hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [program]  2024. június 20. csütörtök   06:15
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kortársak és klasszikusok a Zsámbéki Nyári Színház idei műsorán


  Június 29-én nyitja kapuit idén a Zsámbéki Nyári Színház a Zichy-kastély árnyas szabadtéri színpadán. A szezonban összesen 13 előadással várják a nézőket, köztük három bemutatóra kerül sor. Itt láthatják először a nézők Háy János és Kollár-Klemencz László: KutyaGOló című előadását, érkezik a beregszászi társulat Örkény István Tóték című előadásával. Az elsők között láthatja majd Zsámbék a QJÚB formáció Radnóti-előadásának első nyilvános összpróbáját és találkozhat az alkotócsapat új szerzeményeivel és látványvilágával. Lackfi János: Medveles című darabja zsámbéki koprodukcióban kerül színpadra Őze Áron rendezésében, a zsámbéki bemutatóra augusztusban kerül sor. Olyan legendákat láthatunk a színpadon a nyári szezonban, mint HOBO, Hegedűs D. Géza, Kern András, Dés László, Mucsi Zoltán, sokuk visszatérő művész, mint Szabó Balázs, Vecsei H. Miklós, a QJÚB, Háy János, Kollár-Klemencz László, Balla Gergely, Csorba Lóci, Grecsó Krisztián vagy Trill Zsolt többek között. Először érkezik Zsámbékra Visky András a Kitelepítés c. műve felolvasószínházi változatával és művésztársaival.
  
  Az idei sorozat két legendás produkcióval indul útjára. Június 29-én A Kellékes című monodrámában Kern András lép színpadra. Ebherhard Streul kortárs német rendező, író és zeneszerző darabját Parti Nagy Lajos átiratában 2008-ban mutatták be, de most először érkezik Zsámbékra. HOBO önálló előadói estjében, a Hármasoltárban annak a három géniusznak állít emléket, akik nagy hatással voltak rá: József Attila, Vlagyimir Viszockij és Jim Morrison. Az előadást Zsámbékon szintén első ízben láthatja majd a közönség.
  
  Irodalom és zene fonódik egybe a Szabó Balázs Bandája július 13-i „csendesülős” koncertjén, amit a zenekar magyar költőknek szentel a Zsámbéki Nyári Színház színpadán. A Csöndkabát című akusztikus, versmegzenésítésekre épülő irodalmi esten a hagyományos zenekari hangzástól eltérően vonósokkal kiegészülve keltik életre kedvenc költők verseit.
  
  Kollár-Klemencz László és Háy János közös, rendhagyó barangolásra indul július 14-én Zsámbékon. „Eredetileg egy magazin kérése volt, hogy nézzünk valahogy másképp a világra, mondjuk úgy, mint egy kutya (János) vagy egy ló (Laci). És ez a Laci és János egymás mellett maradt, hogy gondolkodjon sorsokról, otthonról, szerelmekről, teremtésről és pusztításról, életről és halálról.” A KutyaGOló az érzelmek közössége, dalok, versek és novellák, sokszor a legfrissebb szövegek bemutatója.
  
  Visky András többszörösen díjnyertes életregénye, a Kitelepítés zenés, felolvasószínházi változata július 21-én érkezik a Zichy-kastély árnyas fái alá személyesen a szerzővel, Juhász Annával, Ávéd Jánossal és Vecsei H. Miklóssal a színpadon. Az est középpontjában a szakralitás ereje és a megrendítő személyes élettörténet áll.
  
  „József Attila az őrület erejével, egy-egy szavával néha mélyebbre nyúlt, mint bárki más előtte” – írja Márai Sándor. Ebből a mélységből merít Vecsei H. Miklós a Mondjad, Atikám! című nagy sikerű előadásában, amelyben a Platon Karataev frontembere Balla Gergely közreműködik. A július 28-ai zsámbéki előadás után közönségtalálkozót rendeznek az előadókkal.
  
  Kapa. Egy ország hívja így Mucsi Zoltánt. Szinte mindenki ismeri és szereti őt, pedig cseppet sem indult könnyen a pályafutása. Lakatosnak tanult, de valójában focista szeretett volna lenni. Egy váratlan fordulattal segédszínész lett belőle. Azt mondja, ekkor megette őt a színház. Az egysoros szerepekből küzdötte fel magát a főszerepekig. Ezen az estén, augusztus 3-án Mucsi Zoltán kiáll a zsámbéki nézők elé és elmeséli élete legfontosabb történeteit az Egy életem című produkcióban, „Kapásan”...vigyázat, veszélyesen vicces tartalom!
  
  Néhol mese, néhol dal, néhol narráció, néhol effekt és atmoszféra, igazi időutazás Vecsei H. Miklós előadása A kis herceg, amelyet Csorba Lóci, a Lóci játszik frontembere dalokkal kísér. Gyerekeket, felnőtteket, gyereklelkű felnőtteket egyaránt várnak az előadásra augusztus 11-én Zsámbékon. Az előadást Seres Tamás rendezte.
  
  A beregszászi társulat visszatérő a színház műsorán, idén is egy kitűnő és nagyon aktuális előadást hoznak: Örkény István: Tóték című klasszikusát Vidnyánszky Attila rendezésében. Trill Zsolttal, Szűcs Nellivel és Tóth Lászlóval a főszerepekben. A Gyulai Várszínház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkciója augusztus 23-án látható a Zsámbéki Nyári Színház műsorán.
  
  Fiam, mi volt az iskolában? Apa számonkér. De fordul-e majd a kocka? Mikor olvas be a fiú az apának? Hol válnak el az útjaik? Muszáj-e a fiúnak az apa útját követni? Muszáj-e az apának a fiút irányítani? Ki a hűséges és ki a hűtlen? És melyik családhoz? A közöshöz? A sajátjához? Ezekre a kérdésekre keresi válaszokat Lackfi János Medveles című darabja, amelyben Csiby Gergelyt és Marton Róbertet láthatjuk Őze Áron rendezésében a színpadon augusztus 24-én.
  
  Grecsó Krisztián történeteiben mindig ott van a velünk élő, és a gyerekeinknek valahogyan tovább adható, elmesélhető múlt. Ezekre az ódon és mégis mai mesékre, a szerző által felolvasott régi és új szövegekre improvizál a híres zenészcsalád két tagja, apa és fia, Dés László szaxofonon és Dés András ütőhangszereken, megfestve a zene nyelvén apák és gyermekeik világát augusztus 25-én a Lányos és fiús apák című produkcióban.
  
  A QJÚB alkotócsapata Radnóti Miklós születésének 115., halálának 80., valamint Gyarmati Fanni halálának 10. évfordulóján arra a kísérletre vállalkozik, hogy kettejük kapcsolatán, egymásra várásán és emberfeletti nehézségein keresztül bemutassa a 20. század borzalmai mögött meghúzódó tántoríthatatlanságot, tisztaságot és bátorságot. A darab, amelynek nyilvános összpróbája augusztus 30-án látható Zsámbékon, Miklós és Fanni képzeletbeli dialógja, a harmadik „szereplő” pedig maga a 20. század. Játsszák: Hegedűs Bori, Vecsei H. Miklós, Mihalik Ábel, Frimmel Jakab, Ratkóczi Huba, Paczári Viktor, Szövegkönyv, rendező: Vecsei H. Miklós, látvány: KiégőIzzók.
  
  A Hallgatni akartam című előadással zárja idei évadát a zsámbéki színház Hegedűs D. Gézával a színpadon. A mű vallomás egy értékvesztett időszakról, egyben pontos rajza a polgári Európának és Magyarországnak, Hegedűs D. Géza megrendítő felidézésében. „Szeretném elmondani, mi történt a polgári műveltséggel abban a tíz évben, amelynek kezdetét önkényes időszámítás nélkül az osztrák függetlenség megszűntének, az Anschlussnak napja jelenti.” – írja Márai.
  
  A Zsámbéki Nyári Színház programjairól bővebben és jegyek ittA nyári szezonra 4 vagy 6 előadásra szóló szabadbérletek is vásárolhatók.
  
  MŰSOR:
  
  06.29- 06.30. (esőnap) A KELLÉKES: Kern András
  07.12. Hármasoltár: HOBO
  07.13. Szabó Balázs Bandája: Csöndkabát. Vendég: Accord Quartet
  07.14. KutyaGOló: Háy János, Kollár-Klemencz László - BEMUTATÓ
  07.21. Visky András: Kitelepítés - Visky András, Vecsei H. Miklós, Ávéd János, Juhász Anna
  07.28. Mondjad, Atikám! -Balla Gergely, Vecsei H. Miklós
  08.03. -08.04. (esőnap) - EGY ÉLETEM: Mucsi Zoltán
  08.11. A kis herceg - Csorba Lóránt, Vecsei H. Miklós
  08.23. Örkény István: Tóték - Beregszászi színház
  08.24. Lackfi János: Medveles - Marton Róbert, Csiby Gergely - BEMUTATÓ
  08.25. Lányos és fiús apák - Grecsó Krisztián, Dés László, Dés András
  08.30. QJÚB: Radnóti - NYILVÁNOS FŐPRÓBA
  08.31. Márai Sándor: Hallgatni akartam - Hegedűs D. Géza
  
  Jegyvásárlás
  
  Szabadbérlet:
  A 4 vagy 6 előadásra szóló szabadbérleteink a 2024.es évad végéig érvényesek. Ez alatt idő alatt bármely szabadon választott előadásra felhasználhatóak.
  4 szabadon választott előadást tartalmazó bérlet: 13.500 Ft
  6 szabadon választott előadást tartalmazó bérlet: 20.000 Ft
  Tájékoztatás és információ: +36-30-2436531Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. július 13.
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
2024. július 14.
A Thievery Corporation újra Budapesten
2024. június 11. - 2024. július 15.
Rockmaraton 2024
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Duna-menti országok fiatal zenészei fognak össze az egységért:
Harmadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Cigány Dal Napját
A Centrál Színház nyárra ismét Szigligetre költözik
KutyaGOló - premier Kollár-Klemencz László és Háy János közös produkciója
Lengyel és magyar művészek koncertje a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválon a Belvárosi Főplébánia-templomban
Megnyitja kapuit a titokzatos kert - A Magyar Képzőművészeti Egyetem programjai a Múzeumok Éjszakáján
Reflexiók, világhírű szólisták, 30 ország művészei a Fesztivál Akadémia Budapesten
Július elején érkezik a Denagyvilág
 kiemelt 
Queensrÿche Budapesten: a debütáló EP-t és a Warning lemezt is eljátsszák a 2025-ös koncerten!
  
2025 elején Budapestre is befut a Queensrÿche The Origins nevű turnéja, ami idén tavasszal indult

The Amity Affliction: klasszis lemezével tér vissza az ausztrál metalcore csapat
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
Rockmaraton 2024
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 more than a thousand    németh juci    oscar    a papháború a vámpírok ellen    thom yorke    rock napja    battleship    matt bellamy    dream evil    ralph fienenes    fabricius anna    pygmalion    jeremy renner    eat pray love    the sharon tate    anselmo crew    iron maidens    panzer    mystery gang    the amazing spider-man    foundation    demians    lamm dávid    the rotted    josé carreras  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!