hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [könyv]  2023. február 3. péntek   07:56
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Szurcsik Benedek: Jegyzetek a Valósághoz és a Matematika Abszurda


  Szurcsik Benedek 1991-ben született Budapesten. Az Asan Records elektronikus/hiphop zenei kollektíva társalapítója, és a Sör És Fű underground banda egyik alapítója, szövegírója és előadója volt. Az Ózd környéki fiatalokkal foglalkozó Common Vibe Egyesület munkatársaként, saját módszereivel, a gyerekeket bevonva, készítette el a Várkonyi Csibészek Parázs című lemezének dalszövegeit. Rendezett kisfilmet, videoklipet, képeivel több kiállításon vett részt. Eddig két könyve jelent meg: 2020-ban a KADEM - Egy Filozófiai Nyelvbe Rejtett Kísérleti Vers című, majd 2022-ben a Jegyzetek a Valósághoz és a Matematika Abszurda c. kötet, amely két művet tartalmaz.
  
  A Jegyzetek a Valósághoz versek és esszé-töredékek keverékén át térképezi fel realitásunk határait, míg a Matematika Abszurda egy a számtani elgondolhatatlanságokat leíró konzisztens rendszer, amelyben új fogalmak és számok kerülnek bevezetésre. A mű ugyanakkor egyfajta konceptuális irodalmi alkotásként is értelmezendő.
  
  Szurcsik Benedek a kötet céljáról kiemelte: „Új utakat kell találnunk azok helyett, amelyek láthatóan tévesek. Talán a gondolkodásunk alapjait és határait kellene kutatnunk, ha újjá akarjuk alkotni magunkat. A kötet egy ilyen módszer felvázolására tesz kísérletet.”
  
  Dr. Erdély Dániel, a Spidron-geometria felfedezője a Jegyzetek a Valósághoz és a Matematika Abszurda kötet kapcsán összefoglalta: ,,Lenyűgöző, mert tudomásul veszi azt, hogy transzcendentális elemeket tartalmaz a létünk, a gondolkodásunk, de a logikánk is. Amikor tényezőkkel úgy kell számolnunk és műveleteket végeznünk, hogy azokat lehetetlen definiálnunk, az egy embertpróbáló feladat. Az a szinte lehetetlennek tűnő vállalkozás, ahogy az érthetetlent megragadta, osztályozta és azokkal műveleteket végzett, összevethető Gödel és Cantor teljesítményével, akik az ellentmondásos logikai rendszerek (vagy olyan állításokat tartalmazó rendszerek, amelyekben szükségszerűen eldönthetetlen állításokat lehet megfogalmazni) és a végtelen halmazok területein alkottak nagyot. Igen, legalább az eleátákig kell visszamenni egy elfogadható matematika kialakítása érdekében. Rengeteg új gondolatot inspirál a könyv, ugyanakkor elvarratlan korábbi problémákat támaszt fel tetszhalálukból.
  
  Szurcsik Benedek első könyve 2020-ban jelent meg. A KADEM - Egy Filozófiai Nyelvbe Rejtett Kísérleti Vers című konceptuális, kísérleti-irodalmi kötet, melyben a szerző az általa létrehozott analitikus nyelv logikai rendszerének szótárába építette a verset. A Kadem-et az Osztrák Nemzeti Könyvtárhoz tartozó Mesterséges Nyelvek Gyűjteménye, az Arizonai Egyetem kortárs költészettel foglalkozó Poetry Center-e, a MTA Irodalomtudományi Intézete, a Nyelvtudományi Kutatóközpont, valamint a párizsi nyelvészeti múzeum, a Mundolingua is a gyűjteményébe fogadta.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 scary guyz    corrections house    underground magazin    vader    motorjesus    falka    dornenreich    gesztelyi nagy judit    zöld darázs 3d    mint gloria estefan    artisjus    of earth    reggae    sum 41    jeremy renner    oneheadedman    fit for an autopsy    danny barker    fergie    spirits    boysetsfire    beatkoho    life of agony    rockpart    metaldays  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!