hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [program]  2022. július 7. csütörtök   06:15
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Debreceni Virágkarnevál .
2022. augusztus 15-21. Debrecen

  1.200 hazai táncos, 400 külföldi karneváli felvonuló és körülbelül 500.000 élővirág érkezik a Debreceni Virágkarneválra, mely már közel 3.000 ember közreműködésével valósul meg. Az 56 éves tradícióval rendelkező karnevál napjainkban lényegesen több, mint látványos virágkompozíciók és nemzetközi művészeti együttesek felvonulása: egy héten át tartó színes programkavalkád, melyen számtalan látogató megtalálhatja a számára leginkább vonzó szórakozási lehetőséget. Ez évben augusztus 15. és 21. között kerül megrendezésre.
  
  A Debreceni Virágkarnevál augusztus 15-ei nyitóprogramján, a Klasszikusok Éjszakáján ismét velünk tart egy feledhetetlen koncerttel Ramon Vargas mexikói operaénekes a Kodály Filharmónia kíséretében. A Nagytemplom előtt felállított színpadról tölti be a Kossuth teret zenéjük. Ezen a napon indul a „Táncol a város” projekt, melynek keretein belül debreceni és környéki tánccsoportok 1.200 táncosa bukkan fel a belváros különböző pontjain, terein.
  
  Megnyílik - és egészen 21-éig látogatható - a Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake, mely idén a hazai kézműves, kraft söröket helyezi a fókuszba – így a közönség megkóstolhatja többek között a BAZ Beer, a Békésszentandrási Szent András Sörfőzde, az Ugar Brewery, a Mad Scientist, a Hajdú Serház, a HopTop Brewery, a Viharsarok Sörfőzde söreit – miközben a jól bevált cseh sörök is palettára kerülnek. A Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake szórakoztató és izgalmas eseménynek ígérkezik, melynek hangulatáért Winkler Róbert a rendezvény házigazdája felel. A Bényi Galéria közreműködésével a városba érkezik a Magyar Sajtófotó Kiállítás anyaga, mely a Csapó utcán tekinthető meg.
  A teljes karneváli héten kézműves vásárra várják a helyi alkotók a látogatókat, hogy megmutassák termékeiket a Piac utca 1-3. szám alatt.
  
  A karneváli hét második napján, augusztus 16-án a Helyőrségi Zenekar koncertje várja a hallgatóságot a Szabadtéri Színpadon. És megnyílik a Bényi Galériában a Billufeszt, mely kortárs illusztrációs kiállítás az év egyik legtrendibb kiállításanyaga.
  
  Az egyhetesre nőtt karnevál igyekszik minden igényt kiszolgálni, és minden korosztályt megszólítani. Ezt mutatja az a két program is, melyre augusztus 17-én kerül sor. A családok és azok kisebb tagjainak legnagyobb örömére 17-én elindul a Galiba Gyermekfesztivál, melynek idén is a Nagyerdei Kultúrpark: Debreceni Állatkert és Vidámpark szolgál otthonául. A megújult vidámpark eleve óriási élményeket kínál a gyerkőcök számára, de a gyermekfesztivál további interkaktív és izgalmas színpadi produkciókat, játékokat tartogat. A programok idén a szakmák bemutatására épülnek. A Galiba Gyermekfesztivál ingyenesen látogatható a családok számára, mellyel talán az országban egyedülálló módon kínál lehetőséget arra, hogy anyagilag kevésbé terhelve kapcsolódjanak ki a családok akár öt napon keresztül.
  
  A Dósa Nádor térre estére a Kacaj Zenekar érkezik hatalmas hangulattal, és egészen biztosan a teljes teret betöltő utcazenével, vidám táncolással.
  Este 20:30 órától a Magashegyi Underground koncertjén vehetnek részt a zenekar és a karizmatikus énekesnő, Bocskor Bíborka rajongói.
  
  Augusztus 18-án 13 külföldi tánccsoport érkezik a városba a világ különböző pontjairól, így többek között indiai, spanyol, kolumbiai, olasz, török, belga és német táncosok is Debrecenbe látogatnak pazar, látványos ruhákban és kosztümökben. Már évek óta működő hagyomány, hogy a hungarikumként ismert szőregi rózsával ültetik be a Székelyek parkját, - a magyar csoportokkal közösen azért, hogy megmutassák, hogyan élnek és dolgoznak együtt, egymásért békében a világ különböző pontjairól érkező emberek. A belvárosban térzenével, fúvószenekarokkal találkozhatnak az érdeklődők, továbbá ezen a napon kezdődnek a „Fények éjszakái”. A kreatív koncepció magában foglalja a hazai és a külföldi táncosok mesterséges és természetes fényekkel történő játékát, másrészt utal arra a látványra, amely a pazar fényfestést és fényárt takarja, mely csodákban úszik majd a Belváros, a Kossuth tér, a Dósa Nádor tér és a Békás-tó is. Debrecenben először, Budapest után második helyszínként, mutatkozik be a Digitális Művészeti Kiállítás, a Cinema Mystica, mely a hét egyik legizgalmasabb programjának ígérkezik. 20:30 órától Malek Andrea koncertjén vehet részt az érdeklődő közönség a Szabadtéri Színpadon.
  
  Augusztus 19-én hagyományteremtő programelem indul útnak: kezdődik a zöld vásár! A növények ebben az új programelemben is megjelennek, és idén először kalauzolják a növények szerelmeseit a BOTANICA Kertészeti Expo kiállítói, árusai és előadói a Kölcsey Központban és a Baltazár Dezső téren. Számítani lehet előadásokra és beszélgetésekre a kültéri és beltéri virágtartás fortélyairól, kiderül, hogyan kell a pozsgásokat vagy a kaktuszokat gondozni, vagy milyen évszakban mivel érdemes etetni a madarakat; de praktikákat tudhatunk meg a kertgondozásról is, és arról, hogy mely növényeket érdemes a belvárosi balkonokon tartani.
  Ezen a napon nemzetközi virágkötészeti versenyt is megcsodálhatnak az érdeklődők. Azoknak is ajánlunk, akik esztétikai értékük okán érdeklődnek a szép virágkompozíciók iránt, de azok számára is, akik virágkötészettel foglalkoznak, és szívesen lesnének el egy-egy praktikát az érkező versenyzőktől.
  Este a Kossuth téren Fenyő Miklós koncert és 80-as évek partija várja a látogatókat.
  A IV. Night Ride évről évre egyre növekvő érdeklődésnek örvend. Érkeznek a különböző cégek munkatársai és az egyéni jelentkezők, családok és barátok is a hatalmas éjszakai kerékpáros felvonulásra, ahol minden a színes, ötletes feldíszített biciklikről szól. Hamarosan elérhetővé válik a felhívás és a regisztráció.
  
  A Debreceni Virágkarnevál idején is arra buzdítják a szervezők a helyi lakosokat, hogy minél többen kerékpározzanak, ezért egy nyereményjátékot is hirdetnek.
  Ha valaki a tömegközlekedést választaná, ott is meglepetések várják: felvirágozott buszmegállók és zöld oázisok, sőt csicsergő villamossal is utazhatnak a közlekedők.
  
  Az augusztus 20-i karneváli felvonulás turisztikailag is fontos esemény ebben az időszakban. A környék szállodáit, hoteleit, panzióit és magánszálláshelyeit is megtölti vendégekkel, ezért bátran mondhatjuk, hogy országosan is érdeklődnek a rendezvény iránt, és a határon túlról érkezők számára is izgalmasnak ígérkezik.
  
  A karneváli felvonulás gyülekező pontja a Petőfi tér, és 9:00 órakor indul a karneváli menet. A felvonulási útvonalon lehetőség lesz – jegy ellenében – a tribünökön helyet foglalni: a Rózsa utca, a Piac utca, a Nagytemplom, a Hatvan utca, a Bethlen utca, az Egyetem sugárút, végül pedig a Nagyerdei körút melyen végigmegy a karneváli forgatag.
  
  Az idei 12 virágkocsi nem rendelkezik egységes tematikával, ezért a finanszírozó vállalatok és a virágkocsikat készítő képzőművészek szabad kezet kaptak kreativitásukat bemutatni. Igyekeznek missziójukat, mottójukat megmutatni, úgy, hogy ezek ihletésében készülő alkotásokhoz minél több élővirágot használjanak. A tervek sok esetben nyúlnak vissza a gyermeki, rajzfilmeket idéző figurákhoz, mégpedig azért, mert rengeteg gyerek is kilátogat a Debreceni Virágkarneválra - és szeretnék őket is ámulatba ejteni a hatalmas virágfigurákkal.
  A virágkocsik- és szobrokhoz szükséges több százezer szál dáliák és egyéb élővirágok idén is a tulipánok hazájából, Hollandiából érkeznek. A karneváli forgatagot majd 2.000 táncos és fúvós zenekar kíséri.
  A virágkocsik csupán egy napon, augusztus 20-án tekinthetőek meg teljes létszámban a karneváli felvonulást követő virágkocsi kiállításon belépő ellenében a Nagyerdei körút és Nagyerdei Stadion Északi rendezvényterén - ezt követően egy részük Nagyváradra kerül.
  
  Impressziók – kép, zene, tánc címmel egy igazi crossover produkcióba csöppennek a Nagyerdei Parkba látogatók a Bényi Galéria iránymutatásával. A programban fiatal képzőművészek és táncosok vesznek részt festőállványok ölelésében, mely körül folyamatosan kortárs- és modern táncosok váltják egymást, zenei aláfestésre reagálva koreográfiákat, improvizációkat bemutatva. A kialakult benyomások és hangulatok adják majd a témát, melyek a képzőművészek vászonra visznek.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jazzanova    org4org    tom hardy    ratm    the wall street    queensryche    paddy and the rats    man in black iii    alias    julia roberts    endgame    sunn o)))    structures (can)    simon pegg    neokhrome    hobo blues band    blues    brass against    filmbox    infection    leander    torture squad    anvil    pain    paul di´anno  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!