hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2022. október 5. szerda   18:03
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Brainrage Over Europe: Brainstorm + Rage
2022. október 20, Barba Negra



  A találó Brainrage Over Europe nevet kapta az a turné, ami a német power metal két legnagyobb múltú bandáját, a Brainstorm-ot és a Rage-et viszi körbe a kontinensen, ráadásul mindketten teljes programot játszanak. Mind a Brainstorm, mind a Rage komoly magyar rajongótáborral bír, hiszen mindkét csapat rengeteget turnézott hazánkban, a magukkal ragadó nótáik pedig megtalálták az utat a közönség szívéhez. Október 20-án a két csapat a Barba Negra Blue Stage-en lép fel.
  
   A Brainstorm története hosszú időre nyúlik vissza, a Torsten Ihlenfeld (gitár), Milan Loncaric (gitár) és Dieter Bernert (dob) által 1989-ben alapított csapat már az 1990-es évek elején ismertté vált a német underground-ban, de az első nagylemez, a Hungry meglehetősen későn, csak 1997-ben jelent meg. A siker viszont így is elsöprő volt, csakúgy mint az 1998-as Unholy idején. A legnagyobb sikereket azonban a Marcus Jürgens-et váltó Andy B. Franck énekessel érték el, ő lett végül is a Brainstorm jellegzetes hangja. A zenekar legjobb alkotásainak a Metus Mortis és a Soul Temptation albumokat tekintik, de a 2005-ös Liquid Monster és a 2007-es Downburst lemezeket is a legkiválóbbak között kell megemlíteni.
  
  A 2009-es Memorial Roots és a két évre rá érkező On The Spur Of The Moment egyaránt korrekt alkotások, de a rajongók szerint jobb dalcsokrokat is adott már ki a csapat. A 2014-es Firesoul lemezt aztán ismét a jobbak között emlegették, a 2016-os Scary Creatures pedig folytatta a sort a bejáratott Brainstorm stílusjegyek tekintetében. A csapatnak megvan a jellegzetes zenei világa, amiből túlságosan sosem akartak kilépni, így minden azon múlik, mennyire fogós, emlékezetes, énekelhető, fülbemászó dalokat sikerül megírni a következő lemezre.
  A 2018 szeptemberében megjelent Midnight Ghost-on ez olyan jól sikerült, mint már nagyon régen. Ezt a lemezt egyöntetűen az újkori Brainstorm csúcsának tartják a legtöbben. A stílus továbbra is változatlan, de ezúttal valamit még az eddigieknél is jobban eltaláltak Andy B. Franck-ék. Hasonló a helyzet a 2021-ben megérkezett Wall Of Skulls albummal, ahol szintén nem adják lejjebb a színvonalat. Így mára bátran kimondhatjuk, hogy a Brainstorm ismét a régi fényében tündököl.
  
  
  Az utóbbi időkben komoly változásokon ment keresztül a német power metalos Rage zenekar, így mára teljesen új felállással érkeznek. Kulcsmomentum volt, hogy a csapat egyik zenei agyának tartott Victor Smolski gitáros 2015-ben elhagyta a zenekart és megalapította saját bandáját, az Almanac-ot. Vele egyidőben távozott André Hilgers dobos is. Az egyedül maradt zenekarvezető, ´Peavy´ Wagner nem esett pánikba, hanem újjáalakította a csapatot, ami egyfajta új kezdet is a Rage-nek.
  
  Ekkor érkezett a venezuelai származású Marcos Rodriguez, aki pont egy Rage tribute bandából került a zenekarba, a görög gyökerekkel bíró Vassilios Maniatopoulos pedig már Németországban született és eddig a Tri State Corner zenekarban énekelt, akik a Rage-dzsel is turnéztak már, többek között éppen Magyarországon, az A38 hajón is felléptek. Ő itt a dobos posztot töltötte be.
  
  Azonban ez a tagság nem maradt tartós, mára csak Vassilios Maniatopoulos maradt Peavy mellett. 2020-ban sikerült ismét megszilárdítani a felállást Stefan ´Stürmer´ Weber és Jean Bormann gitárosokkal, vagyis immár 2 gitárosra bővült a létszám a Rage-ben. Ez az új felállás fog debütálni Magyarországon.
  A Rage tekinthető az egyik legtermékenyebb németországi heavy metal csapatnak, hiszen több mint 20 nagylemez fűződik a nevükhöz, nem beszélve a legkorábbi időszakról, amikor még Avenger néven futottak. A mérhetetlen mennyiségű sorlemez sikerében számos zenész vette ki a részét, hiszen a Rage felállása szinte sosem volt állandó.
  A kezdeti klasszikus heavy metalos megközelítés után, egyfajta megújulást hozott a 2006-os Speak Of The Dead lemez, ugyanis ekkor már a klasszikus zenei gyökerekkel rendelkező Victor Smolski ötletei nyomták rá a bélyeget a dalírásai folyamatra. A monumentális, nagyzenekari témák sohasem látott mennyisége egy teljesen új arcát mutatta meg a Rage-nek.
  Smolski távozásával a monumentális megközelítés ismét direktebbre, lényegre törőbbre váltott, ezeket példázzák az azóta megjelent lemezek. A nyersebb, harapósabb, olykor kifejezetten thrash-esebb hangzású anyagok bizonyítják, hogy a lendület továbbra sem fogyott ki a zenekarból.
  
  
  A Rage számtalan alkalommal fellépett nálunk és ´Peavy´ Wagner vidám közvetlensége, a mindenkori zenésztársak precíz zenei felkészültsége, a remekül megírt nótákban, slágerekben bővelkedő életmű és a koncertek óriási hangulata a mostani fellépésüket is kihagyhatatlan eseménnyé nyilvánítják. A Brainstorm és a Rage a német power metal legszínvonalasabb produkcióit mutatják fel és ezek a csapatok arról is híresek, hogy a konferálásokban is rendkívül jól tudják szórakoztatni a közönséget. A dallamos metal híveinek fontos esemény lesz tehát az október 20-i Brainrage Over Europe turné.
  
  A H-Music Hungary bemutatja: Branrage Over Europe Tour 2022
  2022, október 20., csütörtök
  Budapest, Barba Negra
  Fellépők: Brainstorm, Rage
  Facebook esemény



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 blood incantation    in-dock    szelíd teremtés    selah vie    aceldama    ryan tedder    végső állomás    laime pilniga    good knives    maria brink    nagyúr    karnak    a papháború a vámpírok ellen    hardcore    bikini    pozvakowski    transitional    helena bonham carter    szelíd teremtés    túl jó nő a csajom    toportyán férgek    ahumado granujo    the faceless    eva under fire    máté bence  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!