hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2022. október 7. péntek   06:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Lépj be velünk a Bond-filmek zenei világába
The Best of Bond Symphonic koncertshow 2022. december „007”-én

  60 évvel ezelőtt csendült fel először az ikonikus Bond főcímzene, hiszen 1962. október 5-én mutatták be az első James Bond filmet, a Dr No-t. A kerek évforduló alkalmából 2022. december 7-én a Papp László Budapest Sportarénában a Budapesti Operettszínház szólistái, Füredi Nikolett, Janza Kata, Nádasi Veronika, Polyák Lilla, Dolhai Attila és Homonnay Zsolt a legnagyobb Bond filmslágerekkel idézik meg a világ leghíresebb titkosügynökének rejtélyes világát.
   A The Best of Bond Symphonic koncertshow a Csimborasszó Production és a Budapesti Operettszínház közös eseménye a Danubia Zenekar közreműködésével. A nagyszabású koncerten Tassonyi Zsolt, az Operettszínház fiatal karmestere vezényel, a műsorvezető pedig Kautzky Armand színművész lesz, akit a hazai nézők James Bond magyar hangjaként is ismerhetnek.
  Az Aria Hotelben tegnap egy különleges sajtótájékoztatón jelentették be a The Best of Bond Symphonic koncertshow-t, a Csimborasszó Production és a Budapesti Operettszínház közös eseményét. Az sajtóesemény időpontja nem volt véletlen, hiszen 1962. október 5-én, kereken 60 évvel ezelőtt mutatták be Londonban az első „Bond filmet”, a Dr. No-t Sean Connery-vel. Az eltelt hat évtizedben már huszonöt James Bond film készült, és Connery mellett olyan színészek alakították a 007-es ügynököt, mint George Lazenby, Roger Moore, Pierce Brosnan, Daniel Craig, és a filmek főcímdalai is szinte mind világslágerek lettek.
  
  Az első James Bond film hatvanadik születésnapjára szervezett sajtótájékoztatóra a The Best of Bond Symphonic koncertshow fellépői, a Budapesti Operettszínház művészei Bond ikonikus Aston Martinján érkeztek. A vörös szőnyeges bevonulás után elkészítették a legendás Vesper koktélt - természetesen rázva, nem keverve - ízelítőt adtak a decemberi koncert zenei anyagából, és elárultak néhány kulisszatitkot is a nagyszabású koncersthow-ról.
  Először a Budapesti Operettszínház főigazgatója, Kiss-B. Atilla köszöntötte a sajtó képviselőit:
  „A Budapesti Operettszínház művészeti tevékenységét a minőségi szórakoztatás jegyében a komplexitás, a diverzitás jellemzi. A műfaji sokszínűség égisze alatt mindig egy-egy kicsit feszegetjük a kereteket. A nagyoperettekkel, daljátékokkal párhuzamosan nagy musicaleket, Broadway-sikereket játszunk rendszeresen magas minőségben. Helye van a palettánkon az ifjúsági-és gyerek előadásoknak, a családi musicaleknek, de játszunk monooperát és revüt, egész estés nagy balettet és modern táncjátékot. Színházfilm kategóriában is sikerült minőségit alkotnia Színházunknak. Most egy újabb műfaji kirándulást teszünk: a filmzene világába invitáljuk kedves közönségünket.”
  
  A sajtótájékoztatón felcsendült a legendás Skyfall filmzenéje Polyák Lilla előadásában, zongorán Tassonyi Zsolt, a Budapesti Operettszínház karmestere játszott, aki a decemberi koncertet fogja vezényelni.
  Az esemény másik meglepetése az a klippremier volt, melyben Nádasi Veronika előadásában hangzik el a GoldenEye. A kisfilmben egy zenekari próba és a koncert plakátfotózásának kulisszatitkai elevenednek meg.
  
  Homonnay Zsolt nemcsak szólistája, hanem rendezője is lesz a nagyszabású koncertshow-nak:
  „A The Best of James Bond Symphonic produkcióban keveredik majd a legmodernebb technika, a filmes látványvilág és a monumentális szimfonikus hangzás. A James Bond főcímdalok mögött, melyek tulajdonképpen hatvan év zenei ízlésének a csúcsdalai és több, mint fél évszázad lenyomatát képezi, majd a filmek helyszínei elevenednek meg, így egy igazi utazásban lehet része a nézőknek térben és időben egyaránt.”
  Ács Péter Ferenc, a Danubia Zenekar ügyvezetője hozzátette:
  „A Bond főcímdalok mindig az adott kor emblematikus előadóival, az adott korra jellemző hangszerelésben szólaltak meg. Nagyon komoly szakmai kihívás, hogy ezt a hat évtizednyi zenei anyagot 2022-es köntösbe öltöztessük, de a Danubia Zenekar pont erről híres, hogy akár számról-számra átalakulva mindig más világba röpíti el hallgatóit.”
  
  Goldfinger, Diamonds are forever, For your eyes only, Skyfall, License to kill, The world is not enough, You only live twice, A view to a kill, Tomorrow never dies, On her majesty´s secret service, From Russia with love, GoldenEye, Thunderball, és még sorolhatnánk a dalokat, melyeket az Operett Színház művészei: Füredi Nikolett, Janza Kata, Nádasi Veronika, Polyák Lilla, Dolhai Attila és Homonnay Zsolt adnak elő 2022. december 7-én a Danubia Zenekar közreműködésével, hogy elrepítsenek minket képzeletben a film jeleneteibe.
  
  „A James Bond filmek nem csak a zenében stílusteremtőek, de a divatban és a megjelenésben is maradandót alkottak. Elegendő azt kimondani, hogy Bond, az már önmagában az elegancia és a legmagasabb minőség szinonímája. Amikor a Bond-jelenségről beszélünk, akkor a fekete szmokingos megjelenés lebeg a szemünk előtt.” – egészítette ki Schiffer Miklós, nemzetközileg ismert magyar stílustanácsadó.
  Elő az öltönyökkel, koktélos poharakkal és csillogó ruhákkal, mert december 7-én a Papp László Budapest Sportarénában, a glamour és elegancia estéjén, mindenki James Bond vagy Bond-lány lehet néhány órára.
  Jegyek az Eventim hálózatában október 8-tól kaphatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sarke    russell crowe    guns ’    dr. melancholia    nagyúr    csorna    nick holmes    sabaton    nailed to obscurity    belmondo    odin    pennywise    lgt    samiam    massive attack    pet shop boys    royal thunder    scott glenn    matt bellamy    vészkijárat    anna murphy    frenk    nightquest    yelowcake    neaera  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!