hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
hírek   2022. május 11. szerda   08:04
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Children Of Bodom: a tagok elmondták, mitől lett vége valójában a bandának


  Alexi Laiho, a Children Of Bodom frontemberének 2020-as tragikus halála óta most először beszéltek nyíltan a Children Of Bodom korábbi tagjai a zenekar széteséséről. Nem volt titok, hogy Laiho kemény alkoholproblémákkal küzdött, ez vezetett végül a halálához is, de a zenekar felbomlásában is főszerepet játszott. Jaska Raatikainen (dob), Henri ´Henkka T. Blacksmith´ Seppälä (basszus) és Janne Wirman (billentyű) közösen beszéltek az okokról, mondván: ´a rajongóknak joguk van megtudni, mi történt.´
  
  Raatikainen, Seppälä és Wirman 2019 októberében jelentették be távozásukat a Children Of Bodom kötelékáből. Az okokat ekkoriban a zenéléstől való visszavonulással és a családjukkal való törődéssel magyarázták. Laiho 2020. december 29-én hunyt el Helsinkiben található otthonában, alkoholhoz köthető májnagyobbodásban és ehhez köthető problémákban. A zenész ezen túl fájdalomcsillapítókat és altatókat is szedett. Ismert volt, hogy hosszas egészségügyi problémák vezettek a halálához.
  
  Egy új interjúban a Raatikainen, Seppälä és Wirman árnyalták a képet a zenekar széteséséről és Laiho haláláról. Elmondásuk szerint a szétesés valódi oka nem az volt, hogy nem akartak turnézni, hogy több időt tölthessenek a családjukkal - ahogy ezt Laiho indokolta. Szerintük a banda vége Laiho függőségének volt köszönhető, amely végül saját halálához is vezetett.
  
  Elmondásuk szerint Laiho függősége 2008-ban kezdett komoly hatással lenni a Bodomra, amikor a csapat a Slipknot-tal turnézott. A következő években Laiho megígérte a társainak, hogy nem fog inni a turnén többé. Ezt pár évig valóban meg is tartotta, de 2016-ban az alkohol ismét maga alá temette a frontembert. Laiho-nak jelentős jövedelme származott, mint a Bodom fő dalszerzője (a többi bevételt, a bulikból és a merch-ekből egyenlően osztották el), sokat panaszkodott arra, hogy a bevételei csökkennek és azzal fenyegetett, hogy kilép a zenekart működtető vállalkozásból, amit ő és a többi tag 2003-ban alapított.
  
  Miután 2019-ben Laiho-t szembesítette a zenekar menedzsere a függőségével egy üzleti megbeszélésen, Alexi megtagadta, hogy rehabilitációra feküdjön be, de abba belement, hogy orvoshoz forduljon. Diabétesszel diagnosztizálták és gyógyszereket kezdett szedni kezelésként.
  
  2019 nyarán Laiho beadott egy kérvényt a finn szabadalmi hivatalban, hogy a Children Of Bodom nevet a magáénak vallja. Ez felháborította a többi tagok, akik szerint ki akarta sajátítani a nevet és a márkát, amit addig a közös vállalkozás birtokolt.
  
  A 2019-es orosz turnén Laiho ismét az üveg fenekére nézett, ahogy 2008-ban. Raatikainen így emlékszik: ´Mondtam Alexi-nek, hogy általában nem szokott már reggelihez is piálni egy buli előtt, és már be se melegít a gitárral, mint ahogy színpadra lépés előtt mindig is tette.´
  
  Laiho később bocsánatot kért és ismét befejezte az italozást a turné hátra lévő állomásain. ´A kezei reszkettek 2 napig, de a moszkvai és szentpétervári koncert elég jól sikerült´ - mondta Raatikainen.
  
  Raatikainen, Seppälä és Wirman aztán úgy döntött, belemennek Alexi korábbi elképzelésébe és kivásárolják őt a vállalkozásból. Alexi-nek megmaradnának a zenéihez való jogai és jogdíjat kapna a fellépések és lemezeladások után, mint korábban, de eladná a maga tulajdoni hányadát a vállalkozásban, amely a nevet és a kereskedelmi jogokat birtokolja.
  
  A három tag szerint Laiho józan volt a Bodom utolsó finnországi turnéján 2019 decemberében és szívélyes üzeneteket váltottak a világjárvány kitörése után is. Anna Laiho, Alexi nővére azt is nyilatkozta, hogy a három tag a családjuk teljes támogatását élvezi. Ő, Alexi felesége és pár közeli barát próbálta Laiho-t rávenni a szakszerű segítség igénybevételére, de erre nem volt hajlandó.
  
  ´A szíve mélyén egy meleg és törődő személyiség volt, aki mindig készen állt, hogy segítsen másokon. De megvoltak a démonjai, és ezzel teljesen egyedül akart küzdeni. A saját döntéseit akarta meghozni. Jól vagy rosszul´ - mondta Alexi nővére.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 robin hood    distillator    volt 2013    vallenfyre    david ellefson    falka    lara stone    joe bonamassa    hard    zenés-táncos    féktelen harag    the nick rivers    sherlock holmes 2    october    bws     forsaken world    sturle dagsland    the mahones    gathering    butcher babies    red partizan    fátyol hermina    bleeding through    nightland    josh brolin  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!