hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2022. május 26. csütörtök   20:06
nincsen hozzászólás

szerző: Vik
Fit For an Autopsy (és sokan mások) a Barba Negrában
2022. május 21. Barba Negra

  2022 május 21.-én bevették a Barba Negrát a metálzene hirdetői; öt csapat lépett fel az este folyamán, a lineup pedig a következő volt: Sentinels, Great American Ghost, Enterprise Earth, Ingested és végül a headliner, a Fit For an Autopsy.
  
  A kapunyitás szokás szerint 18:00-kor történt, az esemény a Barba Negra zárt részén, a trackben volt megtartva. Az estét a Sentinels nyitotta meg. A viszonylag frissen alakult zenekar a 2020-as debütáló lemezét a ‘Collapse by Design’-t hozta el nekünk, egyenesen New Jersey-ből. A tagok Thomas Cardone (gitár), Chris Dombrowski (gitár) Danny Cruz (basszusgitár, háttérvokál), Dave Rucki (dobok, háttérvokál) és Josh Hardiman (vokál).
  Szokatlan módon nagy sikert arattak első előzenekarhoz képest. Igaz, hogy csupán félig telt meg ekkor még a track, de már kialakult egy méretes pogó a terem közepén, közvetlenül a keverőpult előtt. Eljátszották többek között az ‘Albatross’ és az ‘Embers’ című számukat is, de viszonylag rövid idő jutott rájuk az estéből. Koncert után a tagok kimentek a merchpulthoz beszélgetni a rajongókkal. Példájukat mindegyik előzenekar követte, szóval aki szeretett volna, válthatott velük pár szót.
  
  Őket követően állt színpadra a Great American Ghost, Massachusetts-ből. A 2012-ben alakult banda tagjai Ethan Harrison (vokál), Niko Gasparrini (gitár, háttérvokál), Joey Perron (basszusgitár) és Davier Perez (dobok). A legújabb kislemezük, a ‘Torture World’ idén jelent meg, erről is hallhattunk pár dalt, például a ‘Death Forgives No One’-t. Ethan igyekezett felhypeolni a közönséget, ezért gyakran állt a színpad szélére, sőt, egyszer lemászott a küzdőtérre, és miután szétválasztotta a tömeget, mint Mózes a tengert, kihirdette, hogy itt bizony ‘wall of death’ lesz, ám a legtöbb zenésszel ellentétben ő ott maradt a közepén. Bátor, én a helyében biztosan nem vártam volna meg míg nekem ront egy tucat ember. Egy dal erejéig beugrott egy gyors dalra a Fit for an Autopsy gitárosa, Pat Sheridan is. Az este folyamán több ilyen kollaborációt láthattunk.
  
  Ezután, középmezőnyben a 2014-ben létrejött Washington állam-béli Enterprise Earth szórakoztatta a jónépet. A banda nemrég énekescserén esett át, Dan Watsont Travis Worland váltotta a mikrofonnál. További tagok Gabe Mangold (gitár), Brandon Zackey (dobok) és basszusgitáron Dakota Johnson, aki az élő performanszoknál segít. Legutóbbi lemezük, a ‘The Chosen’ 2022-ben látott napvilágot. Eddigre a hangulat már igencsak ‘bulissá’ vált. A terem eleje egy nagy pogó volt szinte, 3-3 ember ácsorgott a két szélen (köztük én is), és két sor legelöl, mindenki más középen kergetőzött. Travisnek erős hangja van, és nagyon szívesen megkérdeztem volna tőle, milyen hajpakolást használ. Persze a legtöbb metálzenész hajkoronája irigylésre méltó.
  
  Na, és itt jön képbe az Ingested. Mikor kint várakoztam a Barba Negra előtt, az előbb említett zenekar tagjai is akkor érkeztek a helyszínre… - lime rollereken száguldva. Teljesen abszurd volt a szituáció. A 2006-ban megalapult brit együttes tagjai - Jason Evans (vokál), két copffal a fején mutatkozott, Sean Hynes (basszusgitár) és Lyn Jeffs (dobok) láthatóan hamar ráéreztek a budapesti közlekedés csínjára. Legutóbbi albumuk, a ‘Where Only Gods May Thread’ 2021-ben jelent meg, idén a ‘Rebirth’ című dalt adták ki. Jason mindenkit bátorított a pogózásra, olyannyira, hogy azt kérte (vagyis inkább kijelentette), hogy ahelyett, hogy a terem közepén szaladgál mindenki, toljuk ki a pogót a keverő köré. Szerencsére ez nem igazán valósult meg, azért mindennek van egy határa. A koncert keretében a ‘brit death metal vitathatatlan királyainak’ nevezte bandáját, de a két csinos copfja miatt nehezemre esett komolyan venni. Emberünk divatot teremt, az fix.
  
  Végezetül a headliner, Fit for an Autopsy következett. A terem megtelt, és érdekes módon a pogózók száma is lecsökkent. Vagy elfáradt mindenki, vagy jobban szerettek volna figyelni a dalokra. A 2008-óta zenélő banda szintén idén adta ki a hatodik stúdióalbumát ‘Oh What the Future Holds’ címmel. A srácok Will Putney (gitár), Pat Sheridan (gitár, háttérvokál), Josean Orta (dobok), Tim Howley (gitár), Joe Badolato (vokál) és Peter ´Blue´ Spinazola (basszusgitár) remekül értenek a hangulat gyártáshoz. Egy-egy kollaboráció erejéig beugrott Travis az Enterprise Earth-ből, akinek először nem volt bekapcsolva a mikrofonja, vagy a hangosítás volt rossz, de az első pár sornál alig lehetett hallani, és Ethan Harrison a Great American Ghost-ból. Az első sor olyan szinkronban headbangelt, mintha egy betanult koreográfiát csináltak volna, és szinte mindenki keze egyszerre lendült a magasba. Eljátszották a talán legnépszerűbb számukat, a ‘Black Mammoth’-t, záróként pedig az új ‘Two Towers’-t hallhattuk. Az este végére mindenki elfáradt, de ismételten egy jó bulit tudhattunk magunk mögött. Aki most nem tudott eljutni, legközelebb mindenképpen ajánlom, hogy tegye meg!
  
  


Kulcsszavak:
  fit for an autopsy     ingested     enterprise earth     great american ghost     sentinels 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Dühös deathcore négyes októberben: Thy Art Is Murder, Fit For An Autopsy, Whitechapel és Spite a Barba Negrában

Fear Factory, Stratovarius, Sonata Arctica, Deathstars, Poets Of The Fall, Annisokay, Beast In Black, Gloryhammer, Wind Rose, Thy Art Is Murder, Whitechapel, Fit For An Autopsy

Brutális, öt zenekaros turné élén tér vissza a Fit For An Autopsy

Bonecrusher festival 2010

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kapcsolódó fotók: 

FIT FOR AN AUTOPSY - 2022. május 21. BARBA NEGRA

INGESTED - 2022. május 21. BARBA NEGRA

ENTERPRISE EARTH - 2022. május 21. BARBA NEGRA

GREAT AMERICAN GHOST - 2022. május 21. BARBA NEGRA

SENTINELS - 2022. május 21. BARBA NEGRA
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the word alive (usa)    cloud 9+    hooligans    kyle eastwood    moonsorrow    ordog    dolhai attila    violator    the smurfs movie    hupikék törpike    james hetfield    porcupine tree    over help    mark wahlberg    björk    építészet    green zone    the amazing spider-man    we butter the bread with butter    barbears    omega    nuclear assault    sollen    Óriás    demi moore  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!