hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [tehetségkutatás]  2022. szeptember 7. szerda   06:19
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Idén európai uniós témában hirdetik meg az ESTÖRI - Kreatív Történelmi Versenyt!


  Kik voltak az Európai Unió alapítói és mi vezérelte őket? Milyen együttműködésekből nőtt ki és hogyan fejlődött, bővült az európai stabilitást hosszú évekre meghatározó együttműködési rendszer? Milyen pozitív folyamatok indultak el és milyen eredmények születtek kulturális és gazdasági téren?
   Ezekre a kérdésekere is választ keresnek majd azok tizedikes (és kilencedikes) diákok, akik jelentkeznek az Esterházy Magyarország Alapítvány Estöri – Kreatív Történelmi Versenyének idei fordulóira. A verseny célja ebben az évben is az, hogy minél izgalmasabb módon, a 21. század eszközeivel segítse a diákokat ezúttal az európai unió kialakulása történetének a megismerésében. A versenyre október 10-ig lehet jelentkezni.
  
  Mától indul a jelentkezés az Esterházy Magyarország Alapítvány szervezésében megvalósuló Estöri - Kreatív Történelmi Versenyre, amely immár hetedik alkalommal várja a történelemért rajongó diákok csapatait. A csapattagok közzé érdemes a történelemhez jól értők mellett újságírói vénával, szépérzékkel és informatikai tudással felvértezett társakat is beválogatni, mert az Estörin a sokféle tudás és képesség ötvözete a siker záloga.
  Az idei téma „Az Európai Unió története, kulturális gyökerei és napjainkban betöltött szerepe”. Ezúttal tehát a csapatok arra vállalkoznak majd, hogy kreatív módon dolgozzák fel az Európai Unió megszületésének történetét 1957-től 2004-ig, Magyarország európai uniós csatlakozásáig. Ehhez pedig – a verseny hagyományaiból és szellemiségéből következően – korunk mobileszközeit és a digitális technikát is segítségül hívhatják. Az online térben rájuk váró izgalmas kihívások mellett személyes megmérettetésre is sor kerül majd a középdöntő és a döntő alkalmával. Addig azonban még számos feladat áll a csapatok előtt.
  A beugró online kvíz kérdéseit sikerrel megoldó diákokra a középdöntőben egy elképzelt 20. századi, európai online magazin címlapjának megszerkesztése és vezércikkének megírása vár, emellett egy kreatív prezentációt, egy csapatfotót és egy rövid videót is el kell készíteniük. A döntőbejutók már egyenesen a közösségi médiát vehetik célba, hisz a felkészülés szakaszában a feladatuk egy megadott európai uniós témához kapcsolódó Instagram profil elkészítése lesz. Ezt követően, a személyes részvétellel zajló döntőben, az ábrázolt jelenséghez kapcsolódó gyakorlati feladatok megoldásával mérik össze tudásukat és kreativitásukat, hogy kiderüljön, ki a legjobb az idei versenyben.
  
  Az Alapítvány a középiskolák 10. (és 9.) osztályos tanulóinak jelentkezését várja, akik 3 fős csapatokban versenyezhetnek majd a három fordulós megmérettetésen.
  Megéri megdolgozni a dobogós helyezésért, hiszen az első három helyezettet az Esterházy Magyarország Alapítvány értékes informatikai és audiovizuális eszközökkel jutalmazza. A legjobb versenymunkákat pedig a szervezet honlapján és közösségi média felületein is publikálják.
  
  Az online jelentkezés szeptember 6-án indul. A szervezők arra biztatják a csapatoka, hogy ne habozzanak a jelentkezéssel, hogy minél hamarabb elkezdhessék a szakirodalom tanulmányozását.
  Az Alapítvány október 10-ig várja a háromfős csapatok és felkészítőtanáraik jelentkezését a www.estori.hu oldalon.
  
  
  
  Esterházy Magyarország Alapítvány
  Az Esterházy Magyarország Alapítvány fő küldetése, hogy progresszív módon fenntartsa és minél szélesebb körben megismertesse az Esterházy család örökségét. Kulturális oktatási és zenei projektjei révén nemcsak őrzi a nagymúltú család örökségét, de új kulturális és társadalmi értékeket teremt Magyarországon. Tevékenységét 2021-ben Genius Loci díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért díjjal ismerték el. A PR szakma rangos hazai díjai közül 2020-ban egy arany, két ezüst, valamint két bronz díjat nyert el a Content+Marketing Awardon, illetve a Prizma Kreatív PR Díj elnevezésű megmérettetésen. 2020-ban a nemzetközi European Excellence Awardon és a PR-szakma Oscarjának is nevezett SABRE Awards-on is a döntősök közzé került, az IPRA GOLD AWARD-on pedig nyerteseként végzett



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 időgép    suffokate    prometheus    tesstimony    holmes    rózsakő    corrosion of conformity    kinkiez    enforcer    kosheen    whocares    blu-ray    hory gergely    orden ogan    dead end path    tv manci    pogues    dance or die    szerelem    evergrey    sorbon sexual    katzenjammer    martin scorsese    death to all    shadowthrone  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!