hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2022. május 18. szerda   06:19
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Indul a jegyértékesítés a Müpa 2022/23-as évadának programjaira


  A Müpa a következő évadban is a világ vezető zenekaraival, karmestereivel és szólistáival várja az érdeklődőket. A nézők az elmúlt hetekben az intézmény által kínált bérletek közül választhatták ki kedvenceiket, most azonban már külön-külön is megválthatják belépőiket az egyes előadásokra és koncertekre – a kínálatban ráadásul már nem csupán klasszikus zenei ínyencségeket találnak, de számos újonnan meghirdetett program is elérhetővé válik, köztük a nemzetközi és hazai jazzélet, a könnyű- és világzenei színtér olyan jeles képviselőinek koncertjei, mint a Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint Quartet, Kozma Orsi, a Hot Jazz Band, az Anima Sound System, Joep Beving, a Kings of Convenience, Melody Gardot, Makaya McCraven vagy épp Dianne Reeves.
  
  A Müpa 2022/23-as évada is felejthetetlennek ígérkező hangversenyeket tartogat a klasszikus zene kedvelőinek; Riccardo Chailly a Filarmonica della Scala, Andris Nelsons a Bécsi Filharmonikusok élén érkezik, a Mahler Kamarazenekart Daniele Gatti vezényli, az Amszterdami Concertgebouw Zenekarát pedig Fischer Iván dirigálja majd a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A világszerte elismert zongoraművész, Yuja Wang a Lipcsei Gewandhaus Zenekarával, Viktoria Mullova hegedűművész a svájci Suisse Romande együttesével, az egyedülálló ütőhangszeres zseni, Martin Grubinger pedig a Luxemburgi Filharmonikusokkal lép fel. Az évad művészét, Boldoczki Gábor trombitaművészt négy koncerten is láthatja-hallhatja a nagyérdemű, az évad zeneszerzője, Varga Judit művei ugyancsak négy alkalommal csendülnek majd fel.
  
  A könnyedebb műfajok rajongóit sem érheti csalódás a kínálat láttán; a hazai és nemzetközi jazz- és popszcéna kiválóságai lépnek színpadra a szezonban. About Time című új lemezét mutatja be a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint nevével fémjelzett kvartett, Kozma Orsi egy emlékezetes produkció erejéig Barbra Streisand bőrébe bújik, a Hot Jazz Band szédületes bulival pótolja a pandémia miatt elmaradt 35 éves jubileumát, az elektronikus tánczene több mint negyedszázada meghatározó, eklektikus stílusáról ismert formációja, az Anima Sound System pedig a szerelem örök témáját feldolgozó nagyszabású színpadi esttel készül.
  
  Koncertet ad az online zenei térben ismertté vált, minimalista, melankolikus dallamaival milliókat meghódító holland zongorista, Joep Beving és az akusztikus popzene egyik legnagyobb hatású 21. századi művelőjeként számontartott norvég popduó, a Kings of Convenience is. Az egyedi hangszínével, érzékeny előadásmódjával és lebilincselő színpadi jelenlétével hódító Melody Gardot régebbi dalaival és új lemezeiről válogatott műsorral tér vissza a Müpába, csakúgy, mint a jazztörténet élő legendájaként tisztelt, ötszörös Grammy-díjas Dianne Reeves, aki két korábbi budapesti koncertje után harmadszor is minden bizonnyal megbabonázza a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem közönségét.
  
  Az édesanyja révén magyar származású, „ütemtudósként” aposztrofált, különböző műfajok között magabiztosan navigáló Makaya McCraven felszabadító erejű produkcióját viszont először élvezheti a Müpa közönsége. A Blue Note-nál megjelent új albumával érkező dobos és zenekara koncertje erősen ajánlott a grúvos, hiphopos lüktetésű, friss avantgárd jazzt kedvelőknek.
  
  Az egyes előadásokra, valamint a Müpa újonnan bejelentett programjaira elsőként a Müpa+ hűségprogram tagjai válthatják meg belépőiket. Platina szinten május 17-én, kedden 10 órakor, arany szinten 18-án, szerdán, ezüst szinten 19-én, csütörtökön 10 órától veszi kezdetét az elővásárlási időszak, alapszinten és a nagyközönség tagjai számára pedig május 20-án, pénteken 10 órától nyílik meg a jegyvásárlási lehetőség a Müpa jegypénztáraiban és online, a mupa.hu weboldalon.
  
  További információk és a Müpa 2022/23-as évadának már elérhető programjai.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 euroblast tour 2012    forever still    ir    jackson browne    footlose    rita ora    barney és a nők    tokody ilona    hófehér és a vadász    blahalousiana    krokus    coheed and cambria    existance    ensiferum    james sullivan    horse the band    amber heard    vdiámpark    the karate kid    guano apes    after all    2012    varg vikernes    junkies    after rain  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!