hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2022. szeptember 2. péntek   21:35
nincsen hozzászólás

szerző: Vik
Infected Rain és Nest of Plagues
2022.augusztus 16. Analog Music Hall

  Augusztus 16.-án az Analog Music Hallban lépett fel a két zenekar. A közös vonásuk, hogy mindketten idén jelenítették meg a legfrissebb korongjukat, az Infected az Ecdysist, a Plagues pedig a To Kill a God-ot, ami lefordítva annyit tesz, hogy megölni egy istent. Ezen az albumon található a Lena Scissorhandssel közös daluk is. Na de hogyan is alakult ez a keddi nap?
  
  Azt be kell látni, hogy az este elég problémásnak indult mindenki számára. Az Infected Rain turnébuszával akadt egy kis malőr, így a kapunyitás, és ezzel a koncertek menete is csúszott egy órával, így nyolckor kellett (volna) odaérni. Az Analog egyébként Újbudán található, és majdnem egy évig laktam kettő háznyira tőle, de sajnos 15-én ki kellett költözzek, pontosan egy nappal a koncert előtt. Így pedig pechemre a 7-es busz kegyelmére voltam ítélve, ami természetesen dugóba keveredett, így az előzenekar, a Nest of Plagues elejéről is szégyenszemre lecsúsztam. Maga a helyszín kívülről első ránézésre baljóslatú, de belül kifejezetten hangulatos, csak nagyon meleg van, mindenkit óvva intenék a bakancsoktól. A Nest of Plagues 20:30-kor lépett színpadra. A hazai együttesről egyébként érdemes pár dolgot megemlíteni; 2014-ben alakultak, műfajilag leginkább a groove és death metált képviselik. Eddig kettő teljes albumuk jelent meg, az End of the Comedy, 2018-ban, illetve az idei To Kill a God. A tagok Ivanics Dániel (vokál, basszusgitár), Breier Máté (gitár), Fűr Balázs (dobok) és Kövecses Evelin (gitár). A zenekar ¾ részével rövid interjút is készítettem, ugyanis felléptek a Fekete Zaj fesztiválon is. Hallomásból tudom, hogy az Analogos koncertjük technológiai baki miatt nehézkesen indult, de utána hamar a húrok közé csaptak, és mikorra én tiszteletemet tettem az eseményen, már nyomát sem lehetett érezni a döcögős kezdésnek. Középen pogó alakult, és előttem is igazán táncos lábú egyének csikorogtatták a padlót, a szó szoros értelmében. Remekül passzolt a basszusgitárhoz. Hallhattuk a Heredity-t, a Megalomania-t, a The Silent Ones-t, ám Lena nélkül, (az interjúban elárulják, miért, úgyhogy aki érdeklődik, érdemes elolvasni) illetve zárónak pedig a To Kill a God-ot játszották.
  
  Rövid átszerelés után, és egy cuba librével később megérkezett a várva-várt Infected Rain. A 2008-ban alakult Moldovai együttes egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az új albumot turnéztató banda tagjai Lena Scissorhands (vokál), Vadim „Vidick” Ojog (gitár) Vladimir Babici (basszusgitár) Serghei Babici (gitár) és Eugen Voluta (dobok). Az első szám, a Pendulum egy erős nyitánnyá vált, és alaposan feltüzelte a közönséget. Megszólalt még a Black Gold, a The Earth Mantra és a The Realm of Chaos is. Lena megemlítette, hogy magyarleckéket vett a koncert előtt, de mivel a nyelv nehéz, mindössze két kifejezést sajátított el: ‘Köszönöm’, illetve ‘Nem hallak’, arra az esetre, a közönség nem sikítana eléggé hangosan. Szerény véleményem szerint ez pontosan elég a túléléshez. Egyébiránt pedig Lena narancssárga, két copfba fogott raszta tincsei igazán irigylésre méltóak. Középtájt csendült fel a talán legismertebb számuk, a Passerby, melyhez a csinos énekesnő annyit fűzött, hogy ezt bizony ismerjük. A hangos visszataps előtt az Orphan Soul szólt, majd két dal erejéig még visszatértek a színpadra. A Fool the Gravity és a Sweet, Sweet Lies zárta az estét.
  
  Összességében úgy vélem, mindkét zenekar egyedi hangulatot tud teremteni a koncertjeiken, ám a célközönség eléggé specifikus, ugyanis sajnos nem mindenki nyitott erre a zenei ágazatra, amit ők képviselnek. Mindenesetre, mindenkinek tudom ajánlani, hogy adjon egy esélyt nekik, és látogasson el a zenekarok következő előadásaira.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 eluveite    kyuss    dehumanized    faces of suffering    just go with it    creativeselector    hour of penance    solar scream    death dta    mint gloria estefan    együtt az ég alatt    guns n roses    xentrix    sharon tate    tyr    headcat    guns n´ roses    gedeon    karinthy frigyes    tankcsapda    blake lively    death valley screamers    no omega    structures    clint eastwood  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!