hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2023. január 22. vasárnap   15:42
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Steve Vai Budapesten
2023. április 12. Akvárium Klub



  Steve Vai a progresszív metal/kortárs gitározás egyik legnagyobb hatású és legfontosabb képviselője, a háromszoros Grammy-díjas gitáros visszatér Európába, ahol 32 állomásos az „Inviolate Europe 2023” turné keretében mutatja be az Inviolate címre keresztelt legújabb albumát.
  A turné európai szakasza március 24-én Lisszabonban, a CCB-ben kezdődik és május 13-án fejeződik be, a Muziekgebouw Eindhovenben. A turné április 12-én érkezik meg a budapesti Akvárium Klubba.
  
  
  
  Steve Vai (Steve Siro Vai 1960. június 6.) amerikai gitáros, dalszerző, zeneszerző és producer, 13 éves korában kezdett el gitározni és olyan előadók voltak hatással rá, mint Alice Cooper, a Jimmy Page, Jimi Hendrix, Jeff Beck, Glen Buxton, Frank Zappa és Allan Holdsworth. Tanulmányait a neves Berklee College of Music-ba végezte, ahol Joe Satriani volt a mentora. Rengeteg időt töltött el gyakorlással és emellett szabadidejében, a gitárzseni Frank Zappa gitárszólóit kottázta le. Tevékenységére Zappa is felfigyelt és 1980-1984 között ő is tagja volt a zenekarának. Összesen hat Frank Zappa lemezen játszott (pl:You Are What You Is, Ship Arriving Too Late to Save a Drowning Witch, The Man from Utopia).
  
  
  
  Első szóló albuma a Flex-Able 1984. januárjában jelent meg. 1985-ben Yngwie Malmsteen távozása után Vai csatlakozott az Alcatrazz heavy metal zenekarhoz, ahol egy albumot készített, ez volt a Disturbing The Peace című. Majd következett David Lee Roth korszaka, ahol két albumot készített, a nagysikerű Eat ´Em and Smile albumot, valamint 1988-ban a Skyscraper-t. Majd jött egy újabb visszautasíthatatlan ajánlat a korszak egyik legnagyobb hard rock zenekarától a Whitesnake-tól, ahol Adrian Vandenberg helyét töltötte be. Itt sem tétlenkedett és egy újabb hatalmas sikerű albumhoz adta a nevét, ez volt a 1989-es a Slip of the Tongue album. A Whitesnake évei alatt elkészítette a Passion and Warfare szólóalbumát, amely 1990-ben jelent meg és számos elismerést zsebelt be.
  
  
  
  Az 1990-es évek után már csak pályafutására koncentrált. 1991-ben Joe Satriani és Steve Vai közreműködtek Alice Cooper a Feed My Frankeinstein dalában. A negyedik albuma 1993-ban jelent meg a Sex & Religion címmel, ezen a lemezen Devin Townsend énekelt. Az 1994-es a Vai For the Love of God dala a Guitar World magazin top 100-as listáján -minden idők 100 legnagyobb gitárszólója- 29. helyezést ért el. Az 1994-es év Ozzy Osbourne/Vai együttműködése balul sült el a sorozatos konfliktusok miatt, az Ozzmosis lemezre csak a My Little Man című dal került fel, a többi Vai témát Zakk Wylde játszotta újra. Egyre inkább magára talált, ezt bizonyítja a 1995-ös az Alien Love Secrets albuma. Egyik nyilatkozatában megemlíti, hogy „inkább azzal foglalkoztam, hogy elkészítsem azt a lemezt, amit meg akartam csinálni, és nem aggódtam amiatt, hogy mások szerint mit kellene csinálnom.”
  
  
  
  A következő évben a jelenik meg a Fire Garden dupla kiadványa. Ugyanebben az évben csatlakozik a legendássá vált a G3 utazó gitárcirkuszhoz, Joe Satrianihoz és Eric Johnson-hoz, és a sikeres együttműködésük gyümölcse a G3:Live in Concert koncert album és DVD megjelenése. A Vai újabb alkalmi formációja a The Breed (David Lee Roth, Billy Sheehan, Tony MacAlpine, Dave Weiner és Virgil Donati) megjelenteti a Steve Vai: Live at the Astoria koncert DVD-projektjét.
  
  
  
  2005-ben elindít egy háromrészes trilógia sorozatot, amely szervesen egymáshoz köthetőek, de időben függetlenek egymástól. A fejezet első része 2005-ben jelenik meg a Real Illusions: Reflections, a sorozat második része a The Story of Light 2012-ben és a 2016-os az Inside Real Illusions: Reflections a befejező része. 2006-ban csatlakozik a Zappa Plays Zappa turnéhoz és 2008-ban megkapja a harmadik Grammy-díját a Peaches en Regalia című előadásáért. A nyughatatlan és kísérletező Vai egy egészen új irányba halad, a legújabb mesteri projectjébe komplett szimfonikusokat, rézfúvósokat, vonósokat is bevon, ez a monumentális I & II és a Visual Sound Theories, valamint String Theories. 2009-ben megjelenik a Where the Wild Things Are koncert DVD, az USA-ban és Kanadában arany minősítést kapott.
  
  
  
  A nyolcadik stúdióalbuma a 2012 augusztusában jelent meg a The Story of Light albuma, amelyet egy 254 állomásos nemzetközi turné követett. A soron következő albuma a Modern Primitive 2016. június 24-én jelent meg. A tizedik albuma az Inviolate 2022. január 28-án jelent meg és sorra dötögette a rock listák előkelő helyeit a Hard Rock Album listán az 1. helyen, a Top Hard-on a 8. helyen végzett. A Vai szerepelt a roppant tehetséges a Polyphia Ego Death című dalában, szeptember 28. óta ez a dal átlépte a bűvös 10 millió megtekintést. A Steve Vai 2022. november 10-én bejelentette legújabb albumát, a Vai/Gash-t, amely várhatóan 2023. január 27-én jelenik meg.
  
  
  
  
  A koncertre jegyek válthatóak
  
  Steve Vai
  2023. április 12. 20:00
  Akvárium Klub
  
  Belépő:
  19.000- 25.000 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sleep    lighthouse project    haggard    pixelhősök    haggard    yngwie malmsteen    dave grohl    beyond the black    ladánybene 27    keep of kalessin    amputated    sorbon sexual    parov stelar    rod stewart    soulfly    virus    millennium-trilógia    védhetetlen    sunstroke    wings of love    the burning aces    william hurt     christoph waltz    mtv    carnivore diprosopus  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!