hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2023. december 14. csütörtök   07:44
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kelta punk a Parkban - 2024-ben érkezik a Dropkick Murphys!
2024. június 11. Budapest Park

  A huszonnyolc éves pályafutással a háta mögött még mindig az újdonságokat kutató Dropkick Murphys csapata nem fél kísérletezni, és a műfaji korlátokat még hírből sem ismerik. Kelta gyökerekkel átszőtt punk rock zenéjük ráadásul élőben még vadabb, mint amire számítanánk. Június 11-én szinte napra pontosan 10 év után újra a Budapest Parkban állnak színpadra.
  
  A zenekar 1996-ban alakult Massachusetts államban, a kelta hangzás pedig nem véletlen, hiszen Boston híres az összetartó ír közösségéről. A kezdetekben egy haverjuk borbélyüzletének alagsorában próbáltak, de a helyiközönség hamar felfigyelt rájuk. Első nagylemezük 1998-ban jelent meg Do or Die címmel, amelynek producere a Rancid gitáros-énekese, Lars Erik Frederiksen volt. Innentől nem volt megállás: az évtizedek óta termékeny csapat összesen tizenkét stúdióalbummal büszkélkedhet, ebből négy egymást követő lemezük (Going Out In Style, Signed and Sealed in Blood, 11 Short Stories Of Pain & Glory, Turn Up That Dial) a Billboard albumlistájának top 10-ében debütált, csak úgy, mint a 2005-ben megjelent The Warrior’s Code. Utóbbi egyébként aranylemez is lett, ami nem csoda, hiszen ezen szerepel a közel dupla-platina minősítést elért közönségkedvenc klasszikus, az I’m Shipping Up To Boston című dal is, ami nem mellesleg Martin Scorsese Oscar-díjas filmjében, A téglában is felcsendült.
  
  A bostoni zenekar elképesztő pályát jár be annak ellenére, hogy zenéjük súlyos, és egyáltalán nem mondható könnyen befogadhatónak. Mégis kiválóan lavíroznak a kemény hangzás és a klasszikus ír zene dallamossága közt. Az évek során bizonyították, hogy ennek a különleges egyvelegnek bőven van hallgatósága - dalaik több mint félmilliárd streamet generáltak, és több mint nyolcmillió lemezt adtak el világszerte, miközben sorra teltház előtt lépnek fel, kontinenseket átszelve. A Dropkick Murphys híres a masszív, acélos koncertjeiről, a színpadon ugyanis ennyi idő után is olyan kirobbanó energiával zenélnek, mintha még most is egy pincében játszanak. A különbség annyi, hogy mára tízezres tömegek előtt teszik ugyanezt. Az élőzene olyannyira lételeme a zenekarnak, hogy 2020-ban, a lezárások időszakában az egyik első olyan együttes voltak, akik streaming koncerttel lepték meg a rajongóikat - hiszen a Szent Patrik-nap nem maradhatott el! Ezt 2021-ben is megismételték, “St. Patrick’s Day Stream 2021...Still Locked Down” című műsoruk a Pollstar Livestream listáját is vezette. De a meglepetéseknek itt még nem volt vége: 2022-ben egy teljesen akusztikus albummal rukkoltak elő, amit aztán ültetett koncerteken, színházakban mutattak be. Idén pedig meg is érkezett a folytatás, az Okemah Rising - mindkét album különlegessége, hogy az amerikai folklór legkiemelkedőbb alakja, Woody Guthrie (1912-1967) soha nem publikált dalszövegeit zenésítették meg. Nem mellesleg neki köszönhető a korábban már említett I´m Shipping Up to Boston szövege is, ami most egy új átdolgozásban kapott helyet az anyagon.
  
  A Dropkick Murphys tehát szüntelen lendülettel halad előre, és a “csendesebb” albumok után egy ízig-vérig hangos koncerttel térnek vissza Budapestre, június 11-én a Budapest Parkban. A jegyértékesítés december 15-én 10:00-kor indul.
  
  Dropkick Murphys



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 macbeth    alan wilder    safe house    reason    beneath the void    dark tranquillity    mary elizabeth winstead    anna&thebarbies    hisztéria    aquileia ostroma    eye for i    genus ordinis dei    harloch    jon hamm    george clooney    kárpátia    destroy the carrot    busa pista    preservation hall jazz band    municipal waste    cillian murphy    belmondo    dead kennedys    autopsy    poison alley  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!