hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2023. július 12. szerda   06:29
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Irodalom a kertben, koncertek a dombon - egy hónap múlva Margófeszt


  Augusztus 10-12. között harmadik alkalommal várja a látogatókat a Margófeszt. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program legnyugatibb csatlakozott településén, Szentgyörgyváron, a Balatontól negyedórára változatos kulturális programokkal várják a látogatókat. Lesznek koncertek, irodalmi programok, slam poetry, kiállítás és filmvetítések rendhagyó helyszíneken, elismert művészek tolmácsolásában.
  
   A Margófeszt nyitónapján zene és irodalom kapcsolódik össze Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián közös produkciója a beck@grecsó estjén, őket pedig az Analog Balaton követi a Nagyszínpadon. A háromnapos programon fellép még Kiss Tibor (Quimby) formációja, az Aranyakkord, játszik a Fran Palermo, a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual, glsch (Slow Village), szólókoncerttel érkezik a Hiperkarma frontembere Bérczesi Róbert, színpadra lép az OIEE, a Bence Kalandjai és a Kolibri is. A zenészeket hangszerek nélkül új oldalukról ismerheti meg a közönség az MVM Backstage program keretében, ahol Ott Anna beszélget majd a fellépő zenekarok frontembereivel.
  
   “A Margófeszt egy kicsi kulturális fesztivál nagy élményekkel, amit a helyszínt adó Szentgyörgyvár lakóival közösen hoztunk létre”- mondta Valuska László fesztiváligazgató. “Itt minden megvan, ami egy fesztiválban a legjobb, elindulunk délután egy beszélgetésre, éjjel a koncert vagy a film után már a csillagokat nézzük, a kettő között pedig változatos programokkal, emberekkel, kulturális tájakkal és helyi ízekkel lehet találkozni a falut járva.
  
   A slam poetry szerelmesei a fesztiválon a Slam Poetry Magyarországgal közös szervezésű táborban többek között Horváth Kristóf (Színész Bob) és Simon Márton workshopjain tanulhatják a műfajt, a templomkertben délután irodalmi beszélgetések lesznek Boldizsár Ildikóval, Tompa Andreával és Visky Andrással, a nyári olvasmányokat kedvezményesen a Bookline Teraszon lehet majd beszerezni.
  
   Éjszakánként bemutatják a Hat hét, a Kojot, valamint a Magasságok és mélységek című filmet, a templomban pedig komolyzenei koncertek zárják majd a napot. 
  A fesztiválon résztvevők a Szeretünk Zala Egyesület vezetésével megismerhetik a helyszínt adó régió különlegességeit, kenuzhatnak a Kis-Balatonon, rizling kóstolón vehetnek részt Reziben, megtanulhatják a grillázs, vagy a legendás zalai cukorperec készítésének titkait, éjszakánként pedig egy csillagász segítségével fedezhetik fel a különlegesen tiszta zalai eget.
  
   A gyerekeket a fesztiválon bábelőadás és játszótér várja. 
  A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az MVM, valamint a Bookline támogatásával megvalósuló Margófeszt helyszíne Szentgyörgyvár, amely Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is néhány kilométerre található, a Balatontól 15 perc, és Budapestről is könnyen elérhető.
  A rendezvény napijeggyel és bérlettel is látogatható, diákoknak és zalai lakosoknak kedvezményes áron. A programokra való eljutást Zalaegerszegről, illetve Hévíz érintésével Keszthelyről induló fesztiválbusz-járatok segítik.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 callisto    black breath    sziget    irie maffia    rudolf péter    aborym    beatrice    emancer    faith no more    tosca    diane kruger    nucleanus    firkin    radikális amputáció    anthony hopkins    kataklysm    diane krüger    dörner györgy    etnoklub    30 seconds to mars    ruszty lászló    szakonyi balázs    remorse    sing sing    bleeding through  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!