hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
film [film]  2022. december 16. péntek   08:51
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Nakatomi toronyba invitál a Pannónia Movie Kft.


  A Pannónia Entertainment a karácsonyi programok zárásaként december 26-án este, mindhárom mozijában vetítést tart az ünnep sokak számára egyik megkerülhetetlen összetevőjéből, a Die Hard – Drágán add az életedből. Bruce Willis ikonikus túszmentése felújítva, 4K-ban kerül műsorra.
  
  Minden évben eljön az az örök kérdés, hogy az 1988-as alkotás mennyire is tekinthető teljes értékű karácsonyi filmnek és általában ez meg is oszlik az emberek között, de popkulturális ereje és Bruce Willis filmsztárrá avanzsálása vitán felüli érdemei. Az pedig, hogy mennyire is tartozik az ünnepköri rituáléba, egyéni ízlés szerinti, de hatásának kellő bizonyítéka, hogy az említett örök kérdés egyáltalán kialakulhatott John McTiernan rendezése körül.
  
  December 26-án a Pólus Center Moziban 17:30-tól, a GoBuda Moziban 20:00-tól, míg a Cinema Momban 20:30-tól kezdődik a vetítés, így pedig talán a családi összejövetelek sem zavarnak már bele az esetleges esti mozilátogatásba..
  
  A New Yorkból jött zsaru, John McClane (Bruce Willis) Los Angeles-be érkezik, hogy a szeretet ünnepén rendezze nem túl fényes házasságát. Nejével a Nakatomi cég évzáró buliján találkozik, ám nem ő az egyetlen külsős látogató az est folyamán. A német terrorista, Hans Gruber (Alan Rickman) társaival épp ezt az alkalmat nézte ki magának, hogy túszul ejtve a dolgozókat, kizsarolja a japán igazgatótól a vállalat széfben őrzött kötvényeit. Ám amikor ez megtörténik, McClane nincs a tömegben, ezzel nem kicsit áthúzva Gruber számításait, akinek eleinte fogalma sincs arról, hogy a torony egy zsarut is rejt magában.
  
  A torony, amely nem más, mint a forgatás idején még épülgető Fox Plaza, ami mára a Die Hard nélkül is igen ékes jellegzetessége lenne Los Angeles-nek, hisz nem hiányozhat a várost bemutató vágóképekről, vagy akár annak virtuális változataiból, mint például a Grand Theft Auto V-ből. A stúdió toronyépületében gazdaságosabban mehetett a produkció, ezért pont kapóra jött, hogy a kész emeleteket már tetszés szerint lehetett berendezni, miközben nyugodtan mehetett benne a zúzás és a rumlihagyás, ám néha látszódnak a még nem teljesen átadott felsőbb szintekből is részek. Talán ez is hozzájárult a film sikeréhez, hisz láthatóan nem egy sima műdíszletben zajlott a fogócska, na persze a szellőző méreteit leszámítva.
  
  Bruce Willis akkoriban TV sztárként még nem volt egyértelmű választás a főszerepre, amire először a legendás Frank Sinatrát kérték föl. Persze nem komoly szándékkal, csupán kötelező volt a stábnak vele kezdeni, ugyanis az alkotás részben egy olyan könyvsorozat egyik darabját adaptálja, amelynek korábban is lett már megfilmesítése, ahol az énekes-színész bújt a McClane-en alapuló zsaru bőrébe. Természetesen a szerephez túl idős volt már a ’80-as évek végén, de a jogok őt illették elsődlegesen. Viszont még ekkor se Willis következett a listán.
  
  Karácsony zárásaként tehát sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, akinek reszortjában megtalálható a Die Hard az év ezen szakaszában.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
Egy hónap múlva kezdődik a 14. Frankofón Filmnapok
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 czank ninetta    divided multitude    barabás lőrinc     ivan &the parazol    misery index    nemes márton    toxic waltz    transitional    balkan fanatik    dehumanized    johnny english reborn    selah vie    flynn    foamo    kvaen    fővárosi nagycirkusz    takács tamás band    kerekes band    balaton sound 2013    frequency    beregi tamás    david bowie    youth violence    protest the hero    vesztegzár  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!