hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2023. június 19. hétfő   07:24
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Zenei zsenialitás éjszakája: X Ambassadors és O´Sullivan
2023.június 08. Akvárium

  Nem túlzás azt állítani, hogy az Ithacai X Ambassadors színpadi produkciója nem függ a helytől és a mérettől, hanem csak a hangulattól. A csapat ugyanolyan lenyűgöző teljesítményt nyújt kis klubokban, mint több tízezres arénákban. Erre jó példa volt a mostani Akváriumos klubbulijuk, ahol egy bensőséges, igazi forró klubélmény részesei lehettünk.
   Ez a koncert egy igazi, bensőséges klubbuli volt, ahol tetten érhető volt az arénás, fesztiválos feeling. A dalokban benne voltak a jazz, soul, alternatív rock, hip-hop, pop és R&B elemek is. Ezek az elemek hozzájárultak a sikerükhöz, és nem utolsósorban a zenekar mentorának és barátjuknak, Dan Reynoldsnak az Imagine Dragonsból, aki hitt a csapatban.
  
   Nagy szavak nélkül elmondhatjuk, hogy ez az este olyan volt, mint a Nap és a Hold együttállása. O´Sullivan lágy dallamai és szerethető szerénysége, őszintesége még emberibbé tette a 6-7 számos produkciót. Egyelőre csak a ´These Are Not Songs, They Are Stories´ című 13 számos album és néhány kislemez boldog birtokosa, és mára már tiszteletbeli orvostanhallgató, aki a muzsikálásban találta meg önmagát. O´Sullivan szerint nem tanult zenét, de számomra nem ez jött le. Elképesztő érzéke van a dalírásához, amelyek olyan légiesek. Talán furcsának tűnhet, hogy mindössze két tag mennyire kellemes produkciót tudott bemutatni.
  
   Az átszerelés alatt merész vágásokkal fűszerezett klasszikus hip-hop mixeket hallhattunk (De La Soul, Snoop Dogg, Naughty by Nature stb.), amelyek remek felvezetőnek bizonyultak. Az X Ambassadors lemezei csak részben adják vissza az élő fellépés varázsát. A nagy hármas, Sam Harris, Casey Harris, Adam Levin, valamint a zenekar nélkülözhetetlen turné gitárosa, Russ Flynn, mindenféle felesleges allűr nélkül lépett színre. Nagyon jó volt látni, ahogy Sam a hangszeréhez kíséri Casey-t, majd elkezdődött a show, több mint 300 milliós nézettséggel büszkélkedő ´Renegades´ című dalukkal. Nem hiszem, hogy kellett ennél jobb nyitódal, viszont ami utána következett, az maga volt a banalitás, az idegesítő, de mégis fenomenális ´BOOM´! Nemcsak boogie-sabb dalok váltogatták egymást, hanem mesterien adtak helyet a lágyabb, csendesebb daloknak is. Ilyen volt a nagy sikerű, nemrég kiadott ´Back To You´ (Lost Frequencies, Elley Duhé), valamint az ´Ahead Of Myself´. Remek taktikát alkalmaztak, hogy nem egyszerre pufogtatták el legjobb dalokat, hanem szétszórták őket, és még egy új dal is belefért a programba. Az egyik ilyen számtalan ember kedvence és himnusza lesz, ez az ´Alcohol´ munkacímű kocsma himnuszuk. A csapatnak számos sikeres együttműködése van, például a Kygo-val közös ´Undeniable´ című daluk, amely már túlmutat a 7 milliós nézettségen. Emellett az előadás vége felé elhangzott az elismert Illenium-X Ambassadors sláger, az ´In Your Arms´. A közönség kifejezetten élvezte a táncolós dalokat, mint például a ´Hey Child´ és a lendületes ´Adrenaline´, amelyek szinte egymást követték. Mintha érzelmi hullámvasúton ülnénk, de nem negatív értelemben. A fájdalmas ´Not Easy´ dal után elérkezett a fáklyavivő ´Torches´. A ráadásban elhangzó ´Unsteady´, ´Low Life´ és a ´Jungle´ számok után meghatódva többszöri meghajlással és széles vigyorral hagyták el a színpadot.
  
   Végezetül, az első leütéstől az utolsóig, Sam Harris baráti körének, az arany négyesnek, Sam Harrisnak, Casey Harrisnak, Adam Levinnek és Russ Flynnnek frenetikus és forró hangulatot sikerült teremteniük. Sam vitathatatlanul a csapat legnagyobb személyisége, egy megállíthatatlan energiabomba és valódi showman. Az előadás alatt a színpad izzott, és magával ragadta a közönséget. Fantasztikus volt látni, ahogy a közönség együtt hullámzott a zenekarral. Az elhangzott dalok mindenki számára másképp hatottak, attól függően, milyen vérmérséklettel rendelkeztek, de biztos vagyok benne, hogy egy felejthetetlen csütörtök este volt számukra. Ha tehetitek, nézzétek meg újra őket, és ne hagyjátok ki a következő showjukat, ha valahol találkoztok a nevükkel.


Kulcsszavak:
  x ambassadors     o´sullivan 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

X Ambassadors az Akvarium Klubban

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
 kapcsolódó fotók: 

X AMBASSADORS - 2023. július 08. AKVÁRIUM KLUB

O´SULLIVAN - 2023. július 08. AKVÁRIUM KLUB
 kapcsolódó videók: 

X Ambassadors
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tony soprano    cannibal corpse    tv manci    rage    maneskin    mena suvari    max von sydow    rosie huntington-whiteley    william hurt    road    the dethroners    iggy pop    darkrise    reese witherspoon    hófehér    sleepless    heidenfest    paramore    feles máté    charlize theron    the agonist    fővárosi nagycirkusz    checkpoint charlie    mtv       

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!