hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2005. február 26. szombat   12:37
nincsen hozzászólás

szerző: Live Sound
„Silent Nation World Tour 2005” ASIA a Petőfi Csarnokban
2005.március 2. 19 óra - Petőfi Csarnok

  Ázsia Csendes Népe
  
  Időnként a felszínre tör egy-egy zenei társulat, amely egész nemzedékekben hagy nyomot. Az Asia korai felállása olyan legendás formációk egykori tagjainak kimagasló tehetségét egyesítette, mint az Emerson, Lake and Palmer (Carl Palmer), a Yes (Steve Howe és Geoff Downes, utóbbi a The Buggles tagja is volt), a King Crimson, a Roxy Music és a Uriah Heep (John Wetton). ). Ilyen magas zenei színvonal ismeretében a fent említett bemutatkozó lemeztől sokan amolyan orgiába fúló önmegvalósítást vártak. Az Asia 1982-ben jelent meg, tele rádióbarát refrénekkel és üdítően ritka hangszeres szólókkal. Az Asia hamarosan a slágernóták busásan jövedelmező piacán találta magát a Heat Of The Moment és az Only Time Will Tell, valamint a rádióban éjjel-nappal játszott Sole Survivor dalokkal. A lemez hatalmas sikert aratott, és több mint 10 millió példányban kelt el világszerte!
  
  A zenekar második kiadványa, az 1983-as Alpha ismét sikerrel szerepelt a slágerlistákon. A Dont Cry-ból újabb tízes listás dal lett, az album pedig kétmillió példányban fogyott. 1983 végén az MTV Az Asia Ázsiában címmel tűzte műsorra a csapat egyik japán koncertjét, ahol John Wetton átmeneti távozása miatt Greg Lake szerepelt énekes / basszusgitárosként MTV. Ez a különleges felvétel az Egyesült Államokban több mint 20 millió nézőt vonzott a képernyő elé.
  
  1985-ben Steve Howe kilépett a bandából, helyére a svájci gitáros Mandy Meyer (előtte: Krokus) került. Az Asia harmadik albumán (Astra) már ő játszott. A korong viszonylag szerény sikerlistás helyezéseket ért el, és a Geffen Records is megvált az együttestől, így a következő négy évben az Asia tagjai más irányban próbálkoztak. John Wetton létrehozta a Phenomena projektet. Geoff Downes megjelentette első szólóalbumát The Light Program címmel, emellett pedig részt vett Steve Howe és Steve Hackett új formációja, a GTR anyagának produceri munkálataiban, és Greg Lake-kel is dolgozott együtt a Ride the Tiger projektben.
  
  1989-ben az Asia európai stadionturnéval tért vissza a körforgásba a The Beach Boys-szal és az It Bites-szal, azonban Geoff Downes nélkül, aki folytatta a közös munkáját Greg Lake-kel. 1990-ben Geoff ismét csatlakozott John Wettonhoz és Carl Palmerhez, valamint az új gitároshoz, Pat Thrallhoz, hogy a Geffen Records-szal kötött szerződésben szereplő kötelezettségeknek eleget téve kihozzák a Then and Now albumot. A Then and Now tartalmaz az első három korongon már megjelent dalokat, illetve új szerzeményeket is, köztük a Days Like These sikerszámot. Az intenzív turné folytatásában a csapat két koncertet rögzített, amelyek lemezen és videon egyaránt megjelentek Live in Nottingham, illetve Live in Moscow címmel. 1990-ben a zenekar rövid ideig a rivaldafényben maradt, majd Carl Palmer visszatért az ELP-be, John Wetton pedig végleg kivált, hogy szólópályára lépjen, így az irányítás egyedül Geoff Downes kezében maradt.
  
  1991-ben újabb meghatározó esemény zajlott le az együttes történetében, amikor Geoff Downes-t az a szerencse érte, hogy megismerte John Payne énekest. Payne személyében Downes nem csupán új szerzőtársra lelt, hanem egy nagyszerű énekesre is, aki méltó folytatója lett az Asia sikereinek, a felvételek idejére pedig visszatért Steve Howe és Carl Palmer. A csapat negyedik stúdiólemeze, az Aqua 1992-ben látott napvilágot. Az Egyesült Királyságbeli sajtó ámulatba ejtve ünnepelte az Aqua albummal (negyedik stúdióalkotásuk 7 év alatt) „ismét formába lendült” zenekart, a banda pedig világ körüli turnéra indult Trevor Thornton dobossal és Vinny Burns gitárossal. Steve Howe egyes fellépéseken Különleges vendégként szerepelt. A turné két teltházas koncerttel zárult a londoni Town & Country Club-ban, ezek voltak a csapat első Egyesült Királyságbeli fellépései az 1982. évi dicsőséges Wembley Arena-beli show-k óta. E koncertek közül néhánynak a felvétele megjelent a zenekar hivatalos kalóz koncertlemez-sorozatának részeként.
  
  A turnézás 93 során is folytatódott, több gitáros-cserével, majd a zenekar ismét stúdióba vonult, hogy rögzítse ötödik albumát, az Aria-t, amely 1994 májusában jelent meg. Az Aria lemezre Al Pitrelli gitáros (ex-Alice Cooper, Megadeth) és Michael Sturgis dobos (21 Guns) csatlakozott. Mindketten dolgoztak a bandával már az Aqua felvételein is. A turnézás európai és japán állomásokkal folytatódott, utóbbiakon már az egykori Simply Red gitáros Aziz Abraham pengetett Pitrelli helyén, aki beszállt a Megadethbe.

  1995-ben Geoff és John megkezdte a hatodik (Payne-nel a harmadik) album munkálatait új dél-londoni stúdiójukban. Mind Payne, mind Downes kiemelkedő teljesítményt nyújt, a felvételeket pedig Michael Sturgis dobos, illetve Aziz Abraham és Elliot Randall (Steely Dan) gitárosok tehetsége teszi teljessé. A kritikusok által megéljenzett Arena album 1996-ban jelent meg. Miután londoni stúdiójukat elöntötte az áradás, a csapat áttette székhelyét a dél-walesi Loco stúdióba.
  
  A 90-es évek végén a zenekar a maga javára fordította a stúdió megvételének nyilvánvaló előnyeit. Először a csapat korábban ki nem adott, beszerezhetetlen demókat jelentetett meg a két „Archiva” korong formájában. Downes és Payne emellett filmzenéket is írt. Az együttes 98-ban kiadta az Anthology albumot is, amely a banda pályáját áttekintő greatest hits válogatás John Payne énekével újra felvett korai, Wetton-korszakbeli sikerdalokkal.
  
  A Saga gitáros Ian Crichton bevonásával az Asia 1998 végén nekiállt az új (hetedik) stúdióalbumnak, egy progresszívebb irányba mutató anyaggal. Az újból összeálló eredeti felállásról szóló szűnni nem akaró pletykák, illetve az ezzel kapcsolatos tárgyalások amelyek végül nem vezettek eredményre miatt a felvételek néhány hónapig leálltak. Ám az 1999 végén aláírt új lemezszerződés nyomán komolyan beindulnak az Aura lemez munkálatai. A producer Simon Hanhart (Marillion, Tin Machine) volt, a felvételeknél pedig egy sor tehetség működött közre: Ian Crichton, Steve Howe, Elliot Randall és Pat Thrall gitárosok, Tony Levin bőgős, valamint session zenészként Vinnie Colaiuta, Simon Phillips és Michael Sturgis dobos-zsenik. További résztvevők voltak az Asia új állandó tagjai egy csodálatos új felfedezett, Guthrie Govan gitáros (Michael Sturgis, egy gitáros-szaklap rovatvezetője és MI oktató ajánlásával) és a legendás dobos Chris Slade (korábban: Manfred Manns Earth Band, Tom Jones, Uriah Heep, Dave Gilmour, The Firm Paul Rodgers-szel és Jimmy Page-dzsel, Gary Moore és AC/DC).
  
  Az ezernyi tehetség felsorakoztatása megtérült, mert sok rajongó a valaha született legjobb Asia albumnak nevezte a 2001 februárjában megjelent Aura korongot, amelynek egyes ismertetői a zenekarról szóló legjobb kritikák voltak. Azonnal indul a turné Egyesült Királyságbeli és európai koncertek formájában (a zenekar Paul Rodgers és a Kansas vendége), majd 3 hónapos Egyesült Államokbeli kirándulás következik, amelynek néhány állomásán az Asia társ-headlinerként lépett fel a 80-as évek egyik sikercsapatával, a Berlinnel.
  
  2002-ben a zenekar saját turnét nyomott le Európában, fellépett több nyári fesztiválon és válogatott koncerteken, amelyek csúcsa az amerikai US Classic Rock Festival (Trenton New Jersey) lett, ezt rögzítették is az America DVD-re és koncert CD-re. Szintén 2002-ben alakult a Hivatalos Armada Fan Club, amely együtt működik az Armada weboldallal. Ez a zenekar történetének egyetlen Hivatalos Asia Rajongóklubja.
  
  2004 elején John és Geoff megkezdte az Aura folytatásának stúdiómunkálatait. A Silent Nation-re keresztelt album szándékolt visszatérés a rock gyökerekhez, amelyekből az Asia született. Az olyan kemény rock nótákkal, mint a Ghost In The Mirror és a What About Love, a Silent Nation célja visszahozni a tömegek számára z Asia védjegynek számító zenéjét. A Silent Nation ezen kívül az első lemez az Asia új kiadója, az Inside Out Music számára. Úgy tűnik, az Inside Out-nél tökéletes otthonra lelt az Asia mondta lelkesen John Payne Alig várom, hogy élőben is játsszunk néhány új számot. A Silent Nation 2004 nyarán jelenik meg.
  
  A zenekar:
  John Payne ének / basszusgitár
  Geoff Downes billentyűsök
  Guthrie Govan gitár
  Chris Slade - dob
  
  Jegyár: 8900Ft A jegyek korlátozott számban kaphatok, és magában foglalja korlátlan étel/ital fogyasztás.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Asia

Livesound Production

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 enslaved    jackie chan    soulburners    irie maffia    angerseed    tony blair    metal hammer festival    saviours    harloch    blessthefall    jamie winchester    heroic    grand mexican warlock    wongraven    asphyx    lujuria    jackass 3d    the offspring    from afar    client    joey jordison    leleményes hugo    titanic    nemadomfel    subways  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!