hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2022. október 5. szerda   16:14
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Ultima Ratio Fest: Moonspell + Insomnium
2022. október 10, Barba Negra Blue Stage



  Közös headliner koncerttel érkezik hozzánk a metalzene borongós, szívbemarkoló világát felmutató két alapcsapat, a portugál gothic metalos Moonspell és a beszippantó hangulatáról híres finn Insomnium. Az október 10-i koncert viszont egyfajta kis minifesztivállá alakult a Borknagar, a Wolfheart és a Hinayana részvételével, nem véletlenül Ultima Ratio Fest néven indulnak útra a csapatok.
  
  A Moonspell zenéjében a költészet és a művészet karöltve, bűntársakként létezik, felvértezve a történetmondás ősi hagyományaival, és a klasszikus zeneiség tehetségével. Azt mondanám, zenénk egyfajta keveréke a szépségnek és a borzalmaknak, a robosztus hangzásnak és a lágy dallamoknak” - fogalmazta meg az énekes Fernando Ribeiro muzsikájuk esszenciáját. Bő évtizede kezdett közös zenélésbe a gárda, többek között a Celtic Frost és Sisters Of Mercy zenéjének hatására. Első két, portugál népzenei hatásokkal átszőtt albumuk (Wolfheart-1995, Irreligious-1996) pedig épp elég volt ahhoz, hogy megismertessék magukat a világgal. Stílusos előadás, misztikus szövegek fémjelzik e két albumot, melyek a stílus alapművei közé tartoznak, majd tehetségük csiszolása, egyfajta útkeresés következett, mely aztán elvezetett a 1999-es The Butterfly Effectig. Ezt követően sikeres turnék sora várt rájuk Észak-Amerikában olyan bandákkal, mint az In Flames, vagy az Amorphis, és egy európai körút a Kreatorral. 2001-ben jelent a Darkness And Hope, egy teátrális, szenvedélyes album, amivel ismét koncertezni indultak, közös turnéra a Lacuna Coil-lal.
  
  A csapat egyik legfőbb erénye, hogy egyenletesen erős színvonalon alkot, így gyengébb alkotás nem került ki a kezeik közül. A soron következő The Antidote és a Memorial mellett viszont még így is kiugró az életműben a 2008-as Night Eternal, ami sok rajongó kedvencévé vált. A csapat 2-3 évente megbízhatóan szállítja az új dalcsokrokat (Alpha Noir / Omega White-2012, Extinct-2015, 1755-2017), aminek csak a Covid okozta zűrzavar vetett véget.
  2021-ben viszont megérkezett a várva várt új album, a Hermitage. Ezzel a lemezzel a tarsolyban érkezik hozzánk Portugália talán legismertebb metal bandája, a Moonspell.
  
  
  Az 1997-ben alakult Insomnium-nak 2002-ben jött ki az első lemeze, In The Halls Of Awaiting címmel. Az azóta öt továbbival bővült diszkográfiájával a finn zenekar kialakított egy sajátos, atmoszférikus, kicsit borongós, szomorkás, de mégis súlyos és erőteljes zenei irányt, amely a melodic death metal, a doom metal hatásaitól sem mentes. Több alkalommal is fellépett már nálunk a csapat és mindig lehengerlő, magával ragadó élmény fűződött a nevükhöz.
  A 2016-ban megjelent Winter´s Gate pedig nem egy akármilyen lemez lett, hanem egy monumentális konceptalbum, 7 egybefüggő tétellel. A változatos, magával ragadó hangulatú zene sokakat megérintett, a március 20-i koncertjükön a Room 041-ben erről a korongról is elhangzott néhány tétel. Legutolsó nagylemezük a 2019-es Heart Like A Grave, amit 2021-ben az Agent Moon című EP követett.
  Az Insomnium-nak az igazi ereje az élő fellépések, ahol képesek elvarázsolni a közönséget az éteri dallamokkal, a zúzós skandináv riffekkel és a jól megírt dalokkal. A Moonspell és az Insomnium zenéje egyaránt az érzelmekre hat.
  
  
  Velük érkezik a skandináv folk/black metal kultikus bandája, a norvék Borknagar, akik 2019-ben adtak ki utoljára albumot, True North néven. Jön még az Insomnium-hoz hasonló műfajban alkotó, szintén finn Wolfheart, akiket Rockmaratonon is láthattunk már. A Hinayana pedig egy amerikai doom/melodikus death metalos csapat, akik szintén a tiszteletüket teszik.
  
  A H-Music Hungary bemutatja: Ultima Ratio Fest 2022
  2022. október 10., hétfő
  Budapest, Barba Negra
  Fellépők: Moonspell, Insomnium, Borknagar, Wolfheart, Hinayana
  Facebook esemény



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 over promises    superhero    jón thor birgisson    butal assault    the kooks    irish    bam margera    artisjus    hollywoodoo    téglás zoli    the black dahlia murder    prong    flamedrop    livesound    underworld 4    fridvalszki mark     bourne    artas    dan patlansky    grain    structures    album    les touffes kretiennes    mark hoppus    house of pain  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!