hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2023. február 14. kedd   07:32
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
Budapesten járt a nők bálványa Michael Bublé
2023. február 8. MVM Dome

  2023. február 8-án, újra hazánkba látogatott a kanadai-olasz, mindig elegáns szívtipró, a romantika megtestesítője: Michael Bublé. A borsos jegyárak ellenére a koncert helyszíne az MVM Dome volt, amiből előre lehetett sejteni, hogy sokan kíváncsiak az énekes-színészre, akinek fekete öltönye és hozzá passzoló lakk cipője a védjegyévé vált.
  
  Mindig érdekes olyan helyszínt közelíteni, ami eredetileg sportlétesítmény. Már a bejáratnál nézegették a jegyeket bizonytalanul – meg kell mondanom, többségében csinosan felöltözött hölgyek, de nem is számítottam másra - merre is induljanak tovább, mert ha a szektort sikerült is jól belőni, a sorok betűjele mellett az is kérdés volt, melyik bejárathoz tartozik az adott szék szám. Ezért volt némi fennakadás, mire mindenki megtalálta a helyét. A kavargások lassan elültek, és volt lehetőség körbe nézni. A színpadot függöny takarta el, de középen indult belőle egy T alakú kifutó, amiből lehetett sejteni, hogy Bublé szeretne közelebb lenni a közönségéhez. A „sztráda” végén alakították ki a B színpadot, ahová hangszerek voltak bekészítve, ebből pedig azt lehetett sejteni, hogy nem csak az énekes lesz mozgásban a koncert alatt, hanem a zenészek egy része is.
  
  Előzenekar nélkül, kis késéssel, 20 óra után, kezdetben még a függöny mögül felhangzott a Feeling Good című szám, aminek már első traktusaiból lehetett hallani, hogy Bublé komoly zenekari kísérettel érkezett. A 25 főből álló, klasszikus és jazz zenészek csapata két oldalon, három sorban foglaltak helyet egymás fölött, mint egy egyetemi előadóban. A dress code egyértelmű volt: mindenki fekete öltönyt viselt. Bublé a színpad közepére érkezett meg egy lifttel, és itt már biztos voltam abban, hogy ez egy varieté.
  
  Az egész este különös egyvelege volt a XX. század népszerű előadóinak. A koreográfiából ugrott be nekem az Ének az esőben, Elvis -akinek a dalai valóban megjelentek blokkosítva a B színpadon (One Night, All Shook Up, Falling In Love With You) - és a Ponyvaregény is, mert Bublé három fős vokálja úgy nézett ki, mintha az ikonikus filmből léptek volna elő.
  
  Az énekes viszonylag hosszan köszöntötte a közönséget. Elmondta, hogy 9 éve járt nálunk utoljára, és nagyon boldog, hogy újra itt lehet, illetve szeretné, ha mindenki jól érezné magát ma este, és nem úgy partizna, mintha templomban ülne. Végig igyekezett közvetlen, és barátságos maradni, többször lement a közönség közé, és a színpadról is pacsizott velük.
  
  Azt gondolnánk, hogy Bublé egy önálló előadó, de tisztán látszott, hogy az egész egy tökéletesen felépített brand, és egy precíziós csapatmunka, komoly tervezéssel. Koreográfiára mozogtak a zenészek és a vokalisták is. Együtt a fekete ruhákkal teljes összhangot adott a színpadi képnek, harmóniában volt mindig az adott dal hangulatával, és egyszerűen jó volt érezni, hogy emeli a hangulatot, amint mindenki együtt mozdul a ritmussal. A befektetett munkának meg is lett a gyümölcse, hiszen a Higher című új album, amiről a turné is kapta a nevét, idén Grammy-díjat nyert, ami már a negyedik ilyen trófeája az énekesnek.
  
  A koncert setlist-je hibátlan volt. A ráadásokkal együtt 21 dal fért bele, amiből 8 volt Bublé dal, 13 pedig a nagy klasszikusok egyvelegéből állt össze. Az énekes megemlékezett nagypapájáról, a Smile című dallal, aki nagyon hiányzik neki, és aki megszerettette vele ezeket a régi dalokat, mert közösen hallgatták gyerekkorában a lemezjátszóról. Az immáron négy gyermekes családapa szeretettel beszélt a feleségéről, és a család fontosságáról is. De kevésbé romantikus pillanatában kikérte magának, hogy ő nem a karácsonyi fiú, utalva arra, hogy sokan azonosítják munkásságát a nagyon népszerű karácsonyi válogatás lemezével.
  
  Az új korongról két dalt hozott. Elhangzott a címadó Higher és az I’ll Never Not Love You is. Idén első albuma 20 éves jubileumát is ünnepli (Michel Bublé címen jelent meg 2003-ban), de erről nem szólaltatott meg egy szerzeményt sem. Két nagy slágere – Home és Hold On - viszont elhangzott, előbbiről viccesen azt mondta, hogy a zuhany alatt írta.
  
  Számomra érdekes színfolt volt, hogy gitár pengető híján, a fekete kis törölközőit dobálta a közönségnek, miután beletörölte az arcát, és ebből be volt készítve a színpad különböző részire kb. 20 darab. Tovább erősítette bennem, hogy külön marketing team van a háttérben, mert amíg a közönség tombolt, és a visszatérést várta a ráadással, a kivetítőkön arra kérte őket, hogy kövessék az egyik népszerű social media felületen.
  A folytatásban egy eredeti módját választotta a zenekarának bemutatására. A muzsikusok a Smile című dalt játszották instrumentálisan, miközben mindig az a zenész szólózott, akinek képe és neve megjelent a kivetítőn. Ez így sokkal kreatívabb volt, mintha csak egyszerűen elsorolta volna a neveket, nekem kifejezetten tetszett. A grandiozitást tovább fokozta a tűzijáték, és a gigantikus konfetti eső, amitől egy föléje tartott lepellel védték a keverő pultot, de ez nem vont le az értékéből, és a közönség ámulatából.
  
  Volt itt romantika, és tánc is, hiszen a Fever és az It’s A Beatufil Day is mozgatta a publikumot, akitől végül az Always On My Mind nótával búcsúzott a férfi, aki elegáns megjelenésével, jellegzetes énekhangjával, életszeretetével és közvetlen stílusával, közel az ötvenhez is a nők bálványa. Köszönjük az estét.


Kulcsszavak:
  michael bublé 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Michael Buble: Higher Tour 2023

Michael Bublé álompartnere

Michael Bublé - Christmas

A legújabb Michael Bublé album, a Christmas! a boltok polcain

Michael Bublé - Christmas

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kapcsolódó fotók: 

MICHAEL BUBLÉ - 2023. február 08. MVM DOME - HIGHER TOUR 2023
 kapcsolódó videók: 

MICHAEL BUBLÉ
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 exodus    devastating enemy    hernádi judit    noel gallagher    helen mirren    kalan mikla    freedom call    emarosa    like a storm    steve carrell    abbie cornish    arcturus    jeff scott soto    artisjus    uneath    fields of the nephilim    tintás barnes    stagediving    eyehategod    those whom the gods detest    troldhaugen    metalchamp    arcadia    control human delete    dr. melancholia  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!