hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2023. március 24. péntek   09:08
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Idén is elstartol az Előzd meg a Fogaskerekűt!


  Áprilistól újra jár a legendás hegyi villamos, így lesz mivel versenyre kelni.
  Hónapokig pihenőpályán dekkolt a főváros kedvenc közlekedési eszköze, de ha minden igaz, április 1-étől ismét zakatolhat a Fogaskerekű. Ennek ráadásul nem is csak a kerületi lakók örülnek, hanem az egész város – hiszen Budapest közkedvelt családi terepversenye is veszélybe került volna a nevét adó ikonikus vasút nélkül.
  
  Tizennyolcadik alkalommal rendezi meg április 15-én a főváros és a Hegyvidéki Önkormányzat a már hagyománnyá vált kihívást, ahol nem csak futva és két keréken, de túrázva is lehet teljesíteni a távot. Az egyedülálló családi sportnapon minden évben sok száz fitt városlakó méri össze az erejét a piros vasparipával, a különleges próbatétel célja ugyanis nem más, mint hogy felvegyük a versenyt a jövőre már 150 éve közlekedő Fogaskerekűvel.
  
  Jöhetnek a részletek?
  
  Idén tavasszal a rajthoz állók már tizennyolcadik alkalommal startolnak el, hogy a Fogaskerekű
  vasúttal egyidejűleg indulva, ám előbb érjék el a Széchényi-hegy, Gyermekvasút végállomást, mint a szerelvény. A hegyvidéki lakosok és lelkes budai túrázók pedig jól tudják, hogy a két desztináció közötti távot alig 15 perc alatt teszi meg a 60-as villamosként is ismert Fogaskerekű, tehát nem kis mérkőzés, hogy a 4 kilométeres szakaszt gyorsabban vegyük be, mint a hegyi vasút. Első hallásra mégsem tűnik annyira vészesnek a kijelölt hossz, de a valójában 325 méteres szintemelkedésű hegymenet még a legedzettebb hobbisportolók számára is kihívás. Ennek ellenére minden évben nevezők tömegei - kicsik és nagyok egyaránt - állják ki a próbát, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a tavalyi rendezvényen 800 óvodás és kisiskolás is részt vett a családjával.
  
  Az izgalmas, ám izzasztó kaland mellett ugyanis egy kevésbé megterhelő, családbarát versenyszámban, túrázóként is lehet nevezni. A Hegyvidéki Sportközpont hódolva a Budai-hegység csodái előtt, egy 7 kilométeres természetjáró sétára is invitálja az érdeklődőket. A Zugligeti Általános Iskolától induló kijelölt útvonal, olyan nevezetes pontokat érint, mint például a varázslatos panorámájú Tündér-szikla, vagy a Szent-Anna kápolna. Természetesen ennek az útvonalnak a végállomása megegyezik a főverseny célterületével, így a sportolás után együtt lazíthat minden induló.
  
  Neveznél? Mondjuk a részleteket!
  
  Legyél fürgébb futva vagy bringával a Fogasnál, és részesülj a díjazásból: a futók férfi és női első öt-öt helyezettje 150.000 Forint készpénzt, míg a kerékpárosok legjobbjai ugyanilyen értékű sportutalványt nyernek.
  Ráadásul nem is csak egyedül vághatsz neki a megmérettetésnek, 2 illetve 4 fős váltócsapatokat, hobbi futókat, baráti társaságok és céges staféták jelentkezését is várják a szervezők – így talán a távot is könnyebb bevenni, mint magányosan.
  
  Lesz még egyéb kaland?
  
  A verseny előtti bemelegítéshez, illetve a célnál várható nyújtáshoz és hengerezéshez idén már profi segítséget kapnak az indulók, hiszen a rendezvény egyik fő támogatója, a Daily Fitness szakképzett edzői segítenek ezekben a blokkokban.
  A nem mindennapi kaland után pedig megéri egy kicsit pihenni is: a cél mellett a réten felállított standokon ugyanis izgalmas programok, sportbemutatók, ételkóstolási lehetőség, és gyerekfoglalkoztatók segítenek a relaxációban.
  
  Április 15-én várunk mindenkit szeretettel! Előzzük meg újra együtt a Fogaskerekűt!
  
  Minden induló egyedi 2023-as emlékpólót kap ajándékba. A különböző kategóriák első három helyezettjei pedig az „Előzd meg a Fogaskerekűt” arculatát tükröző, évente változó éremmel is gazdagodnak. Sőt, bónuszként minden rajthoz álló nevező 50% kedvezménnyel léphet majd be, az idén augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságra!
  
  További infók
  
  Jelentkezés április 11-ig egy új, korszerű felületen.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 metal hammer festival    delfines kaland    gusto mastivo    kristen stewart    factorial-x    system of a down    skore    ghost    james cameron    rita ora    pigs might fly    melechesh    a thousand suns    twenty-eight ways to bleed    kaptár    excrementory grindfuckers    the new black    beatrice    saviours    crusted        byealex    the secret    dead men tell no tales    kelet underground  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!