hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
film [filmszemle]  2005. november 2. szerda   16:43
nincsen hozzászólás

szerző: troppauer
Egy Cipőben
Hazai bemutató: 2005. november 3.

  Érdekes filmográfiája kezd alakulni ennek a Curtis Hanson rendezőnek. A - mindenkinek kötelező olvasmány - Szigorúan Bizalmas óta ugyebár volt már egy 8 Mérföldje is az eminemeseknek, most meg itt van ez a nagyon - nagyon nőfilm, megint egy egészen pontosan behatárolható közönség számára.
  
  (Felvetődött indulásképpen, mint kérdés, hogy kinek/kiknek ajánlanám ezt a darabot, de ezen először elakadtam tény és való. Ám akkor, mintegy varázsütésre, segítségemre sietett a Nők legkedveltebb Lapja. Ugyanis pont legutóbb, egy kedves kis beharangozás mentén kiszóltak az olvasóiknak, hogy ezt a filmet feltétlenül nézzék meg mindannyian, merthogy kifejezetten Nekik készült. És akkor egyből tudtam, hogy innentől kezdve majd én is Nekik, a nőújságok rendszeres olvasóinak ajánlom, ha valaki még kérdezné..)
  
  Mindenesetre, mivel a rendező motivációiról nincsenek igazából korrekt háttérinfóim (..egy ideje nem beszélünk :), azt kellene most gondolnom, hogy vagy tényleg ennyire szerteágazó az érdeklődése, vagy csak Ő is a Holy Wood bérmunkásává avanzsírozott menet közben.
  
  Mert odáig érthető volna az ügy, hogy megint volt egy bestseller, amit muszáj volt moziba vinni, de nem ugyanennyire nyilvánvaló, hogy pont Neki.
  Mindegy, attól még tisztességes munkát végzett, csak ennyi erővel csinálhatott volna már valami sajátosabbat is végre, újból
  Maradjunk inkább annál a feltételezésnél, hogy ma itt tart, Őt is ez érdekelte és ezért készített megint egy rétegfilmet.
  Mert ez erősen az lett. Nőkről nőknek.
  
  Egy csúnya nőről, akit a Muriel Esküvője óta ugyanolyan csúnyácska Toni Colette alakít, és egy szebbről, akit meg a szebb Cameron Diaz. A történet szerint testvérek éppen, akik a különbözőségükből kifolyólag nagyon szeretik utálni egymást, egészen a végkifejletig, ahol meg már majdnem utálatos, ahogyan szeretni kezdik. Főszerepet játszik ebben a legkomolyabb mellékszereplő, az el , majd hosszú évek múltán visszakeveredett nagymama (Shirley MacLaine tényleg Hozzá méltó alakításában), aki aztán majd szigorúan rendet tesz a fejekben és az életekben.
  
  Ilyenek derülnek még ki közben, hogy a csúnyácska lány is boldog lehet egy hozzá való illetővel, meg a szép, de amúgy eléggé buta lány is, sőt Ő még kicsit meg is okosodik. Szerepel még a sztoriban egy luxus öregek napközije is, luxusos öregekkel, ez pedig valószínűleg azért, hogy mindenki láthassa: öreg ember nem vén, és az olyan kecske is megnyalja.. - meg a többi közmondás még, ami most pont nem jutott eszembe
  
  Persze azért nem ilyen egyszerű a két óra sztorija, vannak érdekes kanyarok közben minden felé, de a többi inkább most maradjon meg a mozizásig.
  
  Amúgy meg tényleg - cipők is vannak, viszont azt már tényleg nem szívesen lövöldözném le, hogy hol, miért és mennyi. Nem, mintha számítana, igazából azért említettem csak, mert benne van a címben..
  
  De talán ennyiből is kiderült, hogy miért pont a fentebb és tényleg nem rosszindulatból említett közönségnek gondolom élvezhető mozinak az Egy cipőbent, bár távol álljon tőlem, hogy másokat esetleg elriasszak a megnézésétől.
  Egy próbát például nekem is megért - és bele sem haltam.
  
  Forgalmazza az Intercom



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 josh homme    eternal flight    dürer kert    péterfy bori & love band    first blood    pet the preacher    cadaveres         ahab    inspector cluzo    badacsony    a dog called ego    tv manci    ingrowing    kesh    legacy festival    s first date    blues juniors    affliction    iron maidnem    clash of  the titans    v.i.v fesztivál    blind myself    nightmare    rainbow  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!