hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2023. június 23. péntek   08:35
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
The Rumjacks Budapesten.
2023. augusztus 18. Dürer Kert - Budapest



  Nem túlzás állítani, hogy a The Rumjacks kocsmapunkja és ivóhimnuszai szinte azonos magasságokra emelték a csapatot, mint a néhány napja hazánkban bandázott Flogging Molly, The Pogues, Dropkick Murphys, vagy éppen a The Real McKenzies, hogy csak néhány klasszikust említsek.
  
   Az ausztrál The Rumjacks, akik a punkrock lendületével és erejével fűszerezik a kelta népzenei hangulatot, egyetemes sikerre tettek szert, amikor 2010-ben megjelent debütáló albumuk, a Gangs of New Holland, különösen az „An Irish Pub Song” című daluk videóklipje adta meg a végső lökést.
  
  
  
   A The Rumjacks 2008-ban alakult Sydney-ben, Ausztrália legnagyobb városában, és azóta is töretlen sikerrel játszanak kelta punkos, örömittas dalokat. A csapat világszerte fergeteges bulikat ad, több százezer rajongóval a háttérben, és ezáltal megkerülhetetlen csapattá váltak a kelta punk műfajában.
  Az eredeti felállás szerint Gabriel Whitbourne (gitár, ének), Adam Kenny (vokál, mandolin és egyéb húros hangszer), Johnny McKelvey (basszer, vokál), valamint Anthony Matters (dob), akit 2016-ban Matters-t Pietro Della Sala váltott. Frankie McLaughlin, a másik alapító tag (ének, síp, gitár), de a Covid-19 járvány idején távozott, és helyét Mike Rivkees vette át.
  
  
  
   A történetük Sydney-ben kezdődött, amikor McLaughlin és McKelvey maguk köré gyűjtötték a többieket, és közösen indultak el a semmiből. Kitartásuknak köszönhetően 2009-ben megjelent a Hung, Drew & Portered és a Sound as a Pound című EP-jük. A döntő pillanat 2010-ben érkezett el, amikor kiadták a Gangs of New Holland debütáló albumot, amelyen megtalálható az An Irish Pub Song. Itt kezdődött történetük, és sikerült kiaknázni a gyorsan érkező elismerést. 2012-ben azonban a csapat kénytelen volt egy időre szünetet tartani Frankie McLaughlin balhéi miatt... és másfél évvel később folytatták sűrű menetrendjüket, és olyan előadókkal léptek fel, mint például a Dropkick Murphys, Gogol Bordello vagy éppen a U.K. Subs.
  
  
  
  2015 februárjában megjelent második albumuk, a Sober & Godless (Home Rule, No Pockets in a Shroud vagy éppen Blows & Unkind Words) nagy sikert aratott, és egy évvel később megjelent a Sleepin´ Rough, amely tovább erősítette pozíciójukat. Az albumon olyan dalok találhatóak, mint a The Pot & Kettle, A Fistful O´Roses, a Patron Saint O´Thieves, amelyek a műfaj rajongói számára kötelező hallgatnivalók. A csapat negyedik albuma, a Saints Preserve Us 2018 októberében jelent meg (Billy McKinley, The Foreman O´Rourke, Cold London Rain). A lemezbemutató turnék mellett Frankie McLaughlin 2020-ban elhagyta a csapatot, és helyét Mike Rivkees vette át. Az utolsó albumuk, a Hestia már Rivkees vezényletével valósult meg. Az énekesváltás ellenére a csapat továbbra is sikeres, dinamikus és kiváló dalszerzőképességgel rendelkezik. Az Hestia albumon olyan sikeres dalok találhatóak, mint a Bullhead, a címadó Hestia vagy éppen a Sainted Millions az obégatos kocsma huligánok himnusza.
  Végezetül, ebben a lendületes szellemben mulathatunk egy jót a The Rumjacks 2023. augusztus 18-ai Dürer kerti koncertjén. Gyere és bulizzunk együtt!
  
  Jegyek válthatók a Live Nation oldalán!.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hierophant    taylor swift    insomnium    budapest hardcore    stúdió galéria    lucifer    them crooked vultures    therapy?    rolling stones    woven hand    unexpect    mötley crüe    talizman´s    swallow the sun    legion    backyard babies    neckbreaker’s ball    rock napja    sunstroke    trick or treat    evile    steel panther    angelus apatrida    world painted blood    tyson  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!