hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2005. június 10. péntek   10:40
nincsen hozzászólás

szerző: Showtime
Dream Theater dedikálás az MCD Zeneáruházban, és koncert a Petőfi Csarnok Szabadtéri színpadán – An Evening with Dream Theater
2005. június 14, 18.30 h - Petőfi Csarnok Szabadtéri színpad

  Nyolcadik, Octavarium című stúdióalbuma megjelenésével szinte egyidőben ismét Budapesten ad koncertet a világhírű progresszív metal együttes, a Dream Theater. 2005. június 14-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán hallhatjuk az új album számait, s mellettük a régebbi klasszikus dalokat is. Ugyanezen a napon az MCD Zeneáruházban (VI. kerület, Jókai utca 40.) délután 2 órától, lehetőség nyílik dedikáltatni a zenekar tagjaival az eddig megjelent albumaikat, és nem utolsó sorban frissiben megvásárolni a legutolsó Octavarium-ot.
  
  A Dream Theater története a nyolcvanas évek elején kezdődött, amikor a King´s Park középiskolában John Petrucci, John Myung és Kevin Moore együtt zenélt. Az érettségit követően elváltak útjaik, de a két John a Berklee School of Music-on folytatta tanulmányait, ahol Mike Portnoy dobossal együtt megalakították a Dream Theater alapját jelentő első formációt. Kevin Moore újra csatlakozott hozzájuk, és egy énekessel, Chris Collins-szal hamarosan teljessé vált a felállás. Ők öten alkották a Majesty nevű formációt. 1986-ban vették fel első demo anyagukat, melyet a Dream Theater rajongói a mai napig másolnak, terjesztenek.
  
  A kezdeti sikerek ellenére Chris Collins kilépett az együttesből, s egy évbe telt megtalálni utódját, Charlie Dominicit. Első lemezüket ebben a felállásban rögzítették. A megjelenés előtt nem sokkal egy másik zenekar jelezte, hogy ők birtokolják a Majesty nevet, így az utolsó pillanatban névváltoztatásra kényszerültek. Több lehetőség közül végül egy lebontott kaliforniai mozi nevét vették fel, így lett a csapat Dream Theater.
  
  Az 1989-ben megjelent When Dream and Day Unite című albumuk pozitív visszhangja után kis visszaesés következett, mert pénzhiány miatt elmaradt a turné, és Charlie Dominicitől is megvált az együttes. 200 énekes közül 2 év alatt találták meg az utódot, James LaBrie személyében. Olyan, ma már klasszikusnak tekinthető albumok születtek ebben a felállásban, mint az 1991-es Images and Words vagy az 1994-es Awake. Ennek megjelenését követően számos elismerés érte az együttest, több magazin az év együttesének választotta Dream Theater-t, John Petrucci pedig az év gitárosa lett.
  
  Ebben az évben újabb tagcsere következett be, Kevin Moore úgy döntött, nem folytatja tovább a munkát az együttessel. Az őt váltó Derek Sherinian egészen 1999-ig játszott a csapatban, amikor Jordan Rudess foglalta el a világhírű banda billentyűsének posztját. Ekkor alakult ki az a formáció, melyben a mai napig játszik az együttes (James LaBrie - ének, John Myung -basszusgitár, John Petrucci - elektromos/akusztikus gitár, Mike Portnoy - dob, Jordan Rudess - billentyűs hangszerek).
  
  A Dream Theater eddigi pályafutása során 16 hanganyagot adott ki, legújabb albumuk munkálatait idén februárban fejezték be, megjelenése június 7-re várható. Címe (Octavarium) arra utal, hogy ez az album az együttes nyolcadik stúdióalbuma.
  
  A csapat eddig háromszor lépett fel Magyarországon, mindháromszor a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán. 2005. június 14-én a már megszokott helyszínen hallgathatják meg a rajongók az új lemez dalai mellett a már klasszikusnak tekinthető Dream Theater számokat.
  
  Jegyek 7.900 Ft-os áron már kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban és országos hálózatán keresztül.
  
  Budapest:
  1061, Andrássy út 18.
  1052, Deák Ferenc u.19.
  1066, Jókai u.40.
  1053, Ferenciek tere 10.
  1085, József körút 50.
  1024, Mammut I.Moziközpont
  
  Internetes jegyrendelés:
  http://www.tex.hu, http://www.eventim.hu.
  
  Telefonos jegyrendelés:
  06 (1) 3120000, 06 30 3030999



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Eventim

Ticket Express

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 enter shikari     self deception    newborn    adimirion    lokotka gábor    redrum inc.    kispál andrás    mystery gang    whitesnake tribute band    mastic scum    talking heads    lunarsea    zenés-táncos    Ötödik sebesség    monstrosity    distillator    nick mccarthy    zorán    szabad az Á    hugh jackman    structures    ralph fiennes    hardcore superstar    lacuna coil    wien  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!