hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
kultúra [előadás]  2022. december 20. kedd   05:58
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Újra a top ligában emlegetik a Fesztiválzenekart


  Az évvégi hajrában több nemzetközi toplistán is megjelent a Budapesti Fesztiválzenekar neve. A Bruckner 9. szimfóniájából készült lemezük bekerült az Apple Music legjobb klasszikus zenei albumai közé 2022-ben, míg a holland NativeDSD az év öt legjobb nagyzenekari felvétele közé választotta ugyanezt a lemezt. Hogy kié lesz az év albuma díj a holland platformon, arról a közönség dönthet december 22-ig.
  
  Októberben a Budapesti Fesztiválzenekart választották Az Év zenekarának Londonban, a nemzetközi szakma pedig most az együttes legfrissebb Bruckner-lemezére figyel. A Bruckner 9., befejezetlenül maradt szimfóniáját feldolgozó felvétel szerepel az Apple Music legjobb klasszikus zenei albumait felsoroló listáján 2022-ben. „Ha Brucknert vezényelek, azonnal a bőröm alá megy” – fejtette ki az Apple-nek Fischer Iván, aki szerint a szimfónia a maga befejezetlenségben is úgy teljes és gyönyörű, ahogy a Milói Vénusz, aminek a torzóját is karok nélkül szeretjük.
  A NativeDSD nevű holland platform, amely csúcsminőségű audio felvételek megosztására specializálódott, szintén jelölte a BFZ Bruckner-albumát az Év albuma 2022 díjra. Az utolsó kör ötösfogatából, amelyben a London Symphony Orchestra és a washingtoni National Symphony Orchestra felvételei is szerepelnek, a közönség választhatja ki a legjobbat december 22-ig.
  
  Szavazni ide kattintva lehet.
  
  A 2022-es év számokban
  
  A Fesztiválzenekarnak 44 külföldi fellépése volt idén, 10 ország 24 városába vitték el Magyarország jó hírét. Folyamatos volt a jelenlétük a nemzetközi sajtóban a BBC-től a Frankfurter Allgemeine Zeitungon és a Die Zeiton át a MediciTV-ig.
  A hazai közönségnek 139 koncertet adtak, ebből 69 hangverseny ingyenes volt, 45 alkalommal pedig vidéken játszottak – itthon több mint 58 ezer nézőt értek el 2022-ben. A Hősök terén 7000 ember előtt adtak ingyenes koncertet, tizedik éve működtetik óriási sikerrel a fiatalok igényeire reagáló Midnight Music koncertsorozatukat, a gyerekeknek pedig Kakaókoncertjeik mellett online edukációs videósorozatot indítottak BFZ Felfedező címmel.
  Az együttes december 26-án teltházas Titokkoncertjével búcsúzik az évtől, december 30-án online követhetjük októberi Haydn-Mozart koncertjüket a komolyzenei Netflix, vagyis a Symphony oldalán izgalmas extra tartalmakkal, januárban pedig a barokk zene szerelmesei és a Mahler-rajongók is örülhetnek majd.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
Tavaszi műsor a füsziben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sirenia    ion dissonance    jetsam    washington dead cats    eva longoria    oliver stone    halálos iramban    intim torna illegál    the faceless    emma watson    romanticbiodark    jon favreau    harlem gospel choir     johnny cash    jamie winchester    aaron eckhart    boros lajos    blood sweat and tears    after crying    titanic    darkest era    freedom call    igazából apa    yzzo    steve carell  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!