Négy Esküvő És Egy Temetésben sikerült az a nem könnyű mutatvány, hogy még a gyászszertartás alatt is vidámak tudtak maradni, és ez most nagyjából összejön itt is - kicsit rezeg csak. Mondjuk például Susan Sarandonnak (aki most a hiper-özvegy szerepében díszeleg) egyedül erre a részre írtak egy értékelhetőbb jelenetet, alaposan ki is használja a lehetőséget, utána azonban Neki is annyi.
  Mindegy, szépen sikerül a búcsúztatás, eljön részvétet nyilvánítani a légikisasszony is, gondolhatnánk, hogy gyorsan kiderülnek a félreértések, egymás nyakába borulnak és mehetünk haza nade nem.
  
  Hátra van még vagy fél óra a filmből, pedig igazából addigra már erősen fogyatkozik a türelem. A kötelező összeborulásig még részt kell vennünk egy kétnapos országjáráson, megnézünk egy korrekt kis útifilmet ezzel az egyre fárasztóbb Bloommal, aztán a végén hála istennek egyszer csak mégiscsak összeborulnak.
  
  Nem tudom, hogy a rendező miféle szándékkal készítette ezt a legújabb filmjét, de gondolom nem azért, mert olyannyira szűkölködnének a mozik a hasonló jellegű alkotásokban (lásd fentebb). És talán nem is azért, hogy emiatt majd beleírják valamelyik filmes aranykönyvbe, mert nem fogják.
  Ennél azért kicsivel többet reméltem a neve hallatán, még ha magát a stílust nem is annyira kultiválom, ráadásul amúgy is inkább a romantikus része sikerült valamennyire a dolognak, csak komédiaként nem is igazán működne.
  A szereplők olyanok, amilyenek, a történet a nagyjából a még elmegy kategória, a rendezésről meg konkrétan nincs mit mondani. Szó se róla, ez is csak egy ugyanolyan szakma, mint például az akármelyik, ez is csak egy ugyanolyan film lett, mint a többi ilyesmi de ehhez miért kellett Cameron Crowe?
  
  Azért a széplelkűek még nyugodtan elvonulhatnak a vetítésére, persze csak ha nem teltek el még totál a hasonszőrű daraboktól, mert egynek pl. jó lesz ez is Nekik.
  
  Forgalmazza a UIP-Dunafilm



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 alice in wonderland    remorse    frozen crown    fran palermo    the gathering    maradandó károsodás    panzer    beneath the void    hammer of gods    jahoda réka    haelo    civil war    ex deo    waking up    franz ferdinand    frankenstein-terv    pater sparrow    bws     chalaban    real lies    terrorized    bereményi géza    atlasz gábor    frontside    velvet revolver  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!