hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2023. szeptember 6. szerda   08:28
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Egy hónap múlva kezdődik a 12. Szemrevaló Filmfesztivál
Október 5-15. között 11 német nyelvű film, köztük számos díjnyertes alkotás

  Idén október 5-15. között rendezik meg a 12. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁLt a budapesti a Művész moziban. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. 
  
   A 11 alkotást bemutató fesztivál nyitófilmje Christian Petzold az idei Berlinalén Ezüst Medve díjat és a zsűri nagydíját nyert Tűzvörös égbolt című filmje, de érkezik többek között a Német és Bajor Filmdíjon egyaránt díjazott Sisi és én című német-svájci-osztrák dráma, az idei Bajor Filmdíjon értékelt A róka, a magyar származású svájci rendező, Barbara Kulcsar filmje, a Svájcban közönségkedvenc Aranyéveink és Németország idei Oscar-nevezettje, A tanári szoba, mely a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon két díjat nyert és tarolt a Német Filmdíjon is. Budapest után Debrecenben, Szegeden, Pécsett és új helyszínként Veszprémben is vetítik majd a fesztivál legjobb filmjeit.
  
   Október 5-én a budapesti a Művész moziban Christian Petzold az idei Berlinalén Ezüst Medve díjat és a zsűri nagydíját nyert Tűzvörös égbolt című filmjével nyit az immár 12. Szemrevaló Filmfesztivál. Egy Balti-tenger melletti nyaralóban szerelmi sokszög alakul ki egy baráti társaság tagjai között, s az érzelmek elszabadulnak, amikor a körülöttük lévő kiszáradt erdő lángra kap. A nyitóest vendége lesz a film egyik főszereplője, Langston Uibel.
  
   A 2023-as Német és Bajor Filmdíjon egyaránt díjazott Sisi és én című német-svájci-osztrák drámában Sztáray Irma grófnő a 40 éves Sisi új társalkodónője. A korfui villában, távol az udvar szigorú etikettjétől, saját törvényeik szerint élnek. Irmát minden megpróbáltatás ellenére rabul ejti a karizmatikus, modern Sisi. Ám a külvilág nem nézi jó szemmel az öntörvényű, független szellemet. A film a sokszor elmesélt Sisi-mítosz vad változata, melyben két színészi őserő, Susanne Wolff és Sandra Hüller csap össze, Tanja Hausner lenyűgöző jelmezeiben, Nico, a Portishead és a Le Tigre zenéjével.
  A róka című, az idei Bajor Filmdíjon értékelt alkotás Adrian Goiginger rendező dédapjának igaz története. A második világháború elején a zárkózott fiatal katona egy sebesült rókakölyökre bukkan, amit meggyógyít és magával visz a megszállt Franciaországba.
  
   Németország idei Oscar-nevezettje, a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon két díjat is elnyert A tanári szoba izgalmas és sokrétű alkotás. A Német Filmdíjon többek között a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb vágás díját is elvitte. Az elhivatott, fiatal Carla a hetedikesek osztályfőnöke, matematikát és testnevelést tanít. Az óráin jó hangulatban, aktívan vesznek részt a gyerekek, amíg sorozatos lopások nem zavarják meg az iskola nyugalmát. A tanári szoba a hatalmi viszonyok laboratóriumává változik, és a gyerekek között is egyre nő a feszültség. Carla lassan úgy érzi, felőrlődik a megmerevedett frontok között.
  
   Az Aranyéveink című svájci vígjáték egy frissen nyugdíjba vonuló házaspár újrakezdésének történetét dolgozza fel, bájos humorral, mély együttérzéssel, könnyedsége ellenére is fontos, mindannyiunkat érintő kérdésekkel. A magyar származású svájci rendező, Barbara Kulcsar filmje Svájcban közönségkedvenc volt, de a német nézők szívét is meghódította.
  Október 5-15. között a Művész moziban lesz látható a 12. Szemrevaló programja, majd Debrecenben, Szegeden, Pécsett és új helyszínként Veszprémben is vetítik a fesztivál legjobb filmjeit. 



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. július 27.
Ilyet még nem látott Keszthely! Edda Művek és Caramel koncert a legendás Kastélyparkban
2024. július 30.
Lenny Kravitz- Blue Electric Light Tour (Papp László Budapest Sportaréna)
2024. augusztus 3.
Frog Leap: ismét Budapesten a Youtube legőrültebb metal feldolgozás csapata
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Exhibition on Screen Renoir, a megosztó művész
Máglyarakás, család, első szerelem
Szerdán kezdődik a MOZ.GO
A Ghost koncertfilmje, a Rite Here Rite Now júniusban a mozikban!
Egy hónap múlva ingyenes JFF Online Japán Filmfesztivál
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
 kiemelt 
Rise Against + Ignite a Budapest Parkban
  
A punk rock legnagyobbjai érkeznek! Rise Against és Ignite augusztus 13-án a Budapest Parkban

Bryan Adams: Legendás rockikon, fotográfus Budapesten is fellép!
Starset: Immersion - The Final Chapter 2024 - Barba Negra Red Stage
ACCEPT: novemberben Budapesten újrázik a német csapat
Frog Leap: ismét Budapesten a Youtube legőrültebb metal feldolgozás csapata
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bruce willis    vágtázó halottkémek    luis fonsi    coffins    30 seconds to mars    january jones    august strindberg    weedeater    a storm of light    pig destroyer    tribute    blood sweat and tears    mission: impossible 4    ex deo    gloryful    burzum    mastodon    evolution    all shall perish     christoph waltz    atreyu    thom yorke    groove armada    fred durst    kasabian  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!