hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2022. október 4. kedd   06:29
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Yettel Stage – dobbantó a nagyszínpadra
2022. október 8.Budapest V. Szabadság tér

  Hat órányi ingyenes megakoncert hazai sztárokkal, feltörekvő tehetségekkel, közös zenéléssel – erre számíthatunk október 8-án, Budapesten, a Szabadság téren. A Yettel Stage platform azzal a céllal hozta össze a befutott zenészeket a zenei pályájuk elején járó bandákkal, hogy lendületet adjon a kezdőknek, a „nagyok” támogatásával. A színpadon Majka, a Punnany Massif, a Margaret Island, valamint Perrin, a Kacaj és a The Pontiac.
  
  A Yettel Stage program keretében három, a legkülönbözőbb stílusterületekről érkező elismert hazai előadót kértek fel, hogy ajánljanak olyan tehetségeket, akiknek szívesen egyengetnék az útjukat. A kezdeményezés különlegessége egyrészt, hogy egy-egy hazai sztár a felkarolt zenekarral együtt koncertezve népszerűsíti a pártfogoltját, másrészt a kérés az volt, hogy olyan zenekart válasszanak mentoráltjuknak, akikkel közös régióból, akár egy városból származnak.
  
  Így állt össze tehát a három pár. Majka a hazai a soul és funky szcéna egyik legfiatalabb és legkarakteresebb képviselőjét, Perrint karolta fel, hogy felesleges maníroktól mentes dalaival a 80-as évekbe repítse vissza a nagyközönséget. Az ózdi hős így nyilatkozott: “Örülök, ha valami a tehetségtől hangos, a Yettel Stage kezdeményezése éppen ilyen. Komoly felelősség is ez, hiszen telt ház előtt játszani hatalmas lehetőség és motiváció is egy fiatalabb bandának. Szívesen állok jó ügyek mellé, ez a közös munka pedig Perrinnek jelentős ismertséget hozhat.” Perrin szerint is hatalmas lehetőség ez a kezdeményezés a fiatal zenekaroknak. “Ebben a szakmában kezdőként nagyon nehéz anélkül kitörni, hogy egy ilyen, vagy hasonló szituáció ne történjen meg” – tette hozzá a Perrin, a közös koncertezés jelentőségéről.
  
  
  
  Manapság hiába a tehetség, ha nincs, aki megadja az első lökést. Ezért is fontos a bluesos dallamokból építkező The Pontiac-nak, hogy őket karolta fel a Margaret Island, hisz’ így még nagyobb közönség előtt mutathatják meg magukat. ”Rengeteg izgalmas magyar zenekar van, szuper lenne, ha minél többet megismerne a közönség. A The Pontiac amerikai, blues-os zenéje magyar nyelven nagyon ritka. Úgy érzem, van közönségük, csak még nem kaptak elég fényt. Ennél a projektnél megtapasztalhatták, hogy milyen egy klipforgatás, egy koncertre készülni, és milyen, amikor az embert egész nap nyüstölik, interjúztatják stb., ami hozzá tartozik az egészhez ” – mondta Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője. „A klipforgatáson például ez volt az első élményünk, hogy milyen az, amikor megmondják, mit, hogyan csináljunk és nagyon jó érzés volt, hogy ennyire foglalkoztak velünk” - mondják a The Pontiac tagjai.
  
  Van hét srác, akik a zene szeretetétől vezérelve úgy döntöttek, hogy megmutatják, igenis elfér egymás mellett az autentikus népzene és a pop. Így alakult meg a Kacaj zenekar, akikre a növekvő népszerűség mellett a Punnany Massif is felfigyelt. “Az elmúlt 20 évben számtalan dologgal találkoztunk már a magyar zeneiparban és úgy gondoljuk, szinte kötelességünk segíteni a még kevésbé ismert, ámde tehetséges bandáknak – vagy tapasztalatainkkal, vagy azzal, hogy megosztjuk velük a színpadot” – mondták a Punnany tagjai. “A Kacajt azért is választottuk, mert a magyar népzene autentikáját formálja mai nyelvre érthetően, mai fiataloknak, mai hangzással.” A Kacaj is nagy dobbantónak tartja ezt a lehetőséget: “Számunkra a Yettel Stage azt adja, hogy kicsit bepillantást nyerünk abba, hogy mi lenne, ha marha nagyban lennénk” – mondják a zenészek.
  
  
  
  “A telekommunikáció erejét szeretnénk megmutatni a Yettel Stage zenei platformmal azáltal, hogy összekötjük a tehetséget a hírnévvel, valamint a digitalizációt a személyes találkozás varázsával. Ugyanezt a célt szolgálja az Akvárium klubbal most indult együttműködésünk is. Budapest ikonikus kulturális színteréről van szó, ahol a kitűnő minőségű mobilhálózatunk mellett – támogatóként – ingyenes wifi-vel és mobiltöltő-állomással segítjük magasabb szintre emelni a látogatói élményt” – mondta el Dolezsai Gergely, a Yettel márka- és marketingkommunikációs igazgatója.
  
  A zenei platform célja tehát, hogy országos ismertséghez segítse a tehetséges előadókat a digitális eszközök és a rutinos zenei alkotók tapasztalata által. A program idén nyáron egyedülálló, ingyenes koncertsorozattal indult, és a három feltörekvő zenekar a kommunikációs támogatás mellett egy-egy videóklipet is kapott. A klipek már láthatóak is: valamennyi vezérfonala egy utazás – hol képletesen, hol pedig ténylegesen utaznak benne a zenészek. Életképek láthatók számukra kedves helyszínekről: beköszön a pécsi próbaterem, a kisvárosi panelvilág vagy épp a balatoni táj, a helyek, ahonnan a zenekarok indultak.
  
  A zenei platform pedig október 8-án csúcsosodik ki a Szabadság téren, az ingyenes Yettel Stage 5G Koncerten, ahol fellép Majka, a Margaret Island, a Punnany Massif, a Kacaj, Perrin és a The Pontiac, a koncert pedig a Yettel 5G hálózata segítségével online streamen is követhető lesz a Yettel Facebook-oldalán.
  
  
  The Pontiac: Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock és a hazai alter keserédessége találkozik a The Pontiac dalokban. A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac zenekar 2017-ben indult. Ebben az évben jelentette meg első lemezét, a Morning Rain című EP-t. A nagylemez Are You Ready Now? címmel 2019. május 3-án debütált. 2020. nyarán – a pandémia okán – 4 dalos közönség nélküli felvételt jelentettek meg, benne három sosem hallott új dallal – még angol nyelven, majd a hamisítatlan amerikai hangulatú blues-rock dalok után megjelent első magyar nyelvű szerzeményük, a Csak Egyetlen Lámpa Ég, amely kicsit édes-bús hazai ízeket hordoz, de az összkép változatlanul tükrözi a csak a zenekarra jellemző, „pontis” életérzést. A zenekar 2021. október 28-án adta ki második (és egyben első magyar nyelvű) nagylemezét.
  
  A Kacaj zenekar különlegessége, hogy nem csak korosztályspektruma szempontjából, hanem a zenei műfajok terén is széles skálán mozog. Az alternatív rocktól kezdve a rapzenéig számos áthallás található a banda hangzásvilágában, a kapocs pedig nem más, mint a magyar népzene. A maguk progresszív módján, mégis popzenei köntösben, örömzene formájában születnek dalaik. Fiatalos lendületük és a magukkal hozott vidéki energiák garantálják a fergeteges koncertélményt.
  
  Perrin zenéje a hetvenes-nyolcvanas évek soul és funk hangzásából inspirálódik, előremutatóan és kísérletező kedvvel kanyarogva az igényes pop és az underground határai között. „Tengerparton autózás, érzelmes, letisztult, Cadillac-esztétika” jellemzi a száundot saját szavaival Palotai Soma, azaz Perrin. Tört ütemek és feszesebb 4/4-ek váltakozva adják az alapot az analóg szintik meleg hangjai és szenvedélyesen előadott, angolnyelvű szövegek alá, mindez egy könnyed, modern hangszerelésbe csomagolva. Ez az a fajta, érzelmekkel átitatott, őszinte, de felesleges maníroktól mentes soul zene, amit Stevie Wonder játszana, ha ma lenne fiatal.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jamie chung    Üvegtigris    human error    inspector cluzo    dew scented    uli jon roth    adrian brody    jorge salán    tower heist    men in the box    sturle dagsland    whitechapel    biorobot    ray charles    star positive    the exploited    deadly apples    hinayana    the spirit    jetsam    continoom    arvas    slytract    the halo effect    -szeged  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!