hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
hírek   2022. május 2. hétfő   06:30
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Bohemian Betyars - Ne sírj anyám


  “12 óra vidámpark, ahova a fiam vitt el” - anyukáik szereplésével készített új videoklipet a Bohemian Betyars és Freund Ádám
  
  Tavaly - négy év kihagyás után - jelentkezett új nagylemezével speed-folk-freak-punk stílusokat remek érzékkel vegyítő Bohemian Betyars. A Gubancos minden fontosabb zenei portál év végi listáján szerepelt, illetve egy Fonogram-jelölést is bezsebeltek érte. Ezen kapott helyet a Ne sírj, anyám! című dal, amihez anyák napja alkalmából egy különleges koncertes kisfilm is készült - a zenekar tagjainak édesanyjai vendégszereplésével! A forgatókönyvet az éppen első mozifilmjén dolgozó, többszörösen díjazott és Diák-Oscar díjra jelölt rendezővel, Freund Ádámmal dolgozta ki, és valósította meg a zenekar.
  
  “Ne sírj Anyám„. Már a cím is sokat elárul a dalról, amiben a Bohemian Betyars tagjai gyermekkori csínytevéseiket idézik fel. A dalszövegből azért egyértelműen kiderült, hogy a miskolci zenekar tagjainak nem kellett a szomszédba menniük, hogy rossz fát tegyenek a tűzre. Innen pedig szinte magától értetődően jött az ötlet, hogy videoklipben saját édesanyajik bújjanak rocksztár bőrbe. Ahogy a srácok mesélik:
  
  “Anyukáink amúgy is igazi rocksztárok, szóval nem volt nehéz hozniuk a szerepet. Mi meg végre a közönségben pogózhattunk! Nehéz dolguk lehetett velünk, amíg gyerekek voltunk, és ezzel a dallal szeretnénk felszárítani minden miattunk hullajtott könnycseppet.
  
  Azért olyan nagy sírások nem lehettek régen sem, hiszen a Bohemian Betyars mind a hat tagjának édesanyja első szóra vállalta a szereplést. A stáb minden tagjának könnyen ment a velük való közös munka, a klip operatőre a kétszeres Aranyszem díjas Gyuricza Mátyás, vágója Kántor Dávid, látványtervezője Kakas Réka. A kisfilmben egy egészen különleges koncertbe nézhetünk bele, ahol az őrült, vad színpadi jelenlétéről ismert csapatot a szintén igazán belevaló anyukák zenei játéka váltja fel. Bár számukra talán kicsit szokatlanabb volt a rivaldafény, hamar körvonalazódott, hogy a srácok honnan örökölték a géneket. A hosszú és fárasztó forgatáson tehát saját bevallásuk szerint kizárólag kisfiaik miatt léptek ki a komfortzónájukból, de egy újabb, életre szóló családi élményt is szereztek. A következőképp meséltek erről:
  
  “Mit meg nem teszünk értetek...A forgatás végén nagyon meghatódtam, igazán küszködtem a könnyeimmel, bűn csúnya lett volna rajtam a sok elmaszatolt smink.” - mesélte az egyik anyuka, majd egy másik hozzátette: “Olyan volt, mint 12 óra vidámpark, ahova a fiam vitt el: szédítő-felemelő érzés volt, kizökkentem az időből és a térből.
  
  Az anyukák egyébként a rivaldafényt is megszokták a forgatás végére, bár Dankó Dani (dobok) mamája kicsit még szkeptikus volt a zenei teljesítményét illetően:
  
  “Az ciki volt, hogy amit én műveltem a színpadon azt sajnos hallottátok is. Mármint, hogy össze-vissza vertem a dobot, pedig az nem is tehetett semmiről.”
  
  Abban viszont mindannyian egyetértettek, hogy csodálatos érzés volt testközelből megtapasztalni a közönség energiáját és szeretetét, ami rájuk is olyan erős hatással volt, hogy pillanatok alatt beleszoktak a szerepükbe.
  
  Sírás tehát maximum az örömtől és büszkeségtől volt a forgatáson, a végeredmény pedig a nézők számára is szívmelengető, de egyúttal igazán belevaló anyák napi ajándék lett. Hogy vajon a videó vendégszereplői annyira belekóstoltak-e a sztár életbe, hogy ezután a színpadra is elkísérik-e fiaikat, május 5-én a Budapest Parkban, a Bohemian Betyars legnagyobb tavaszi koncertjén kiderül!
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 noomi rapace    lajkó félix    red partizan    ashes of ares    diane kruger    burning witches    jackie chan    kells    jonah hill    zz top    markus schrodt    sister sin    bruce willis    ryan phillippe    titanic    gama bomb    kenneth branagh     daniel craig    grave    infinity    magyar rádió gyermekkórus    public image ltd.    röyksopp    nervecell    hammer concerts  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!