hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2023. március 27. hétfő   13:27
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Pantera dupla koncert a budapesti Barba Negra Red Stage-en
2023. március 30-31, Barba Negra Red Stage



  Már a jegyértékesítés első pár napja is elég volt hozzá, hogy az újjáélesztett legendás amerikai metál csapat megtöltse a Barba Negrát a május 30-i koncertre. A 2023-as budapesti buli iránti elképesztően nagy érdeklődésre való tekintettel, a Pantera egy második koncertet is ad 2023. május 31-én a Barba Negrában!
  A világ egyik legikonikusabb metal zenekara, a Pantera visszatérésének különlegességét az adja, hogy a zenekar még élő tagjai, Phil Anselmo énekes és Rex Brown basszusgitáros mellé csatlakoznak Zakk Wylde gitáros és Charlie Benante dobos, hogy így állítsanak méltó emléket a legendás csapatnak és nem mellesleg a zenekar lelkét jelentő, tragikusan fiatalon elhunyt testvérpár, Dimebag Darrell és Vinnie Paul emléke előtt tisztelegjenek.
  
  A Pantera nevét az elmúlt évtizedekben több generáció ismerte meg, és azóta sem vesztette el az erejét. A zenekar a groove metal meghatározó alakjává vált, és az erőteljes gitár riffek és a szuggesztív szövegek szintén kiemelték a zenekar dallamait és súlyát. Phil Anselmo, a zenekar karizmatikus énekese, az egyik legismertebb és legnagyobb hatású heavy metal énekesek egyike. Rex Brown szintén fontos tagja volt a zenekarnak, azonban hogy a Pantera élőben is a klasszikus időszakhoz méltóan tudjon megszólalni, az elhunyt testvérek örökségének kezelőivel egyetértésben Zakk Wylde gitáros és Charlie Benante dobos szolgáltatásait veszik igénybe.
  
  
  Zakk Wylde neve szintén egyértelműen összefonódik a heavy metal világával, és több évtizede az egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb gitáros. Az Ozzy Osbourne-nal és a Black Label Society-vel való munkája miatt Wylde kiválóan alkalmas arra, hogy megidézze a Pantera zenei erejét és dinamizmusát. A dobos Charlie Benante szintén híres a munkájáról az Anthrax-szel, és szilárd, határozott ritmusokkal segíti a koncertet.
  
  A Pantera-t 1981-ben alapították meg az Abott testvérek, Dimebag Darrell Abott gitáros és Vinnie Paul Abott dobos. A zenekar a ´80-as években glam rock stílusban játszott, azonban az 1990-es évek elején radikális változásokon mentek keresztül, és a groove metal meghatározó alakjává váltak. Ebben nagy szerepe volt Phil Anselmo énekes és Rex Brown basszusgitáros csatlakozásának.
  
  Az áttörést a 1990-ben megjelent Cowboys From Hell című albumuk hozta meg, amely a zenekar első igazi groove metal albuma volt. A lemez meghatározó és döntő pillanat volt a zenekar történetében, és felgyorsította az elismerést és a sikert a közönség körében. Az albumon található dalok közül a Cowboys From Hell, a Cemetery Gates és a Heresy különösen kiemelkedőek voltak, és a zenekar azzal a szándékkal írta őket, hogy teljesen eltérjenek a glam rock és az amerikai metal zenekarok által használt sablonoktól.
  
  
  Ezt követte a 1992-es Vulgar Display of Power album, amely az egyik legikonikusabb metal albumnak számít a világon. A lemezen található Walk, Mouth for War és Fucking Hostile dalok tovább növelték a zenekar népszerűségét, és bebizonyították, hogy a Pantera az egyik leginkább figyelemre méltó metal zenekar.
  A 1994-es Far Beyond Driven album azonnal felkerült az amerikai slágerlisták élére, és további slágerek, mint az I´m Broken és a Becoming segítettek kialakítani a zenekar hangzását. Azonban az évek során a zenekar tagjai között megjelentek feszültségek, és az 1996-os The Great Southern Trendkill és az 2000-es Reinventing the Steel albumok után a zenekar feloszlott. Az újjáalakulásra az emberi nézetkülönbségek miatt sokáig nem volt igazi esély, Dimebag Darrell meggyilkolása és Vinnie Paul halála után még az a maradék is elillant.
  
  
  Most azonban eljött az idő a név újra felélesztéséhez, még ha a Zakk Wylde-dal és Charlie Benante-vel kiálló csapat nyilván nem ugyanaz, mint volt. Ők azonban alkalmasak a Pantera örökségének méltó felidézésére. Bár a feloszlás óta nem jelentettek meg új albumot, a Pantera hatalmas hatást gyakorolt a heavy metal zenei világára, és a zenekar zenéje ma is népszerű és inspiráló az újabb generációk számára.
  
  
  Az eseménynek a Barba Negra Red Stage ad otthont, ahol végre minden rajongó számára megadatik a lehetőség arra, hogy újra átéljék a Pantera energiáját és súlyát. A teltházas május 30-i első koncert után 31-én egy ráadásul bulit is ad a csapat ugyanazon a helyszínen, így még adott az esély mindenkinek. Jegyek még itt kaphatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 charlie    kelet-nyugat    évértékelő    saint vitus    antalgia    headbanger    pacino    red partizan    gaza    aerosmith    leonardo dicaprio    cattle decapitation    jim carrey    ticketexpress    church of misery    through the never    pettybone    dave mustaine    mytra    solution    a.m.d.    dave lombardo    kapcsolat    irigy hónaljmirigy    trail of tears  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!