hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [jótékony célú rendezvény]  2024. június 3. hétfő   07:00
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Adománygyűjtéssel egybekötött MiniFeszt-et tart a Karitatíva. Egyesület a Gödör Klubban!


  A Karitatíva. Egyesület örömmel jelenti be, hogy július 17-én egy fesztivál hangulatú, koncertekkel egybekötött Támogatói bulit szervez a Gödör Klubban, melynek célja az Új Kezdet Házában élő, ellátásra szoruló nők mindennapjainak és az ott dolgozó emberek munkájának támogatása.
  A fellépő zenekarok fiatal, feltörekvő zenészekből állnak, akiknek szintén fontos, hogy a zene mellett kiálljanak társadalmi ügyekért.
  
  Fellépők:
  GIRLHOOD
  HIPNÓZIA
  ARCOSOK KLUBJA
  KVATERKA
  WAITING ROOM
  
  Az est nemcsak szórakozási lehetőséget kínál, hanem egy nemes célra is összpontosít. A befolyt adományok segítségével az Új Kezdet Házában ellátásra szoruló nők mindennapjait, valamint az ott dolgozó emberek munkáját támogatják.
  
  Az Új Kezdet Háza integrált intézményként az alapellátástól a szakosított bentlakásos ellátásokig számos szolgáltatást nyújt, amelyek egymásra épülnek. Azok az aktív korú hölgyek vehetik igénybe ezeket a szolgáltatásokat, akiknek hosszabb időre van szükségük ahhoz, hogy rendezni tudják jelenlegi helyzetüket. A rehabilitációs program mellett fontos, hogy csoportos és egyéni foglalkozásokon is részt vegyenek, amelyek biztosítják a hosszú távú változást az életükben. Nagy hangsúlyt fektetnek a szociális és mentálhigiénés gondozásra, valamint az egyéni fejlesztésre.
  
  “Mi úgy gondoljuk, hogy három fő nemzetközi probléma létezik: a szociális kérdések és problémák, amelyek embereket érintenek; a környezetünket fenyegető veszélyek és az állatvilágot érintő gondok.” - mondta Popovics Mihály, az egyesület alapítója. „Ezen három dologért csakis az emberek tehetnek bármit is; felelősek vagyunk azért a világért, amit örökül kaptunk, és kötelességünk embertársainkért, környezetünkért és az állatokért dolgozni. Jelenleg a legtöbb civilszervezet egy-egy ilyen problémával foglalkozik, sokszor felületesen, de én azt vallom, hogy egyik kapcsolódik a másikhoz és emiatt mind a hárommal foglalkozni kell, közvetetten vagy közvetlenül a megoldásán kell dolgozni.” – tette hozzá.
  A fellépő zenekarok fiatal, feltörekvő zenészekből állnak, akiknek szintén fontos, hogy a zene mellett kiálljanak társadalmi ügyekért. A Karitatíva. Egyesület kiemelt figyelmet szentel a női jogok, a nők helyzete és a nemek közötti egyenlő, tisztességes bánásmód iránt, hiszen tagjai és önkéntesei között sok nő található. A MiniFeszten fellépő zenekarok között is számos női tag található, így egyértelművé vált a téma és a zenekarok párosítása. Tudatosan választották ki a zenekarokat, hogy egy nemes ügy támogatása mellett felkarolják a fiatal, feltörekvő hazai előadókat, akiket érdemes megismernie a magyar közönségnek.
  
  „Az egyesület fontos feladatának érzi, hogy kulturális események lebonyolításán keresztül segítsen és oktasson egy nemzedéket, és egy tudatosabb, összetartóbb közösséget építsen.”
  
  Motiváció:
  
  A Karitatíva. Egyesület 3 fő irányvonalat követ, szemben más civilszervezetekkel, akik legtöbbször csak egy kérdésben foglalnak állást, vagy egy témában munkálkodnak. Mi úgy gondoljuk, hogy 3 fő globális probléma létezik: a szociális kérdések és problémák, amelyek embereket érintenek; a környezetünket, azaz a természetet fenyegető veszélyek és az állatvilágot érintő gondok. Ezen 3 dologért csakis az emberek tehetnek bármit is, felelősek vagyunk azért a világért, amit örökül kaptunk és kötelességünk embertársainkért, környezetünkért és az állatokért dolgozni.
  
  Többek között ezért kerül megrendezésre az első Karitatíva. MiniFeszt, amelyet az első, tehát az embereket éríntő problémák kezelésére szerveztünk meg. Így lehet az, hogy a befolyó összeggel az Új Kezdet Háza munkáját szeretnénk támogatni. Magyarországon (is) jelentős számban fordul elő a nőkkel szembeni erőszak, valamint rengeteg nő kerül sokszor kiszolgáltatott helyzetbe, az Új Kezdet Háza ezen nőkön igyekszik segíteni, ezért esett a választásunk pont rájuk. A Karitatíva. Egyesületnek fontosak a női jogok, fontos a nők helyzete és a nemek közötti egyenlő, tisztességes bánásmód, mivel egyesületünk is nagy létszámban rendelkezik mind női tagokkal, mind női önkéntesekkel.
  A MiniFeszten fellépő zenekarok többségében is található női tag, így egyértelműnek bizonyult a téma és a zenekarok párosítása. A zenekarokat tudatosan választottuk ki, hogy egy nemes ügyön túl felkaroljunk fiatal, feltörekvő, hazai előadókat, akiket szerintünk érdemes megismernie a magyar közönségnek.
  
  Az egyesületünk fontos feladatának érzi, hogy kulturális események lebonyolításán keresztül segítsen és oktasson egy nemzedéket, egy tudatosabb és összetartóbb közösség kiépítésével.
  
  Az Új Kezdet Háza tevékenységeinek pontos bemutatása
  
  Integrált intézményként az alapellátástól a szakosított bentlakásos ellátásokig vannak szolgáltatásaink, amelyek egymásra épülnek.
  
  1. Az alapellátás keretében
  Népkonyhai szolgáltatást nyújtunk, ezen belül: helyben étkezés biztosítunk, valamint elviteles ételosztás keretein belül a környékbeli idős, szegény, rászoruló nagycsaládoknak és egyedülállóknak ízletes ebédet biztosítunk. A Magyar Élelmiszerbank által folyamatosan biztosított adományokkal (zöldség, gyümölcs, pékárú, kenyér) látjuk el a hozzánk fordulókat.
  
  2. Szakosított az ellátás keretében
  Nappali melegedőt, Éjjeli menedékhelyet, valamint Átmeneti szállót és Rehabilitációs részleget működtetünk egészévben. A szállást nyújtó szolgáltatásaink kifejezetten nők részére állnak rendelkezésre.
  
  2.1 Nappali melegedő:
  Szolgáltatásunkat bárki igénybe veheti, aki elmúlt 18 éves és rászorultságát jelzi felénk. Elsősorban pihenésre, tisztálkodásra, mosatásra, étkezésre (reggeli és ebéd), szabadidő hasznos eltöltésére, valamint szociális és mentálhigiénés gondozásra és lelki feltöltődésre van lehetőség nálunk. A hét mindennapján, hosszabbított nyitvatartással üzemelünk.
  
  2.2 Éjjeli menedékhely:
  Az év mindennapján vehetik igénybe szolgáltatásainkat azok a hölgyek, akik valamilyen okból utcára kerültek, hírtelen nem tudnak bekerülni bentlakásos intézményi rendszerbe. A menedékhelyre naponta kérhetik a szolgáltatásba való bekerülésüket. Segítséget az alábbi területeken tudunk biztosítani: éjjeli pihenésre, vacsora és reggeli biztosítása, tisztálkodás, mosatás, valamint szociális és mentálhigiénés gondozásra és lelki feltöltődésre van lehetőség nálunk. Segítünk továbbá abban, hogy mielőbb olyan bentlakásos intézménybe kerüljön, ahonnan segítséggel végleg kikerülhet a hajléktalanságból.
  
  2.3 Átmeneti szálló:
  Elsősorban azok a hölgyek vehetik igénybe ezt a szolgáltatásunkat, akik átmenetileg, tehát egy maximum két év alatt rendezni tudják a jelenlegi helyzetüket. A lakhatás biztosításán túl, szociális és mentálhigiénés gondozás keretein belül segítséget nyújtunk a kívánt változás elérésében, hogy megerősödve visszaintegráljuk a munkavilágába, valamint az önálló lakhatás elérése érdekében a hölgyeket. Nyugdíjkorhatárt betöltött hölgyeknek is az átmeneti szállónkon tudunk segíteni.
  
  2.4 Rehabilitációs részleg:
  Azok az aktívkorú hölgyek vehetik igénybe ezt a szolgáltatásunkat, akiknek hosszabb időre van szükségük ahhoz, hogy rendezni tudják a jelenlegi helyzetüket. A lakhatás és szabadidős programokon túl, fontos, hogy olyan csoportos és egyéni foglalkozásokon is részt vegyenek, amely biztosítja a hosszú távú változást az életükben. Nagy hangsúlyt fektetünk a szociális és mentálhigiénés gondozásra, egyéni fejlesztésre.
  
  Adományozásra szánt célösszeg: kb. 250.000 Ft
  Adomány átutalás útján történik majd.
  1. Forintszámla számuk: 16200106-11580513
   Számlavezető bankunk: MagNet Bank, 1062 Budapest, Andrássy út 98.
   BIC(SWIFT) kód: HBWEHUHB
   IBAN: HU64 1620 0106 1158 0513 0000 0000
  2. Forintszámla számuk: 10400528-50494954-56521003
   Számlavezető bankunk: K&H Bank, 1095 Budapest, Lachner Ödön fasor 9.
   BIC(SWIFT) kód: OKHBHUHB
   IBAN: HU31 1040 0528 5049 4954 5652 1003
  
  Számlatulajdonos neve: Üdvhadsereg
  Adószámunk: 19657569-1-42
  Honlap: https://udvhadsereg.hu/Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. július 13.
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
2024. július 14.
A Thievery Corporation újra Budapesten
2024. június 11. - 2024. július 15.
Rockmaraton 2024
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Duna-menti országok fiatal zenészei fognak össze az egységért:
Harmadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Cigány Dal Napját
A Centrál Színház nyárra ismét Szigligetre költözik
KutyaGOló - premier Kollár-Klemencz László és Háy János közös produkciója
Lengyel és magyar művészek koncertje a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválon a Belvárosi Főplébánia-templomban
Kortársak és klasszikusok a Zsámbéki Nyári Színház idei műsorán
Megnyitja kapuit a titokzatos kert - A Magyar Képzőművészeti Egyetem programjai a Múzeumok Éjszakáján
Reflexiók, világhírű szólisták, 30 ország művészei a Fesztivál Akadémia Budapesten
 kiemelt 
Queensrÿche Budapesten: a debütáló EP-t és a Warning lemezt is eljátsszák a 2025-ös koncerten!
  
2025 elején Budapestre is befut a Queensrÿche The Origins nevű turnéja, ami idén tavasszal indult

The Amity Affliction: klasszis lemezével tér vissza az ausztrál metalcore csapat
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
Rockmaraton 2024
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 magyar atom    liam neeson    vengince    lyuhász lyácint    tatu 18    vörös andrás    elefánt    comeback kid    skarhead    cryptopsy    demonica    kapcsolat    chris columbus    metalfest    szerk alatt    onerepublic    premonition 13    joystix    kid rock    jared leto    agregator    diablo blvd    night verses    the tourist    christian bale  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!