hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2005. május 11. szerda   16:32
nincsen hozzászólás

szerző: A38
Anima Sound System, Khoiba (CZ)
2005. május 20., péntek, 22 óra - A38

  Május 20-án az elektronikuszene ütemei ring az A38 Hajó. A műfaj túlzás nélkül legnépszerűbb magyar zenekara, az Anima Sound System lép fel, előtte pedig egy csehországi különlegesség, a rendkívül fiatal, de hazájában annál népszerűbb Khoiba ad koncertet.
  
  AZ 1993-ban alapított Anima Sound System vitathatatlanul az ország legismertebb és legnagyobb sikerű elektronikus zenekara. A Prieger testvérpár álatal alapított együttes Magyarországon az elsők között emelte be zenéjébe a dub-, dancehall- és drum and bass-elemeket. Mindezeket egyedülálló módon ötvözte a magyar, roma és zsidó népzenei hagyománnyal, túlzás nélkül forradalmian új hangzást és zenei gondolkodásmódot teremtve.
  
  A nemzetközi áttörés 1996-97 tájékán következett be, amikor az Anima két megaslágerrel ejtette ámulatba Európát. Ettől kezdve állandóak a meghívások, a fesztiválszereplések, számaikhoz olyan producerek és előadók készítettek remixeket, mint a Transglobal Underground, a De-Phazz, Terry Lee Brown Jr., illetve olyanokkal dolgoztak együtt, mint az Asian Dub Foundation vagy újabban az Oi Va Voi. 1998-ban kísérőzenét írtak Salamon András Közel a szerelemhez című filmjéhez. Eközben a tagok számos egyéb zenei projekten is dolgoztak, illetve produceri feladatokat vállaltak.
  
  A 2004-es év látszólag erős törést okozott az Anima Sound System életében, ez év őszén ugyanis a zenekar énekesnője, Németh Juci kivált az együttesből. Az Anima új tagokkal (A DJ Vadimmal és Roots Manuvával együtt dolgozó MC Jezzel és a fiatal énekesnővel, Kása Julival) kiegészülve új album munkálataiba fogott, melynek felvételein sztárvendégek sokasága fordult meg. Az új Anima-albumon közreműködik Heidi Levo, a Cinematic Orchestra énekese, a kiváló MC. JC-001, aki George Clintonnal, Stinggel, Natacha Atlasszal és a Peuple de lherbe-el dolgozott együtt, illetve Najwa Nimri, a Szex és Lucia, Az északi sarkkör szerelmesei című filmek sztárja, aki nemcsak színész-, de énekesnőnek is kiváló.
  
  A koncerten az új lemez számait is bemutatják, melyekből egy pörgősebb, keményebb, erő teljes dancehall- és hiphop-alapokra építő zenekar képe bontakozik ki, illetve a roma-folk is hangsúlyosabb szerepet kap.
  
  Az Anima Sound System azon szerencsés zenekarok közé tartozik, amelyeknek nem kell feladniuk kísérletez ő attitűdjüket, progresszív látásmódjukat, és nem utolsó sorban társadalmi elkötelezettségüket ahhoz, hogy megőrizzék népszerűségüket.
  
  Diszkográfia:
  Shalom, 1995
  Hungarian Astronaut, 1996
  Anima, 1997
  Közel a szerelemhez, 1998
  Gipsy Sound Clash, 2000
  Aquanistan, 2003

  A 2002-ben alakult cseh elektropop-csodacsapat, a Khoiba frissen megjelent első nagylemezét mutatja be. A pofátlanul fiatal négytagú zenekar halálos biztonsággal vegyíti a triphop finom hangulatait az elektro lüktetésével, az akusztikus gitártémákat a recsegős szkreccs-alapokkal. Mindehhez egy páratlan hangú énekesnő , akiben Björk érzékisége vegyül a Lamb érzelmességével. A húros szekció két tagja, Filip Mísek és Petr Sámal már több zenekarban is játszottak együtt, és külön-külön is, amikor találkoztak akülönleges hangú éneksnővel, Ema Brabcovával. Hamar megtalálták egyéni hangjukat, és két EP, valamint az év elején megjelent Nice Traps című nagylemez után minden esélyük megvan arra, hogy Csehország legnépszerűbb és legeredetibb elektronikuszenei produkciójává nőjék ki magukat. Nem véletlen, hogy tehetségükre más külföldön is felfigyeltek, és az első LP-t az elektronikuszenei szcéna egyik legnevesebb címkéje, a Mole/Listening Pearls (többek között a De-Phazz, Bassface Sascha, vagy a magyarok közül Yonderboi és Marcel tartozik hozzá) jelentette meg.
  
  Ema Brabcová: ének, billentyű
  Filip Mísek: gitár, billentyű
  Petr Sámal: basszusgitár
  Jan Malich: dobok
  
  Belépő elővételben: 1700 Ft, a koncert napján: 2000 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A38

Anima Sound System

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 darkest hour    enochian theory    the dethroners    ryan gosling    ismerős arcok    csak szexre kellesz    ann my guard     zoolander 2    együtt az ég alatt    ac/dc    mike portnoy    kristin davis    world painted blood    pribojszki band    masters of rock    dave grohl    oasis    the secret    palace    symphonica    twisted sister    battlecross    gorezone    wolfheart    morcheeba  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!