hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2022. május 16. hétfő   13:00
1 hozzászólás

szerző: Utazó
OneRepublic: Never Ending Summer Tour
2022. május 13. Papp László Budapest Sportaréna

  Negyedik alkalommal lépett hazánkban a Colorado Springsből származó OneRepublic, ha a tavalyi duplázó MTV gála fellépésüket nem vesszük figyelembe. Egyébként nagy attrakciónak számító fellépésüket esetében ha fél éven belül kétszer is láthatja Budapesten a nagyérdemű, az viszont komolyan jelzésértékű.
  
  A rajongótábornak a OneRepublic neve összeforrt a minőséggel, amit a mostani fellépésük is megerősített. Lemezeladásaik nem véletlenül érik el az egeket, a földi zenei csatornák rotálva
  játsszák a dalaikat. A netes médiákban (YouTube, Spotify... stb) sok százmilliós lejátszást tudhatnak maguk mögött, amely napról-napra növekszik - ez több, mint matematika. Remekül mutatják meg, hogy kell igazán jó dalokat készíteni, hogy az befutó, és ne kellemetlen szirupos legyen.
  A OneRepublic tagjai igen sokoldalú zenészek: ‎Ryan Tedder‎‎ – ének, billentyűs hangszerek, ritmusgitár, ütőhangszerek; ‎Zach Filkins‎‎ – gitár, brácsa, vokál; ‎Drew Brown‎‎ – ritmusgitár, billentyűs hangszerek, ütőhangszerek, vokál, hegedű és cselló‎; ‎Eddie Fisher‎‎ – dob, ütőhangszerek, vokál; ‎Brent Kutzle‎‎ – basszusgitár, cselló, vokál, billentyűs hangszerek, ritmusgitár és Brian Willett – billentyűs hangszerek, hegedű, dob, ütőhangszerek, vokál‎.
  
  A csapat ez alkalommal is hibátlan produkciót mutatott be a majdnem teltházas budapesti állomásán, látványosan megkomponált fényekkel, diszkrét és nem tolakodó fojtó füsttel. A színpad mögött elhelyezett három hatalmas ledfalon - részben - követhető volt az élő produkció. A koncert közvetítésnél leginkább Ryan Tedder énekes dalszerző volt a központban, a csapat tagjai inkább villanásnyi mellékszerepeket kaptak a „vásznon”; néhol felvillantak arcok, felhők, csillagok, virágok és egyéb bevágott videó részletek, amelyek kiegészítették a bulit hangulatát. A hibátlan hangzás ellenére időnként sikerült a hangtechnikusnak túlvezérelnie a basszusokat és dobokat, ami által csak részben érvényesülhetett a hegedű és a cselló.
  A majd´ két órás koncert igazi jutalomjáték volt a OneRepublic legnagyobb nótáival, illetve az est folyamán hallhattuk Ryan néhány dalát is. Az egyik a Beyoncé-nak írt Grammy- díjas Halo, vagy éppen a Sucker, amit a Jonas Brothers-nek írt, illetve az érzelmes Lose Somebody, Kygo-val készült közös projectje is hallható volt, igaz Kygo vendégszereplése nélkül. Ez a dal Kygo Golden Hour című albumának negyedik kislemezén is megtalálható.
  
  Fergeteges bulijukhoz a remekül összeállított programjuk, és kiváló előadás módjuk volt a garancia, hogy a közönség táncparketté változtassa az aréna deszkáit. Ehhez kellett a főműsorban elhangzó 17+3 ráadás dal.
  Az estét az elmélkedő Horizont dalukkal kezdték. Lassan építették fel a programjukat és hagyták, hogy mindenki felvegye a koncert ritmusát. Második daluk, a 2016-ban kiadott Oh My My album Kids dala volt, mellyel megágyazták a Good Life arany életét. Igazi könnyed, vidám hangulatú dal, amit Brent Kutzle egyetlen éjszaka alatt írt (megjegyzés: pont így kellene nekünk mindent csinálni az életben, élni. Nagy tanulság). Tovább sorjáztak a dalaik, s jött a Stop and Stare, valamint a sokak nagy kedvence, a RIAA Platina minősítést kapott Rescue Me. A koncerten sem marat el, a Vevo-n megismert klip minőségi tálalása, a harmónikus lírai vonós felvezetés és a jól megszokott ütemei.
  Egy újabb RIAA platina minősítésű szám, a Secrets is helyet kapott a műsorban. A fő motívumot Johann Sebastian Bach I. prelúdiuma a G-dúr szóló cselló műve szolgáltatta, amely egy igazi lüktető talány, ennek ellensúlyozása következett a Wherever I Go (Oh My My) toplistás táncdala. Nem csak a szám, hanem maga a klip is zseniális. Viszont a Love Runs Out maga volt a lüktető szerelem. Ezt fejelte meg egy független Ryan blokk, monológgal, közönség énekeltetéssel valamint Leona Lewis, Adele és Ellie Goulding dal részletek elhangzásával.
  
  A koncert vége felé is mérhető volt a remek hangulat, mint egy igazi házibuliban. Nem kellett kérni a dalokat, hisz a csapat tudta, hogy mi kell a népnek. Az idei év egyik befutó szerzeménye, a West Coast (Never Ending Summer) következett. A dal sokaknak a nyugati part feelingjét, Californiát idézte meg: tengerpart, hegyek, sivatagok és a jó nők - úgy érzem, hogy a szebbik nemből ez alkalommal sem volt hiány. Az elmaradhatatlan talpalávaló a Run és a Sunshine következtek, amelyek megkoronázták az estét.
  A főműsor idő záró tételei az Apologize, a OneRepublic debütáló kislemezének címadó slágere és TOP40 dala az Apologize (Túl késő bocsánatot kérni, Túl késő bocsánatot kérni, Túl késő) következett. A ráadás blokk előtt még egy szám, inkább egy szerelmes bensőséges dal, amelyet Ryan fiának ajánlott, aki 2010. augusztus 2-án született: ez volt a I Lived.
  
  A záró blokkot, a csúcsokat döngető Counting Stars-ral kezdték. Ryan a szabályokat felrúgva a jobboldali középső lelátón megjelenve, a rajongók gyűrűjében énekelte az ismert sorokat, majd végig futott a lelátón, lépcsőn le és legvégül vissza a színpadra. A nóta végébe egy vérpezsdítő flamenco gitár tételt és egy kis ír kocsmai hegedű tételt is becsempésztek. Az utolsó előtti szám, a Future Looks Good volt. A budapesti fergeteges OneRepublic showt az If I Lose Myself zárta, dob show-val és konfetti esővel.
  
  Nem véletlen, hogy mindegyik eddigi OneRepublic koncert nagy siker volt itthon, ezúttal sincs ez másképp. Aki fergeteges színpadi showra és érzelmes előadásra vágyik, ne hagyja ki a legközelebbi alkalmat sem!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 Ildi 2022. május 17. 10:12  #1
A majdnem teltháztól sajnos - szégyenletes módon - messze elmaradtunk. Pedig kegyetlen jó buli volt!! Én mondjuk privátim azt is bírom bennük, hogy mindig turistáskodnak. Ha bejárnám a világot, én is így tennék...

 kapcsolódó helyszín: 

Papp László Budapest Sportaréna

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 n roses    textures    the dead daisies    hinayana    client    kiss of the dolls    converge    keeper of dreams    moszkva tér    the heartless aisha    hegyalja fesztivál    rowan atkinson    sárkányvadászok    kobalov    adni jó    ir    skindred    arany album    krapulax & bellepomme     bourne    intimtorna illegál    rock show    smici    avatarium    lostprophets  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!